قانون-حمايتهاي عجيب ورزشيها از رضا صالحي اميري براي رياست كميته ملي المپيك ادامه دارد.
به گزارش قانون، مدتهاست كه تلاشهاي زيادي براي حضور رضا صالحي اميري در ورزش انجام ميشود. فردي كه در ابتداي دولت حسن روحاني، گزينه وزارت ورزش و جوانان نيز بود اما در نهايت با راي منفي مجلس مواجه و به مدت سه ماه سرپرست وزارتخانهاي شد كه در حال حاضر در اختيار مسعود سلطانيفر است.
اين تنها سابقه صالحي اميري در ورزش است و حال از او به عنوان يكي از گزينههاي اصلي رياست بر كميته ملي المپيك نيز ياد ميشود. نكته جالب حمايت عجيب مهديتاج و علي كفاشيان از گزينه اصلي دولت است. صالحي اميري درحالي به عنوان يكي از خبرههاي ورزشي معرفي شده كه مشخص نيست براساس كدام متر و معيار اين انتخاب صورت گرفته است. خبرگان ورزشی از افراد دارای حق رای در مجمع کمیته ملی المپیک هستند که میتوانند کاندیدا نيز شوند، با این اوصاف به نظر میرسد انتخاب و معرفی این افراد در راستای مهره چینی انجام شده که قرار است در قالب انتخابات برای کمیته ملی المپیک انجام شود.
حمايتهاي بودار!
علي كفاشيان، درباره احتمال رياست صالحي اميري بر كميته ملي المپيك گفته است: «صالحياميري تمایل دارد به ورزش بیاید. هیات اجرایی با نظر مساعد او را به عنوان کارشناس معرفی کرده است. او زمانی که در ورزش بود، خدمات زیادی ارائه کرد. ما در ورزش افراد زیادی داریم اما شاید افراد با نفوذ کمتر داشته باشیم که بتوانند لابی کنند». مهدي تاج، رييس فدراسيون فوتبال نيز در اين باره گفته است: «دورهای که صالحی امیری سرپرست وزارت ورزش بود، اتفاقات بسیار خوبی افتاد و من این انتخاب را بسیار مثبت میدانم و از آن حمایت میکنم». علي مرادي، رييس فدراسيون وزنهبرداري نيز در اين باره گفته است: «از انتخاب آقای دکتر صالحی امیری در جمع خبرگان ورزشی انتخابات کمیته ملی المپیک بسیار خوشحالم ، ایشان فردی مدیر و مدبر و آشنا به مدیریت کشور و مورد اعتماد جامعه ورزش است».
رزومهاي خالي از ورزش
سيد رضا صالحي اميري، متولد 1340 در بابل است و تحصيلات او در مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد، علوم سياسي است؛ درحاليكه در مقطع دكتري در رشته مديريت دولتي تحصيل كرده است. صالحی امیری در سالهای پس از پیروزی انقلاب در مشاغلی همچون ريیس کمیته اجتماعی شورای عالی امنیت ملی، عضو هیات ريیسه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، معاون بررسیهای استراتژیک، عضو هیات امنای موسسه مطالعات راهبردی، مشاور ريیسجمهور در دولت اصلاحات، عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای اطلاعرسانی دولت خدمت كرده است. اما مشخص نيست به چه دليل تلاشهاي زيادي براي حضور او در ورزش وجود دارد. اين اصرار چقدر به تلاش دولت براي دخالت در ورزش مرتبط است؟ او گزينه اصلي وزارت ورزش است؟ اينها سوالهايي است كه هنوز بيجواب مانده و مشخص نيست چه زماني درباره آنها توضيح داده خواهد شد.
تكذيب نزديكان
براساس بند دو از ماده پنج بخش چهار اساسنامه كميته ملي المپيك، افرادي كه به عنوان كارشناسان خبره در امور بازيهاي المپيك انتخاب ميشوند، بايد كارشناسان خبره در امور بازيهاي المپيك باشند. اين موضوع انتخاب صالحي اميري را به عنوان كارشناس خبره كميته ملي المپيك شايبهدار كرده است. او در كدام المپيك به عنوان هيات اجرايي حضور داشته كه اكنون به عنوان كارشناس خبره انتخاب شده و قرار است رييس كميته ملي المپيك نيز بشود؟ معاونت فرهنگي و اجتماعي شهرداري تهران پستي است كه صالحي اميري در خال حاضر در آن خدمت ميكند. اينكه اين عنوان و ساير عناوين صالحي اميري چه ارتباطي به ورزش دارد را بيگمان كميته مليالمپيك و وزارت ورزش بايد پاسخ بدهند اما نكته مهم اينجاست كه چرا صالحي اميري بايد به هر بهانهاي پستي در دولت فعلي داشته باشد؟ آيا اين ظلم به ورزش نيست؟ اما نكته جالب تكذيب نزديكان صالحي اميري است. آنها معتقدند اين مقام مسئول از شهرداري نخواهد رفت و ادعا درباره او كذب است اما شنيدهها از جدي بودن انتخاب وي بهعنوان رييس حكايت دارد.
∎