قانون-حال كسب و كار كشور خوب نيست. كارفرمايان به دليل مشكلات فراوان، كارخانههاي خود را تعطيل ميكنند و كارگران نيز به تبع آن بيكار ميشوند؛ اين است عاقبت انتخاب مسئولاني كه در كار خود مهارت لازم را ندارند. وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی بيشك مسئول مستقيم اين وضعيت است كه بايد به مردم پاسخگو باشد و نمايندگان مجلس براي آنكه درباره كمكاري اين وزارتخانه پاسخ بخواهند، قرار است علي ربيعي، مسئول اين وزارت را استيضاح كنند. به گفته حسین مقصودی، نماینده مردم سبزوار، علي ربيعي كه در پروندهاش كارت زرد نيز وجود دارد، بايد براي پاسخگويي استيضاح شود. مقصودی، از تدوین و امضای طرح استیضاح علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی بیش از 50 نفر از نمایندگان پارلمان خبر ميدهد. وی با اشاره به اینکه وزیر کار در جلسه رای اعتماد قول داد تا اوضاع وخیم کارگران در کشور را بهبود بخشد، افزود: متاسفانه تاکنون ربیعی وعدههای خود را عملیاتی نكرده و تمهیداتی نيز برای مشکل آنها اندیشیده نشده است. عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: صندوقهای بازنشستگی نيز وضعیت مناسبی نداشته و بازنشستگان از این موضوع ناراضی هستند. مقصودی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جایگاه حساس و رسالت خطیری را بر عهده دارد و ادغام چند وزارتخانه و تشکیل وزراتخانهای به نام تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدا نيز اشتباه بود.عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با تاکید براینکه ربیعی نظارت مناسبی بر زیر مجموعه خود ندارد، گفت: شخصی باید سکاندار وزارت کار میشد که جوان و فعالتر بود. طرح استیضاح ربيعي پس از سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیهشان در هفته آینده تقدیم هیاتريیسه مجلس خواهد شد. وی با بیان اینکه استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه امور اجتماعی در 26 محور تدوین شده است، افزود: این طرح در روزهای آینده برای اعلام وصول تقدیم هیاترييسه مجلس میشود.
نوار مشكوك و راي آوري ربيعي
ربيعي از آن وزرايي به حساب ميآيد كه انتقادات فراواني به عملكرد وي وارد است ولي روحاني اين دوره نيز او را به عنوان وزير پيشنهادي خود به مجلس معرفي كرد و اين فرد نيز با راي نهچندان خوبي وارد كابينه شد. در همان زمان رسانهها اخبار فراواني در نقد عملكرد ربيعي منتشر ميكردند و برخي نيز نوشتند كه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تقبیح روشهای غیراخلاقی علی ربیعی، وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی، برای جمعآوری و کسب رای اعتماد از نمایندگان، به صحبت پرداختند. خبرگزاري آنا از رسانههاي دولتي در گزارشي با انتقاد از عملكرد ربيعي نوشته بود:« روز گذشته خبری مبنی بر انتشار یک فایل صوتی، از سوی معاون پارلمانی سازمان تامین اجتماعی از نزدیکان و همرکابان وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی در رسانهها قرار گرفت. این فایل صوتی شامل صحبتهای عبدالرحمان تاجالدین با مدیران سازمان تامین اجتماعی بود که دستوپا زدن او را برای جمعآوری رای اعتماد نمایندگان براي علی ربیعی نشان میداد. در فایل صوتی منتشرشده که روز گذشته، متن آن طی گزارشی برای نخستین بار در رویداد۲۴ منتشر شد، عبدالرحمان تاجالدین در نشستی با حضور مدیران تامین اجتماعی گفته كه این دو هفته هیچ کاری که ممکن است یک نماینده آزردهخاطر یا موجب حساسیت و دلخوری او شود، انجام ندهند. اگر قرار است هر کاری صورت گیرد که سبب عصبانیت نمایندهها را فراهم كند، در این مدت انجام ندهید. التماس میکنم که اگر قرار است کار مثبتی در ماههای آینده به ثمر بنشیند، در این مدت به اجرا درآید».
واكنش منفي برخي نمايندگان
در همان بازهزماني احد آزادیخواه، نماینده ملایر در رابطه با این فایل صوتی منتشرشده گفته بود كه من نيز شنیدهام چنین فایلی منتشرشده است. در ضمن پیامکهایی هم برای ما نمایندگان ارسال میشود که فکر میکنم آنهم با برنامه است. ازنظر من جمعآوری رای به این صورت شأن وزارتخانه را پایین میآورد. نمایندگان مردم افرادی مستقل هستند و هر آنچه را که تشخیص دهند، انجام میدهند. برنامههای وزرای پیشنهادی گویای همهچیز است و من تصور میکنم نمایندگان بهصورت کلی تصمیم خود را در رابطه با کابینه معرفیشده گرفتهاند. علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران نیز در رابطه با این فایل صوتی منتشرشده معاون پارلمانی سازمان تامین اجتماعی گفته بود كه من بهشخصه این فایل صوتی را گوش ندادهام ولی از یک منبعی شنیدم که چنین فایلی منتشرشده است. بههرحال هرچه وزرای پیشنهادی شفافتر و صریحتر صحبت بکنند، شانس رایآوری آنها بالاتر میرود.
بهطورکلی افراد منتسب به وزرای پیشنهادی باید توجه داشته باشند که برای جمعکردن رای نباید پا را از چارچوب اخلاق فراتر بگذارند. محمود صادقی، نماینده تهران نیز در رابطه با بیاخلاقیهای صورتگرفته برای کسب رای اعتماد وزرای پیشنهادی گفت: متاسفانه این روند مدتها بوده که متداول شده است. این مسیر میتواند برای نمایندگان آسیبزا باشد زیرا مغایر با تفکیک قوا است و شأن نمایندگی را پایین میآورد. او ادامه داد: فردی که امتیاز میگیرد، شأن و جایگاه خود را ساقط میکند. اين اظهارات و ادعاها تنها گمانهزنيهايي بود كه در كلام نمايندهها مشاهده شد ولي با اين وضعيت خراب اشتغال و رفاه در كشور، آيا اين فرد صلاحيت حضور دوباره در كابينه را داشت؟ آيا نبايد نمايندگان شخصي را به مجلس ميفرستادند كه بتواند اين مشكلات را از سر راه كشور بردارد؟ چرا عليربيعي دوباره انتخاب شد؟
چشم اميدي به مجلس
مجموعه زير دست عليربيعي با اقشار ضعيف و متوسط كشور روبهرو است؛ افرادي كه شايد قدرت چنداني براي بازپسگيري حق خود از مديران نداشته باشند ولي قشر عظيمي را تشكيل ميدهند. از طرفي ديگر اين وزراتخانه با عملكرد نامناسبي كه در اين سالها داشته كه شايد به دولت قبل نيز بازگردد، سبب ورشكستهشدن كارفرمايان و بستهشدن كارخانهها شده است كه دود اين نوع عملكرد نيز به چشم همان قشر مستضعف ميرود. اميدواريم نمايندگان مجلس كه قرار است عليربيعي را استيضاح كنند، به فكر مشكلات قشر مستضعف وكارگر يا همان پابرهنگان باشند كه حق فراواني برگردن كشور دارند و آنها هستند كه چرخ توسعه را ميتوانند با سرمايهكارفرمايان ادغام كرده و ايران را در مسير پيشرفت همراهي كنند.