شناسهٔ خبر: 8785057 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

سپ بلاتر: پیش از رأی‌گیری در فیفا، بر سر میزبانی روسیه توافق شده بود

سپ بلاتر، رئیس فیفا که دوران تعلیق نود روزه خود را می‌گذراند، در گفتگو با خبرگزاری تاس روسیه گفت که اعضای کمیته اجرایی فیفا پیش از رای‌گیری برای انتخاب میزبان جام جهانی ۲۰۱۸، روسیه را به عنوان میزبان انتخاب کرده بودند.

صاحب‌خبر -
Image copyright Getty

سپ بلاتر، رئیس فیفا که دوران تعلیق نود روزه خود را می‌گذراند، در گفتگو با خبرگزاری تاس روسیه گفت که اعضای کمیته اجرایی فیفا پیش از رای‌گیری برای انتخاب میزبان جام جهانی ۲۰۱۸، روسیه را به عنوان میزبان انتخاب کرده بودند.

آقای بلاتر گفت که در سال ۲۰۱۰ "مذاکراتی" در مورد محل برگزاری جام‌های جهانی صورت گرفته بود.

سپ بلاتر در پاسخ به این سوال که آیا اعطای میزبانی جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ به روسیه و قطر اشتباه بوده؟ گفت: "در سال ۲۰۱۰ ما گفتگوهایی در مورد جام جهانی داشتیم و بر سر دو تصمیم با هم توافق کردیم. ما توافق کرده‌‎‌ بودیم که جام جهانی به روسیه برود چرا که شرق اروپا و روسیه هیچ‌گاه میزبان جام جهانی نشده بود و برای ۲۰۲۲ قرار بود آمریکا میزبان جام جهانی شود. با این کار ما جام جهانی را در دو قدرت بزرگ سیاسی داشتیم."

مقامات قضایی سوئیس در حال تحقیق بر روی چگونگی نحوه اعطای میزبانی دو جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ به روسیه و قطر هستند. وزرات دادگستری آمریکا هم پس از دستگیری هفت نفر از مقامات بلند پایه فیفا در خرداد ماه، تحقیقاتی را در مورد فساد مالی در این سازمان آغاز کرده است.

آقای بلاتر در ادامه گفتگو به نحوه اعطای میزبانی به قطر اشاره کرده و گفته است: "همه چیز به خوبی پیش می‌رفت تا اینکه نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور وقت فرانسه با تمیم بن حمد بن خلیفه شاهزاده قطر در آن زمان و امیر فعلی این کشور ملاقاتی داشت، پس از آن میشل پلاتینی در جلسه ای گفت که خوب است جام جهانی بعدی به قطر برود و همین موضوع همه چیز را عوض کرد."

او در ادامه با توضیح در مورد نحوه راگیری برای انتخاب میزبان جام جهانی ۲۰۱۸ گفت: "در جریان رای‌گیری مخفی آمریکا چهار رای اروپایی خود را از دست داد و نتیجه نهایی ۱۴ بر هشت به نفع قطر شد در صورتی که اگر این چهار رای به آمریکا داده می‌شد نتیجه پایانی ۱۲ بر ۱۰ به سود میزبانی این کشور تغییر پیدا می‌کرد".

"اگر آمریکا میزبانی جام جهانی را کسب می‌کرد، ما تنها درباره جام جهانی فوق العاده ۲۰۱۸ در روسیه صحبت می‌کردیم و هیچ حرفی هم درباره مشکلات و مسایل فیفا زده نمی‌شد."

پلاتینی قربانی شرایطی است که خود بوجود آورد

بلاتر در این گفتگو بارها از میشل پلاتینی انتقاد می کند. به نظر آقای بلاتر، رئیس اتحادیه فوتبال اروپا فردی "حسود" است.

او و میشل پلاتینی از سوی کمیته اخلاقی فیفا ۹۰ روز از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال معلق شده اند و دوران تعلیق خود را می‌گذارنند. فیفا در حال حاضر مشغول تحقیق در مورد پرداخت دو میلیون یورو به میشل پلاتینی در سال ۲۰۱۱ است.

سپ بلاتر درباره رابطه خود با میشل پلاتینی گفته است: "در ابتدا حملات پلاتینی جنبه شخصی داشت، او شروع کرد اما در ادامه این اختلاف سیاسی شد و زمانی که شکل سیاسی به خود گرفت بحث تنها اختلاف من با پلاتینی نبود."

رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال با متهم کردن انگلستان و آمریکا به دامن زدن به اختلافات او و میشل پلاتینی گفت: "زمانی که اختلاف سیاسی شد، آنهایی که در کسب میزبانی جام جهانی شکست خورده بودند وارد میدان شدند، انگلستان علیه روسیه و آمریکا علیه قطر."

به نظر سپ بلاتر، میشل پلاتینی از "شجاعت" لازم برای نامزدی در آخرین انتخابات فیفا در خرداد امسال برخودار نبود. آقای بلاتر گفت: "پلاتینی همیشه می‌خواست رئیس فیفا شود، اما جرات و شجاعت لازم را برای اینکه خود را نامزد کند نداشت. در نتیجه الان نگاه کنید ما کجا هستیم. قربانی اصلی این موضوع در حال حاضر خود پلاتینی است."