قانون-بازيكنان ليگ تركيه در حمايت از فلسطين متحد شدند.
به گزارش قانون،فوتبال سياسي نيست. اين جمله را به احتمال زياد بارها و بارها شنيدهايد اما گاه تفكيك ورزش و سياست از يكديگر به هيچ عنوان ساده نيست. در واقع گاه اتفاقاتي ميافتد كه مسائل ورزشي را تحت تاثير قرار ميدهد. تقابل تيمهاي ايراني و عربستاني در چارچوب ليگ قهرمانان آسيا، همواره رنگ و بوي سياسي داشته و پس از اتفاقاتي كه براي برخي زائران كشورمان رخ داد، اين تقابلها جديتر شد. همچنين ديدار ايران و آمريكا در چارچوب رقابتهاي جامجهاني 1998 و ديدارهاي ايران و عراق همواره تحت تاثير سياست بوده است.
مسئولان ورزشي در دنيا همواره تلاش ميكنند سياست را از ورزش جدا كنند اما مگر ميتوان گفت تقابل رئالمادريد و بارسلونا سياسي نيست؟ در المپيك 1936، هيتلر در يك اقدام جنجالي مدال طلاي جس اوونز، دونده سياهپوست آمريكايي را به او اهدا نكرد. در جام جهاني 1966 انگليس، كرهشمالي كه به توفان زرد معروف شده بود، موفق شد بازيهاي خيرهكنندهاي را به نمايش بگذارد؛ هرچند كه برخي هواداران در آن رقابتها عليه اين تيم در ورزشگاه شعارهايي سياسي را سر ميدادند. همه اين اتفاقات نشان ميدهد كه گاه ورزش به اجبار با سياست آميخته ميشود و گاه تحت تاثير آن قرار ميگيرد.
اما اين روزها تب اعتراض به تصميم ترامپ مبني بر به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي داغ است. همين موضوع سبب شد تا بازيكنان دو تيم گالاتاسراي و آكيساراسپور با بنرهايي كه روي آن نوشته شده بود: اگر قدس آزاد نشود، جهان در بند باقی خواهد ماند» و «قدس قبله است، قدس معراج است»، وارد زمين فوتبال شوند. این حرکت بازیکنان تیمهای ترکیهای پس از آن صورت گرفت که فدراسیون فوتبال ترکیه از باشگاههاي حاضر در سوپرلیگ ترکیه، لیگ دسته اول و دوم و سوم خواسته بود تا به هنگام ورود به زمین با بنر «قدس خط قرمز ماست!»، وارد زمین شوند.
∎