صاحبخبر - در شب عاشورای حسینی، مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی و جمعی از مسوولان و قشرهای مختلف مردم در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین عالی در سخنانی، دعوت و فراخوان حضرت سیدالشهداء علیه السلام را برای یاری دین خدا یک دعوت فرا تاریخی و فراگیر خواند و گفت: ظاهر این دعوت، درخواست کمک و یاری است اما در واقع، امام حسین علیه السلام به دنبال دستگیری، شفاعت و رساندن جذبههای الهی به بشریت برای نجات آنهاست. وی برخورداری از قلب و ضمیر روشن را لازمه توفیق برای اجابت این دعوت انسان ساز دانست و افزود: «دنیازدگی»، «فرار از انتخاب راه حق»، «شرط گذاشتن برای یاری دین خدا» و «اولویت دادن به دغدغههای شخصی در مقابل دعوت ولی خدا» از جمله موانعی است که انسان را از اجابت دعوت همیشگی حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و قرار گرفتن در حلقه نورانی محبین ایشان باز میدارد. در این مراسم همچنین آقایان اکبری و کریمی به ذکر مصیبت حضرت امام حسین علیه السلام و نوحه خوانی پرداختند.
شب تاسوعا
همچنین مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسوولان و قشرهای مختلف مردم در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین پناهیان در سخنانی با اشاره به نمونههایی از عوامل نفوذی و نفوذپذیر در تاریخ اسلام و آسیبهای سنگینی که از سوی این افراد به جامعه اسلامی وارد شده است، گفت: ایجاد تفرقه و دودستگی از جمله بسترهای نفوذ دشمن است و برای جلوگیری از نفوذ باید دشمن و شیوههای نفود او را شناخت و همچنین از قرار گرفتن نفوذپذیران در مراکز تصمیمسازی و تصمیمگیری جلوگیری کرد. وی، ولایتگریزی را یکی از شاخصههای اصلی نفوذپذیران دانست و افزود: باور به قدرت درونی و تقویت عناصر اقتدار داخلی، راه نفوذ دشمن را مسدود میکند و برنامهریزی و عمل مسوولان نیز باید به گونهای باشد که امید دشمن را ناامید کند. همچنین در این مراسم آقایان سماواتی و مطیعی به ذکر مصیبت و نوحه سرایی در رثای حضرت سیدالشهداء و حضرت ابالفضل العباس علیهماالسلام پرداختند.
عزاداری اباعبدالله
اولین شب مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران باوفای ایشان نیز با حضور رهبر انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، در این مراسم که شامگاه چهارشنبه و بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار شد هزاران نفر از اقشار مختلف مردم و جمعی از مسوولان نظام حضور داشتند. در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین صدیقی با تبیین ویژگیها و اهداف قیام تاریخ ساز عاشورا، از خودگذشتگی را ویژگی مهم حماسه سازان این واقعه خواند و گفت: حضرت امام حسین علیه السلام پرچمدار ایثار و ازخودگذشتگی بود و نهضت ایشان در ادامه نهضت حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم بود. همچنین در این مراسم آقایان انسانی و منصور ارضی به ذکر مصیبت و مرثیه خوانی پرداختند. مراسم عزاداری حضرت سیدالشهدا علیه السلام تا امروز (یکشنبه) سوم آبان (دوازدهم محرم) ادامه خواهد داشت.
ماتم حسینی
همچنین ایران اسلامی روز گذشته (شنبه) در سالروز شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) غرق در ماتم بود و دستجات و هیات مذهبی در سراسر کشور در سوگ سرور و سالار شهیدان به عزاداری پرداختند. مردم این دیار از طلوع فجر با اقامه نماز جماعت صبح و قرائت زیارت عاشورای حسینی به ابراز ارادت به این امام همام پرداختتد و با برپایی محافل عزاداری و سوگواری در حسینیهها، تکایا، مساجد و خیابانها و با سردادن نوای «یاحسین» تداوم نهضت سرخ حسینی را در ظهر عاشورا فریاد زدند. مردم از پیر و جوان، زن و مرد، در عاشورای حسینی همراه و همدل در هیاتهای عزاداری شرکت و در ماتم شهادت مظلومانه امام سوم شیعیان و 72 تن از یاران با وفایش سوگواری کردند. ایرانیان که از دیرباز در زمره دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت هستند، امروز نیز در دهمین روز ماه محرم و در روز عاشورای حسینی به سینه زنی و عزاداری پرداختند و در این مصیبب جانکاه شریک شدند. تاریخ گواهی میدهد که مردمان این سرزمین درسهای فراوانی از واقعه عاشورا کسب کرده و حماسههای کم نظیری را خلق کردهاند. جنگ هشت ساله، نمونه بارزی از این یادگیریها و عزاداریهای عاشقان ابا عبدالله (ع) است که بسیاری از مردان ایران اسلامی با الگو ساختن حسینبنعلی (ع) از مال و جانشان گذشتند و تیغ خشم بر اهریمن و یزد زمان گشودند. زنانی که به تبعیت از زینب کبری (س) داغ همسر و برادرانشان را تحمل کردند و از همراهی پیر مرادشان حضرت امام خمینی (ره) که سلالهای از فرزندان زهرای اطهر (س) بود، دست نکشیدند.
ظهر عاشورا
قیام حسین (ع) درسی برای تمامی بشریت و شیعیان شد تا آزادگی را هیچگاه فراموش نکنند و همیشه یار و یاور مظلوم و دشمن ظالمان باشند. دیروز از گوشه و کنار ایران اسلامی و در هر منطقهای که پیرو و عاشق خاندان عصمت و طهارت (ع) هستند، صدای «یا حسین» به گوش میرسید و پس از برگزاری مراسم عزاداری همزمان با بانگ اذان ظهر، به یاد نماز ظهر عاشورا این فریضه الهی را اقامه کردند. شهروندان تهرانی نیز در کنار دیگر شهرهای کشور بار دیگر عشق خود را به ساحت مقدس امام حسین (ع) و یاران باوفایش نشان دادند و در عزای جانسوز داغهای کربلا به ماتم نشستند. همزمان با فرارسیدن عاشورای حسینی، دستههای مختلف مردم عزادار پایتخت در سطح خیابانهای شهر به سینهزنی، زنجیرزنی، ذبح قربانی، پخش نذورات و تعزیه خوانی پرداختند. هیاتهای حسینی و دستههای عزادار در صفوفی منظم در خیابانهای تهران به حرکت درآمدند تا بار دیگر ارادت خالصانه خود را به خاندان پیامبر گرامی اسلام (ص) نشان دهند. مردم سوگوار با عطر افشانی و پخش گلاب و دود کردن اسپند، دستههای عزاداری را همراهی کردند و در عاشورای حسینی بار دیگر مظلومیت خاندان بزرگ عصمت و طهارت را یک صدا سردادند. به گزارش ایرنا، در میدان جمهوری صدها نفر از عزاداران حسینی پس از اقامه نماز ظهر و عصر عاشورا پرچم آمریکا را به نشانه ادامه مبارزه با استعمار به آتش کشیدند. این عزاداران حسینی ضمن حرکت به سمت مسجد لولاگر با سردادن شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسراییل و مرگ بر آلسعود خشم و انزجار خود را از جنایتکاران اعلام کردند. در این مراسم همچنین عزاداران با اعلام حمایت از نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبر معظم انقلاب تنها راه ایستادگی مقابل دشمنان انقلاب را پیروی از فرهنگ عاشورا تحت زعامت آیتالله خامنهای دانستند.∎