صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج ، مسوولان محلي از عبور 3 ميليون زائر ورودي به اين شهر خبر داده اند و در عين حال پيش بيني مي کنند که تا ظهر عاشورا اين رقم به حدود 5 ميليون نفر برسد.
بسياري از اهالي شهر بغداد از غروب جمعه باروبنه بسته و براه افتاده اند و خيلي ها بامداد شنبه راهي کربلا خواهند شد. اين درحالي است که هنوز زائران ايراني از مرزهاي چهارگانه در حال ورود به عراق هستند.
شامگاه جمعه، ازدحام جمعيت در اطراف حرم و بين الحرمين از اوج گيري مراسم امسال عاشوراي حسيني خبر داشت. زائراني که از سراسر عراق آمده اند، عمدتا امشب را در چادرها و خيمه هاي برپا شده ويژه خدمت رساني به زائران سر خواهند کرد و عده اي هم مجبور خواهند بود در بين الحرمين و خيابان هاي اطراف حرم در کنار پياده روها شب را به صبح برسانند، بويژه آنکه کليه هتل ها و مسافرخانه هاي کربلا درهاي خود را بر روي زائران بسته و تابلوي جا نداريم از پشت شيشه ها آويزان کرده اند.
داخل حرم نيز به حدي از جمعيت زائر پر شده که زيارت به سختي صورت مي گيرد و خادمان حرم ، تلاش مي کنند براي گشودن راه و جلوگيري از ازدحام ، از توقف زائران در پاي ضريح مطهر جلوگيري کنند.
از هنگام غروب آفتاب و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا، عزاداران حسيني در سطح کربلا و در قالب هيات ها و دستجات سينه زن و زنجير زن براه افتادند که اين حرکت منظم تا زمان مخابره خبر ادامه داشت.
هيات هايي از شهرهاي مختلف عراق و نيز هيات هايي از کشورهاي خارجي و در صدر آن ايران نيز دسته هاي سينه زني براه انداختند و به خيل هيات هاي عراقي پيوستند.
از هرگوشه کربلا صداي يا حسين (ع) مي آيد و ناله و ضجه هاي جانسوز به گوش مي رسد و اشک هاي جاري بر گونه ها ديده مي شود.
در عين حال براي جلوگيري از بي نظمي، يک گروه هزار نفره داوطلب عهده دار انتظامات ويژه هيات ها شده اند تا دستجات را در مسيرهاي تعيين شده هدايت کنند.
تعداد زائران ايراني، براساس اعلام وزارت کشور عراق در روز پنجشنبه حدود 20 هزار تن اعلام شده بود، با اينحال برخي منابع مي گويند، که تعداد زائران ايراني بيش از اين ارقام است. زائران از ساير کشورها از جمله افغانستان، پاکستان، هند، حوزه خليج فارس و ساير نقاط جهان نيز در شهر کربلا مشاهده مي شوند که يا بصورت خانوادگي و يا هياتي در مراسم زيارت امام حسين (ع) شرکت دارند.
مراسم امسال که از روز هفتم محرم تقريبا به اوج خود رسيده، تاکنون با هيچ مشکل انتظامي و امنيتي روبه رو نبوده و هيچ گزارشي در اين خصوص دريافت نشده است.
مسوولان عراقي نيز اعلام کردند که براي طرح امنيتي ويژه عاشورا، بيش از 20 هزار نيروي امنيتي را به خدمت گرفته اند.
آخرين گزارش دريافتي ايرنا از منابع امنيتي حاکي است که تعداد زيادي از نيروهاي الحشد الشعبي که عدد آن به چند هزار مي رسد، در اجراي طرح امنيتي عمليات کربلا مشارکت دارند.
اين نيروها از دو جنبه عملياتي و اطلاعاتي ماموريت خود را به عهده گرفته و در سطح شهر کربلا اعم از خيابان هاي اصلي و حتي کوچه پس کوچه هاي شهر پراکنده و مستقر شده اند.
اطراف حرم و بين الحرمين نيز هيات هايي از سراسر شهرهاي عراق و حتي براي اولين بصورت چشمگيري هيات هايي از کشورهاي خارجي از جمله ايراني ها ، کار پذيرايي از زوار را بر عهده گرفته اند و اجاق و ديگ هاي خود را برپا کرده اند و در روز سه نوبت غذاي گرم ميان مردم توزيع مي کنند.
ظهر شنبه اوج مراسم زيارت عاشوراست که بعد از مقتل خواني و انجام مراسم موسوم به طويريج ، به پايان مي رسد. مراسم طويريج، در برگيرنده ، سنتي قديمي در عراق است که طي آن هزاران عزادار حسيني مقارن ظهر عاشورا دوان دوان و هروله کنان وارد حرم حسيني شده، طول بين الحرمين را طي کرده و وارد حرم ابوالفضل العباس مي شوند و سپس از درب ديگر خارج شده و با حرکت خود پايان مراسم عاشورا را اعلام مي کنند. ∎