شناسهٔ خبر: 8653466 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مهر گزارش می‌دهد:

موكب عشق مويه كنان می‌آيد/اینجااقتدارشیعه به رخ کشیده می شود

زنجان - امروز یوم العباس است، همه یک‌صدا عباس علمدار را فریاد می زنند، تا لبیکی باشد بر فریاد «هل من ناصر ینصرنی» اباعبدالله در روزگاری که عشق را بی گناه به مسلخ بردند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امروز عظمت شیعه در این شهر را گویی واژه ها نمی توانند توصیف کنند، هرکجا که قدم می گذاری حکایت شور و شعور را می بینی که روایتگر بی بدیل عشق به خط سرخ عاشورا است.

اینجا زنجان است پایتخت شور و شعور حسینی، مرد و زن، پیرو جوان همه سیاه پوشان در عزایسرور و سالار شهیدان امام حسین (ع)، مرد بی نظیر تاریخ که مردانگی را با ایستادگی خود تعبیر کرد به عزا برخاسته اند.

این حس های ناب را نمی توان با حس های هیچ روز و ساعت و ثانیه در زندگی عاشقان اهل بیت (ع) مقایسه کرد، حال و هوای این روزهای مردم زنجان توصیف ناپذیر است، غم در سینه ها نشسته و بغض در گلو چنبره زده است.

 محرم حال و هوای دیگری دارد برای زنجانی هایی که با اتحاد و یکدستی خودر در برپایی عزاداری های خود یه پایتخت شور و شعور حسینی شهره شده اندنوروزکه آمد با حفظ حرمت ایام فاطمیه، از خدا مقلب القلوب حوال حالنا الی احسن الحال را خواستند و در دعاهای شب قدرشان طلب روزی محرمی دیگر کردند و در عرفه بر دعایشان استمرار ورزیدند، آخرین هفته ذی الحجه هم که آمد آیین طشت گذاری را به جا آوردند در بدو ورود محرم از مادر اهل بیت (ع) فاطمه طاهره (س) اذن خواستند برای عزادارای هایشان با این نیت که شورشان به شعور مبدل شود.

محرم آمد و اندوه در دل های عشاق نشست، هر شب با دلی لرزان و چشمانی گریان سوی هیئت ها روانه شدند تا لطافت روح و آرامش خاطرشان را بازیابند، هرشب این سفر کوتاه به مقصد مسجد ادامه داشت تا روز هشتم، روزی که هر زنجانی به سوی دسته عزاداری عظیم حسینیه اعظم رهسپار می شود.

آری امروز هشتم محرم است روز نمایش شکوه و عظمت اتحاد مسلمانان در برابر لشگر ظلم، روز اشک و آه و مویه برای بی نظیرترین های عالم، روز حسرت بر رفتن ۷۲ مرد غیور، روز سلام ها بر حق و لعن ها بر ظلم.

امروز هشتم محرم همه مردم زنجان آماده باش هستند برای لبیک گفتن به مردی که باید می رفت تا زشتی و پلیدی کفر عریان تر نمایان شود.

 یک ساعت بیشتر نمانده تا مردم زنجان فوج فوج  وارد خیابان های منتهی به مسیر دسته عزاداری شوند و شاه بیت های دسته عزاداری را همنوا سر دهند.

یل یاتار طوفاتن یاتار / یاتماز حسینین پرچمی/ هانسی گروهین بل مولاسی وار/ شیعه‌لرین حضرت عباسی وار/ «من ابوالفضلم علمدار قیام»، «پیرو خط حسینم والسلام» / «جماعت یادگار حیدرم من/ عزیز مصطفایه یاورم من؛ دبیر دفترم من/ وزیر لشکرم من».

هر سال در مراسم هشتم محرم دو بیت خاص در مدح حضرت ابوالفضل (ع) به صورت یکپارچه از سوی عزاداران خوانده می‌شود و شاه بیت امسال این مراسم «مولاسینه دلداده دی ابوالفضل»، «جاندان گیچوپ آزاده دی ابوالفضل»، «سردار کربلادی، فرمانده قوادی» است.

رجز خوانی مراسم باشکوه  امسال نیر در مدح امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) چنین است: «قبله عالمیان زاده زهرا دی حسین»، «مکه و کربوبلا مسجدالاقصی دی حسین»

همه عظمت حسینیه اعظم زنجان در دسته با شکوه آن  است که می خواهد به کاینات بگوید هنوز آزادیخواهان زنده اند و آ‌زاده...

حسینیه اعظم زنجان یادگاری از دوره صفویه و دهمین میراث معنوی ثبت شده در کشور مجمع عاشقان اهل بیت است و دومین قربانگاه بزرگ جهان اسلام بعد از منااین حسینیه مامن بسیاری از دردمندان و محل توسل بسیاری از حاجتمندان است که آن ها را از دور و نزدیک به دسته عظیم و باشکوه خود می کشاند.

هزاران نفر طی ایام محرم در این حسینیه مشغول خدمت به عزاداران حسینی هستند و از دیشب تاکنون بسیاری از خادمان به صورت شبانه روزی در حال تدارک برنامه هایی بوده اند تا امروز بتوانند میزبان خوبی برای عزاداران پراندوه باشند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه تعریف و تقویت محورهای گردشگری را در دستور کار داریم گفت: این محورها در هر سه بعد گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی خواهد بود.

 یحیی رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر  افزود: در گردشگری مذهبی اماکن و آیین های مذهبی مورد توجه است به گونه ای که در استان زنجان حسینیه اعظم و زینبیه اعظم و مراسمهای آن از شاخص ترین میراث معنوی  محسوب می شوند و در گردشگری مذهبی تاثیر ویژه ای دارند.

وی با اشاره به اهمیت حسینیه اعظم و زینبیه اعظم  زنجان خاطر نشان کرد: در بخش ابنیه دو مسجد قدیمی و تاریخی از جمله مسجد جامع قروه و مسجد جامع  سجاس  همچنین وجود مقبره قیدار نبی در شهر قیدار و سایر امامزادگان ما را برآنم داشته تا در تعریف گردشگری مذهبی بازنگری داشته و بر تقویت این محورها  توجه نماییم.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان اظهار کرد: کارکرد برخی از ظرفیت های گردشگری مذهبی منطقه ای، برخی استانی، ملی و بین المللی است که لازمه بهره مندی از آن انجام مطالعات و تعیین مخاطبان است.

به گفته رحمتی هر سال مهمانان داخلی و خارجی بسیاری برای حضور در دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان وارد این شهر می شوند و امسال برای تسهیل اقامت آنان مراکز اقامتی و هتل های تخفیف های ویژه تا ۴۰ درصد ارائه می دهند.

وی معرفی ظرفیت های گردشگری مذهبی شهر را ضروری دانست و ابراز کرد: بروشورهایی به منظور معرفی این ظرفیت ها تهیه شده و توسط  راهنمایان تور بین مسافران توزیع خواهد شد.

وی فاصله زمانی برگزاری دو دسته حسینیه اعظم و زینبیه اعظم را فرصتی برای افزایش ماندگاری مسافر برشمرد.

رئیس هیئت امنای مسجد حسینه‌ اعظم زنجان با بیان این که دسته عزاداری روز هشتم ماه محرم‌الحرام این مسجد، به عنوان الگوی اتحاد امت اسلامی، به‌خصوص شیعیان جهان معرفی شده است گفت: مسیر حرکت دسته عزاداری این حسینیه در روز هشتم ماه محرم، اولین قربانگاه جهان تشیع و دومین قربانگاه جهان اسلام به لحاظ ذبح احشام نذری است

غم پرور به جمع‌آوری نذورات اشاره کرد و گفت: در این میان در روز هشتم محرم همزمان با دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان ۹۰ گروه ایجادشده که از این تعداد ۶۴ گروه ثابت بوده و با لباس متحدالشکل نسبت به جمع آوری نذورات اقدام خواهند کرد.

غم پرور تصریح کرد: در این راستا ۱۰ گروه سیار هم در قسمت‌های مختلف دسته اقدام به جمع‌آوری نذورات خواهند کرد.

وی به طرح نیابتی اشاره کرد و گفت: طرح نیابتی از دو سال گذشته در حسینیه اعظم زنجان شروع‌شده و این طرح در بحث پرداخت نذورات توسط عزاداران خارج از استان و کشور بسیار مؤثر بوده است.

رئیس هیئت‌امنای حسینیه اعظم زنجان گفت: با اجرای این طرح در سال گذشته ۶۰۰ رأس گوسفند زنده و ذبح‌شده توسط عزاداران خارج از استان و کشور به حسینیه اعظم زنجان اهداء شد.

غم پرور بیان کرد: در این میان در زمینه گوسفند ذبح‌شده و خریداری‌شده از طریق سامانه حسینیه اعظم زنجان به عزاداران و صاحب نذری به‌صورت آنلاین پیام، داده می‌شود.