شناسهٔ خبر: 8437473 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات | لینک خبر

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان با امضای تفاهمنامه همکاری پایان یافت

با حضور دکتر واعظی و وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان، تفاهمنامه همکاری اقتصادی مشترک دو کشور در شهرستان مرزی آستارا امضا شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به نقل از فارس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه امضای این سند همکاری اظهار کرد: امروز سند اتصال راه‌آهن دو کشور امضا شد که دو مرحله دارد. مرحله نخست راه‌آهن سراسری آذربایجان تا نقطه صفر مرزی ادامه پیدا می‌کند و ترمینال راه‌آهن در ایران احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق توافقنامه مذکور پل راه آهن مرزی با سرمایه‌گذاری دو کشور احداث می‌شود، تصریح کرد: این امر موجب افزایش حمل کالا به میزان چهار برابر می‌شود.

وزیر ارتباطات راه‌اندازی خط آهن جمهوری آذربایجان‌ ـ ایران در آستارا را موجب افزایش روابط ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد و از برگزاری جلسه کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور تا یک ماه آینده در تهران خبر داد و گفت: سال آینده رئیس جمهور آذربایجان به ایران سفر می‌کند.

وی افزود: در کنار پل حمل و نقل جاده‌ای، پل دیگری برای تردد مسافران ساخته می‌شود تا بتواند پاسخگوی حمل و نقل دو کشور باشد.

دکتر واعظی سرعت در افزایش کار گمرک را از جمله برنامه‌های تفاهمنامه مذکور عنوان کرد و متذکر شد: تصمیم گرفته شد تا گمرکات آستارا و بیله‌سوار هوشمند و 24 ساعته شوند.

شاهین مصطفی‌یف وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان نیز روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان را در سطح خوبی دانست و اظهار کرد: در کنار اراده سیاسی رئیس جمهور دو کشور، مذاکرات مفیدی انجام شده است.

وی تصریح کرد: از روز گذشته ملاقات‌هایی بین اعضای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، برگزار شد که مذاکرات در تمام سطوح موفقیت‌آمیز بوده است.

وی افزود: توسعه ترانزیت راه شمال با احداث راه‌آهن جمهوری آذربایجان در ایران ادامه می‌یابد و در نخستین مرحله این پروژه راه‌آهن ایران و جمهوری آذربایجان متصل می‌شوند و در مرحله بعدی بندرهای ایران و آذربایجان اتصال پیدا می کند.

مصطفی‌یف با اشاره به اینکه 80 درصد اقدام‌های راه‌آهن قزوین‌ ـ رشت انجام شده است، خاطرنشان کرد: درباره ساخت راه‌آهن رشت‌ ـ‌ آستارا مشکلات مالی وجود دارد و به این نتیجه رسیدیم که مذاکرات را ادامه دهیم.

به گفته وی، پس از اتمام راه‌آهن کریدور شمال ـ‌جنوب حجم بسیاری از هزینه حمل و نقل کالا کاهش می‌یابد و اجرای پروژه مذکور برای هر دو کشور ایران و آذربایجان مفید است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با اتمام فاز نخست پروژه راه‌آهن 10 برابر حمل و نقل کالا بین دو کشور مذکور افزایش می‌یابد، خاطرنشان کرد: اکنون 600 هزار تن حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و آذربایجان است و با احداث راه‌آهن این حجم به 5 میلیون تن خواهد رسید.

وی از سفر رئیس جمهور آذربایجان در سال آینده به ایران خبر داد و گفت: در این سفر به سند جامعی می‌رسیم تا بتوانیم طرح‌های ارائه شده را به پایان برسانیم.

مصطفی‌یف، با اشاره به اینکه برای امضای سند همکاری بین دو کشور مصمم هستیم، متذکر شد: کمیسیون اقتصادی مشترک در پیشبرد اهداف بسیار موثر است.

برچسب‌ها: