شناسهٔ خبر: 8437161 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

فراخوان همايش بزرگداشت آيت‌الله ميرزا ابوطالب قمي اعلام شد

موج - قم - دبير همايش گراميداشت آيت‌الله ميرزا ابوطالب قمي از برگزاري اين همايش در سال جاري خبر داد و گفت: آخرين مهلت ارسال چکيده و اصل مقالات براي شرکت در همايش گراميداشت آيت‌الله ميرزا ابوطالب قمي، 10 آذر سال جاري است.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرگزاري موج از قم، دبير همايش گراميداشت آيت‌الله ميرزا ابوطالب قمي با اشاره به رونمايي از پوستر فراخوان مقالات همايش گراميداشت آيت‌الله ميرزا ابوطالب قمي که قرار است طي سال جاري در قم برگزار شود، گفت: فراخوان مقالات در دو محور شامل موضوعات عمومي و اختصاصي اعلام شده است.
وي افزود: در بخش نخست يعني مقالات عمومي، دو موضوع شامل «روحانيت، وقف و اقتصاد مقاومتي» و «خدمات متقابل وقف و حوزه‌هاي علميه» در نظر گرفته شده‌اند.
حجت‌الاسلام علي عزيزي با بيان اينکه مقالات بخش اختصاصي هم حول سه محور قابليت ارائه خواهند داشت، گفت: «شناخت ابعاد علمي و اجتماعي ميرزا ابوطالب قمي»، «معرفي کتابخانه موقوفه ميرزا ابوطالب» و «تاثيرات موقوفات ميرزا ابوطالب قمي در ترويج مکتب اهل بيت (ع) و علم و نيز رفع فقر» اين سه محور را تشکيل مي‌دهند.
وي ادامه داد: طلاب، دانشجويان، اساتيد و تمامي پژوهشگران و محققان مي‌توانند چکيده و اصل مقالات خود را حداکثر تا تاريخ 10 آذر سال جاري به دبيرخانه همايش واقع در قم، خيابان انقلاب، اداره کل اوقاف و امور خيريه استان قم ارسال نمايند ضمن اينکه علاقمندان مي‌توانند براي کسب اطلاعات بيشتر با شماره تماس 37601611 – 025 تماس حاصل نمايند.
عزيزي خاطرنشان کرد: يکي از شروط پذيرش اين است که چکيده مقالات حداکثر در 250 واژه و اصل مقالات نيز بين 6 هزار تا 7500 واژه به دبيرخانه ارسال شوند.
گفتني است آيت‌الله سيد ابوطالب حسيني مشهور به ميرزا ابوطالب قمي، فرزند ميرزا ابوالمحسن از عالمان و فقهاي بزرگ شيعه در زمان قاجاريه و از شاگردان برجسته و داماد ميرزاي قمي است که مورد اعتماد ايشان قرار داشت.
ميرزا ابوطالب قمي همچنين يکي از واقفان بزرگ ايران مي‌باشند که در عين برخورداري از ثروت فراوان، در زمان حيات خويش ثلث اموال و دارايي‌هاي خود را که شامل سه پارچه آبادي، براي روضه‌خواني سيد‌الشهدا(ع)، تامين مخارج زوار فقير به کربلا و مشهد و رسيدگي به فقرا و ارحام واقف وقف نمود.
از ديگر موقوفات اين عالم رباني مي‌توان به کتابخانه موقوفه ايشان اشاره کرد که بالغ بر 114 جلد از کتب خطي ارزشمند را در خود گرد آورده است؛ اين کتاب‌ها هم اکنون در خزانه کتب خطي آستان مقدس حضرت معصومه(س) نگهداري مي‌شود.
اين عالم بزرگوار، در سال 1249 هجري قمري درگذشت و در بقعه زکريا بن آدم (مزار مقدس شيخان) به خاک سپرده شد.