خبرگزاری تقریب (تنا):
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: اما به نظر میرسد این روایت ضعیف باشد، زیرا عرب پیش از بعثت نبی(ص)، روز جمعه داشته و دلیلی که برای این سخن میتوان ذکر کرد، این است که عرب در آن زمان نسبت به تمام روزهای هفته نامی داشته و نمیشود که نسبت به روز هفتم هفته اسمی انتخاب نکرده باشد.
وی آداب و رسوم ملتها را بر دو قسم دانسته و تصریح کرذ: گاهی برخی مراسمها حرام است، همانند بت پرستی و مسائلی نظیر آن که رسول گرامی اسلام(ص) بعد از بعثت این مراسم را ریشهکن کرده و از بین بردند و گاهی نیز مراسم حرام نبوده و به نفع مردم بودند و پیامبر(ص) هم آنها را امضاء کرده و بر ماندن آن تأکید میکردند.
جعفر سبحانی گفت: یکی از روزهایی که نبی مکرم اسلام(ص) آن را امضا کردند، روز جمعه بود که به نام «سیدالایام» و «سرور تمام روزها» نامیده شد.
این پژوهشگر فعال عرصه های دینی و مذهبی اظهار داشت: قوت اسلام در نماز جمعه نهفته است. نماز جمعه یک مکتب تربیتی است و انسان با انجام گناه و لغزش در ایام هفته، هنگامی که به نماز جمعه میرود، گناه خود را پاک میکند.
وی در فراز دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات سوریه، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز شاهد آن هستیم که برخی از روزنامههای داخلی نسبت به سوریه موضعگیری میکنند. در حالی که نباید به این نحو باشد، زیرا در مسئله سوریه دست یهود و صهیونیست در کار است و نباید آن را ساده پنداشت.
آیت الله سبحانی سوریه را تنها کشور عربی دانست که در مقابل صهیونیستها ایستاده است. وی تاکید کرد: سایر کشورها یا در باطن با صهیونیستها رابطه دارند و یا از رابطهداشتن با رژیم غاصب استقبال میکنند.
این استاد حوزه تصریح کرد که در خصوص مسئله سوریه طرفدار فرد نیست. وی افزود: این موضوع برای ما مهم است که هر نوع تحول در سوریه به ضرر مسلمین و به نفع صهیونیستهاست و روزنامهنگاران ما باید این مسائل را در نظر بگیرند.
وی در پایان با اشاره به ایام شهادت امیرالمومنین علی علیه السلام، وی را کشته عدل خوانده و تاکید کرد که عدالت ایشان بود که دشمنان را به این فعل قبیح وا داشت.
انتقاد آیت الله سبحانی از موضع برخی روزنامه ها نسبت به وقایع سوریه
آیت الله جعفر سبحانی، یکشنبه، در جلسه تفسیر قرآن خود که در رابطه با آیاتی از سوره جمعه بود، اظهار داشت: گاهی گفته می شود که پیش از آن که نبی مکرم اسلام(ص) وارد مدینه شوند، انصار اجتماعی را به وجود آورده بوده و جمعه را برای خود به عنوان یک مجمع انتخاب کرده بودند.
صاحبخبر -
∎