شناسهٔ خبر: 8357571 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

از نسل ابراهيم همت و حاج احمد متوسليان

صاحب‌خبر -

درس اخلاق شهيد آيت ا... مدني که به همدان تبعيد شده بود به همراه مبارزه عليه رژيم ستمشاهي که به چند بار دستگيري توسط ساواک انجاميد، آغاز فعاليت‌هاي انقلابي سردار سرتيپ پاسدار «حسين همداني» بود. مديريت بحران غرب کشور مخصوصاً جنگ‌هاي نامتقارن کردستان هم اقدام بعدي اين شهيد بزرگوار در ابتداي انقلاب بود. با آغاز جنگ تحميلي توسط عراق و حاميان غربي اش، سپاه منطقه غرب را بنيان گذاشت. فرماندهي عمليات‌هاي مطلع‌الفجر را با پيروزي کامل تجربه کرد. اين اولين تجربه شهيد همداني در قامت فرماندهي بود. فرماندهي جبهه مياني سرپل ذهاب هم از ديگر گام‌‌هايي بود که سردار شهيد حسين همداني در راستاي مبارزه با دشمن بعثي برداشت. پس از مدتي کوتاه به ياري حاج احمد متوسليان و شهيد همت و شهيد شهبازي براي تشکيل و سازماندهي لشکر ۲۷ محمد رسول ا... (ص) شتافت. وي يکي از فرماندهان سرافراز عمليات‌هاي فتح‌المبين و بيت‌المقدس و البته کربلاي ۵ بود. معاون هماهنگ‌کننده نيروي زميني و جانشين نيروي مقاومت بسيج در دو دوره و فرماندهي لشکر ۲۷ محمد رسول‌ا... و به همراه آن، جانشيني قرارگاه ثارا...، از ديگر مسئوليت‌هاي سردار شهيد حسين همداني بود.  معاونت مرکز راهبردي سپاه و مشاور عالي فرمانده کل سپاه و جانشيني سازمان بسيج مستضعفان از او فرماندهي کهنه‌کار با کوله‌باري تجربه و شناخت ساخت. سردار شهيد حسين همداني در دوران پس از دفاع مقدس نيز مسئوليت فرماندهي قرارگاه نجف اشرف، فرمانده لشکر ۴ بعثت، رئيس ستاد نيروي زميني سپاه پاسداران، جانشيني فرمانده نيروي مقاومت بسيج سپاه (دو دوره)، مشاور عالي فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و جانشين سازمان بسيج مستضعفان را عهده دار بود. سردار سرتيپ شهيد همداني، مفتخر به دريافت دو نشان فتح از مقام معظم رهبري است که به خاطر هدايت و فرماندهي موفق لشکرهاي تحت امر در دوران دفاع مقدس بوده است.از اين شهيد بزرگوار دو کتاب به نام‌هاي «تکليف است برادر» و «مهتاب خين» به يادگار مانده است. «تکليف است برادر» روايت دست اول رخدادهاي مربوط به سال‌هاي مبارزه عليه ديکتاتوري پهلوي، انقلاب اسلامي، استقرار نظام نوين، تاسيس سپاه پاسداران، نبردهاي داخلي جبهه کردستان و سرانجام ناگفته‌هاي پيکارهاي جبهه غرب در مصاف با سپاه دوم ارتش متجاوز رژيم عراق است.

تحريم اتحاديه اروپا عليه شهيد همداني

سردار همداني که فرماندهي لشگر محمد رسول ا... تهران بزرگ را در زمان فتنه 88 برعهده داشت، نقش مؤثري در برقراري امنيت تهران در تابستان 88 داشت. اين حضور پررنگ و برخورد با اغتشاشات مخل امنيت، موجب شد اتحاديه اروپا در موج اول تحريم‌هاي ضدايراني و 3 ماه پس از تحريم‌هاي يکجانبه آمريکا عليه کشورمان، طي تصميمي در ۲۳ فروردين۱۳۹۰ او و 31 مقام ايراني را به دليل آنچه «نقض حقوق شهروندان ايراني» خواند، تحريم کرد. سردار همداني اما پنج شنبه شب گذشته در ميان غوغاي غرب سالاران مدعي مبارزه با تروريسم و پس از 4 سال حضور در دل معرکه سوريه به آنچه سال‌ها آرزويش را داشت، رسيد.

او چندي پيش در واکنش به شهادت جمعي از فرماندهان سپاه و حزب ا... در منطقه قنيطره به دست صهيونيست ها، گفت: «اگر دشمنان مي‌دانستند اين شهادت‌ها و ترورها به ضررشان است، دست به اين کار نمي‌زدند، از همين رو به دليل احمقي و ناداني‌شان اين موضوع را درک نمي‌کنند که با اين اقدامات راه به جايي نخواهند برد.»