شکست تيم ملي بسکتبال ايران مقابل فيليپين
تيم ملي بسکتبال ايران به مصاف فيليپين رفت و برابر نايب قهرمان دوره گذشته تن به شکست داد.
صاحبخبر - تيم ملي بسکتبال ايران در پنجمين ديدارش از رقابتهاي قهرماني آسيا به مصاف فيليپين رفت و برابر اين تيم غافلگير شد و با نتيجه 87 بر 73 تن به شکست داد.
در اين مسابقه مهدي کامراني، سعيد داورپناه، صمد نيکخواه بهرامي، اوشين ساهاکيان و حامد حدادي ، بازيکنان شروع کننده ايران بودند و جيسون ويليام، دنيل دي کمپو، دونالدو هونتروس، گبريل نوروود و آندري بلچ ترکيب اوليه فيليپين ترکيب فيليپين را تشکيل مي دادند.
کوارتر نخست: 25 بر 22 ايران
کوارتر نخست بازي در همان ابتدا با تقابل حامد حدادي و آندره بليج دو سنتر ايران و فيليپين همراه بود.
مهدي کامراني با شوت سه امتيازي خود در همان ابتدا ايران را پيش انداخت و در طرف ديگر ايران نيز بليج آمريکايي سعي کرد با امتياز آوري اجازه ندهد ايران از همان ابتدا از فيليپين پيشي بگيرد. براي فيليپين اين بازيکن آمريکايي تاثيرگذاري زيادي داشت و به همراه جيسون ويليام شوت زن امتيازهاي اين تيم را بالا ميبرد.
در ادامه دو تيم رو به پرتابهاي پيراموني آوردند و صمد نيکخواه بهرامي و ويليامز براي فيليپين امتياز کسب ميکردند. پنج دقيقه از کوارتر نخست گذشته بود که بازي هشت بر هشت برابر شد. با فضاسازي و پاسکاريهاي مناسب مهدي کامراني ايران به دهمين امتيازش نيز رسيد، اما در چند صحنه توپ رباييهاي فيليپين موقعيت براي اين تيم ساخت و نفوذ بليج و شوت سه امتيازي جيسون ويليامز اين تيم را از ايران پيش انداخت. چهار دقيقه به پايان کوارتر نخست باقي مانده بود که فيليپين 17 بر 11 از ايران پيش افتاد و باوئرمان نخستين وقت استراحت را براي بازيکنانش گرفت.
با بازگشت بازيکنان به زمين نفوذ حامد حدادي و پرتاب سه امتيازي صمد نيکخواه بهرامي فاصله را به حداقل رساند و تيم ايران خيلي زود توپ و ميدان را صاحب شد. با حضور محمد جمشيدي و سجاد مشايخي در زمين سرعت تيمي ايران افزايش پيدا کرد و دفاع فيليپين با مشکل مواجه شد. دو امتياز محمد جمشيدي نيز بازي را 19 بر 18 کرد تا در يک دقيقه مانده به پايان اين کوارتر فاصله امتيازي يک باشد. در ادامه نفوذ مشايخي به زير سبد فيليپين غير قابل مهار بود و ايران به بيست و سومين امتيازش رسيد و 23 بر 21 پيش افتاد.
ثانيههاي پاياني نيز برتري براي ايران بود و در نهايت اين کوارتر با نتيجه 25 بر 22 به پايان رسيد.
ديرک باوئرمان در دقايق پاياني کوارتر اول به حامد حدادي استراحت داد و از محمد حسنزاده در زير سبد استفاده کرد.
کوارتر دوم: 18 بر 15 ايران
کوارتر دوم با دو امتياز براي فيليپين آغاز شد. باوئرمان کارش را با بازيکنان سرعتي شروع کرد و از ساهاکيان و حسنزاده به عنوان مهرههاي زير سبد برابر آندره بليچ استفاده ميکرد. محمد حسنزاده همانند ديدارهاي گذشته در امتيازآوري موفق بود اما حضور بليچ در زير سبد کمي دفاع ايران را آزار ميداد و باورئمان بالاخره حامد حدادي را روانه ميدان کرد.
سه دقيقه از کوارتر دوم گذشته بود و ايران 27 بر 24 از حريفش پيش بود که شوت سهامتيازي يکي از بازيکنان فيليپين نتيجه را برابر کرد. با آمدن حدادي به ميدان بليچ در انجام فعاليتهايش ناکام بود و نميتوانست به راحتي کارش را پيش ببرد. فشار حدادي بر اين سنتر آمريکايي موقعيتي براي حمله ايران ايجاد کرد و مشايخي با نفوذي سريع دوباره ايران را از نايب قهرمان دوره گذشته جامملتها پيش انداخت.
چهار دقيقه از کوارتر دوم گذشته و ايران برتري نسبياش را حفظ کردهبود و توپربايي سجاد مشايخي از آندره بليچ بلند قامت سالن و نيمکت ايران را به وجد آورد و ايران را 31 بر 27 از فيليپين پيش انداخت. سجاد مشايخي عملکرد خوبي در اين مسابقه داشت و در کنار مهدي کامراني به بهترين شکل براي ديگر مليپوشان فضا سازي ميکرد.
در اين دقايق دفاع ايران فوقالعاده بود و نزديک به سه دقيقه اجازه کسب امتياز به فيليپين نداد اما اين طلسم بالاخره با شوت سه امتيازي رومئو شکست. بدشانسي مليپوشان در کسب امتياز جالب توجه بود و بسياري از توپ هاي ايران وارد سبد فيليپين نميشد. با خروج حدادي و بليچ از زمين فرت براي بازيکنان پيراموني دو تيم بود. مهدي کامراني که زير سبد فيليپين را خالي ميديد به قلب دفاع حريف ميزد و از حريف خطا ميگرفت؛ او يک تنه محدوديت خطاي تيمي فيليپين را به پايان رساند.
توپ دزدي سريع حدادي ضد حملهاي براي ايران داشت و سعيد داورپناه توانست نتيجه بازي را 39 بر 34 کند. در ادامه شوت سه امتيازي صمد نيکخواه بهرامي کار حريف را در نيمه نخست تمام کرد.
دقايق پاياني اين کوارتر نيز با برتري ايران همراه بود و در نهايت شاگردان باوئرمان در اين کوارتر 18 بر 15 برنده شدند و در نيمه نخست با نتيجه 43 بر 37 حريف خود را شکست دادند.
کوارتر سوم: 28 بر 17 فيليپين
نيمه دوم با ناکامي دو تيم در کسب امتياز همراه بود و بازيکنان ايران و فيليپين در حملههاي خود ناکام بودند. جيسون ويليام بازيکن موثر فيليپين در همان ابتدا خطاي غير ورزشي بر روي صمد نيکخواه بهرامي کاپيتان تيم ملي انجام داد و او با به ثمر رساندن پرتابهاي آزادش نخستين امتياز را براي ايران کسب کرد. او يک شوت سه امتيازي نيز وارد سبد فيليپين کرد تا همين ابتداي کار اختلاف امتيازي به عدد 10 برسد.
مليپوشان ايران در اين کوارتر هماهنگتر بودند و باورئمان نيز آرامش بيشتري در کنار زمين داشت. سه دقيقه از کوارتر سوم گذشته بود که فيليپينيها تمام توپهايشان را جيسون ويليام ميرساندند و او نيز با نفوذ به زير سبد ايران امتياز کسب ميکرد و توانست فاصله امتيازي را به سه کاهش دهد اما دوباره شوت سه امتيازي کاپيتان تيم ملي که در اين ديدار موتور گلزنياش روشن شدهبود فاصله را افزايش داد.
چهار دقيقه به پايان کوارتر سوم باقي مانده بود و فيليپينيها هر کاري انجام ميدادند تا اختلاف امتيازي را کم کنند و موفق بودند و بالاخره نتيجه را 52 بر 52 کردند اما دو امتياز کامراني دوباره ايران را پيش انداخت. در دقايق پاياني اين کوارتر دو تيم عملکرد بسيار نزديکي داشتند. شوتهاي سه امتيازي فيليپين با چاشني شانس وارد سبد ايران مي شد و اين تيم را براي دقايقي از ايران پيش انداخت تا بالاخره باوئرمان از وقت استراحت براي بازيکنانش استفاده کرد.
دو دقيقه به پايان کوارتر سوم باقي مانده بود و فيليپين 62 بر 57 از ايران پيش افتاد. مليپوشان ايران در حمله ناموفق بودند و نميتوانستند امتياز بگيرند و در دفاع نيز تمرکز کافي نداشتند. فيليپينيها رو به بازي سريع آورده بودند و سعي داشتند در اين لحظهها که موفق بودند فاصله امتيازي را افزايش دهند و در نهايت با نتيجه 28 بر 17 کوارتر سوم را به سود خود تمام کردند.
در ثانيههاي پاياني شوت سه امتيازي جواد داوري آرامش خوبي به تيم ملي داد.
کوارتر چهارم: 22 بر 13 فيليپين
کوارتر پاياني با شوت سه امتيازي جيسون ويليام براي فيليپين همراه بود که بلافاصه با امتياز حامد حدادي جبران شد. صمد نيکخواه بهرامي نيز با نفوذي غيرقابل کنترل و زيبا دو امتياز ديگر براي ايران کسب کرد و بازي را 68 بر 64 کرد. در شرايطي که ايران ميتوانست صاحب توپ و ميدان شود و بازي را برگرداند چند اشتباه کار دست تيم ملي داد و باعث شد دوباره فيليپين امتيازهايش را افزايش دهد.
گارد راس فيليپين در اين مسابقه روز خوبي را پشت سر ميگذاشت و هرچه ميزد وارد سبد ايران ميشد. چهار دقيقه از کوارتر پاياني گذشته بود و فيليپين 74 بر 67 از ايران پيش بود. ديرک باوئرمان با گرفتن وقت استراحت براي ايران سعي داشت بازيکنانش را آرام کند تا بتوانند با تمرکز بيشتري به کارشان ادامه دهند.
فيليپين همچنان در حمله موفق بود و در دفاع نيز اجازه کار به ايران نمي داد. اختلاف امتيازي به 10 رسيده بود و مليپوشان ايران سراسيمه به کارشان ادامه ميدادند. سوت داور به نشانه خطاي حدادي عصبانيت سنتر ايران را به همراه داشت و داور نيز يک خطاي فني اعلام کرد. بازي 78 بر 67 به سود فيليپين بود و باوئرمان بازيکنان شاخصش را از زمين خارج کرد و جوانها را به ميدان فرستاد.
فيليپين در دو دقيقه پاياني اين کوارتر نيز تيم برتر ميدان بود و به راحتي امتياز کسب ميکرد. با توجه به اين که اين شکست در مرحله گروهي رقم ميخورد و مشکلي براي ايران ايجاد نمي کرد باوئرمان سعي داشت بازيکنانش را آرام کند تا کارشان را تا انتهاي مسابقه با تمرکز پيش ببرند.
اين کوارتر تا پايان با برتري فيليپين همراه بود و اين تيم با نتيجه 22 بر 13 کوارتر چهارم را به سود خود تمام کرد و در نهايت 87 بر 73 ايران را شکست داد.∎