شناسهٔ خبر: 80205167 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند

همدان- ایرنا- برگزاری آیین نغمه های ماندگار درگزین، آیین نکوداشت استاد «علی اصغر بهرامی» و نوسازی کامل سالن فردوسی تویسرکان بعد از ۲۰ سال از مهم ترین رخدادهای فرهنگی دیار الوند در هفته جاری بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، بخش «بسته خبری فرهنگی» ایرنا همدان با هدف اطلاع رسانی از اخبار فرهنگی، هر هفته روزهای پنجشنبه خلاصه‌ای از اخبار فرهنگی دیار الوند را به شکل کوتاه و مختصر تقدیم مخاطبان می کند.

برگزاری آیین نغمه های ماندگار درگزین

آیین «نغمه‌های ماندگار درگزین» با رونمایی از ۱۲ مقام موسیقی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و استقبال هنردوستان در شهرستان درگزین برگزار شد.

احیای آیین‌های بومی در مسیر تحکیم پیوندهای اجتماعی و هویت تمدنی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این آیین با تاکید بر ضرورت تحکیم پیوندهای اجتماعی در شرایط کنونی کشور احیای آیین‌ها، سنت‌ها و نغمه‌های بومی را ضروری دانست و گفت: یکی از مهمترین مؤلفه‌های هویت هر کشور، پیشینه تاریخی و میراث فرهنگی آن است.

سیدمحمدرضا جوادی درخصوص اهمیت پاسداشت آیین‌ها و سنت‌های بومی افزود: اجرای این آیین‌ها، نشان‌دهنده نگاه عمیق فرهنگی و تمدنی مردم ماست و ضرورت دارد برای شناخت، حفظ و انتقال این میراث ارزشمند به نسل‌های آینده، بیش از گذشته تلاش کنیم.

وی با قدردانی از اهتمام فعالان فرهنگی شهرستان درگزین برای توجه به این ظرفیت ها گفت: خوشحالیم که دوستان ما در این شهرستان به اهمیت این موضوع پی برده‌اند و امروز فرصتی فراهم شد تا در کنار مردم این آیین‌ها را از نزدیک ببینیم و از جلوه‌های ارزشمند آن لذت ببریم.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند برگزاری آیین نغمه های ماندگار درگزین همدان

ضرورت حفظ میراث تاریخی و فرهنگی درگزین برای نسل های آینده

فرماندار شهرستان درگزین نیز در این آیین با تاکید بر پیشینه تاریخی و ظرفیت‌های فرهنگی این شهرستان بر ضرورت ثبت و صیانت از میراث ملموس و ناملموس درگزین برای انتقال هویت تاریخی منطقه به نسل‌های آینده تاکید کرد.

محمد سلطانی ابراهیمیان با اشاره به قدمت تاریخی این شهرستان با اشاره به جایگاه تاریخی درگزین در دوره مادها افزود: این منطقه در مقاطع مختلف تاریخی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و از ظرفیت‌های ارزشمند فرهنگی و تاریخی برخوردار است به‌گونه‌ای که می‌توان از آن با عنوان «دورگزین» نیز یاد کرد.

وی افزود: درگزین زادگاه و خاستگاه شخصیت‌های برجسته‌ای همچون عبید زاکانی، ملاحسینقلی شونده و مصطفی رحماندوست است و بزرگان بسیاری نیز در این منطقه رشد کرده و در عرصه‌های مختلف درخشیده‌اند، آیین «نغمه‌های ماندگار» فرصتی برای توجه به یکی از جلوه‌های میراث فرهنگی منطقه است و تاکنون ۴۵ اثر در این شهرستان شناسایی شده است که بخشی از آن‌ها به ثبت رسیده و بخشی دیگر همچنان نیازمند پیگیری و ثبت هستند.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند مقصود قاسمی، رییس گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان

کسب رتبه‌ اول و دوم جامعةالقرآن همدان در ثبت‌نام بیستمین آزمون سراسری قرآن

رییس گروه قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان از کسب رتبه نخست کشوری جامعه‌القرآن واحد خواهران همدان و رتبه دوم جامعه‌القرآن خردسالان در ثبت‌نام بیستمین دوره آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن خبر داد و گفت: در مجموع سه هزار و ۹۸۷ نفر رشته در این دوره از آزمون در استان همدان ثبت‌نام کرده‌اند، که برخی از شرکت‌کنندگان در بیش از یک رشته نام‌نویسی کرده‌اند و از این تعداد ۲ هزار ۲۲ نفر در آزمون کتبی حفظ و مفاهیم قرآن کریم ثبت‌نام کرده‌اند.

مقصود قاسمی اظهار کرد: پس از طی دوره ۲ ماهه ثبت‌نام مربیان و قرآن‌آموزان در موسسات قرآنی کشور، جامعه‌القرآن واحد خواهران همدان موفق شد رتبه نخست ثبت‌نام این دوره از آزمون را به خود اختصاص دهد، همچنین جامعةالقرآن واحد خردسالان هم رتبه دوم کشوری را در تعداد ثبت‌نامی‌ها به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به برگزاری این آزمون پس از وقفه‌ای هفت‌ساله، گفت: بیستمین دوره آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم ۲۸ آبان‌ماه سال جاری به‌صورت ملی در تمامی استان‌های کشور برگزار می‌شود.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند گشایش نمایشگاه ستارگان خاموش انجمن در همدان

گشایش نمایشگاه ستارگان خاموش انجمن

در پنجمین روز از هفته خوشنویسی نمایشگاه آثار اساتید آسمانی انجمن خوشنویسان همدان «ستارگان خاموش انجمن» با حضور پرشور خانواده‌های معزز درگذشتگان و اعضای محترم انجمن، اساتید، پیشکسوتان، هنرجویان و هنردوستان در نگارخانه آرمان هنر هگمتانه به مدیریت علیرضا سهرابی گشایش یافت.

رویدادی سرشار از خاطره، قدرشناسی و پاسداشت نام و یاد هنرمندانی که اگرچه از میان ما رفته‌اند، اما آثار و نام عزیزشان همچنان در آسمان هنر خوشنویسی این کهن دیار خواهد درخشد، حضور مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به همراه معاونان جلوه‌ای ویژه به این آیین فرهنگی و هنری بخشید.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند

برگزاری آیین نکوداشت استاد «علی اصغر بهرامی»

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در آیین نکوداشت استاد علی اصغر بهرامی، ، بر اهمیت پاسداشت هنرمندان پیشکسوت و گرامیداشت یاد بزرگان فقید موسیقی تاکید کرد و یاد و خاطره بزرگان هنر موسیقی که اکنون در میان ما نیستند را گرامی داشت.

سیدمحمدرضا جوادی درخصوص ضرورت برگزاری چنین برنامه‌هایی برای گرامیداشت هنرمندان پیشکسوت گفت: برگزاری چنین برنامه‌هایی برای گرامیداشت هنرمندان عزیزی که جوانی و عمر خود را برای اعتلای هنر این سرزمین صرف کرده‌اند، ضروری است، این هنرمندان سرمایه‌های فرهنگی جامعه هستند و باید مورد تکریم قرار گیرند.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند نوسازی کامل سالن فردوسی تویسرکان

نوسازی کامل سالن فردوسی تویسرکان بعد از ۲۰ سال

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تویسرکان گفت: سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری فردوسی تویسرکان که میزبان همایش ها، مراسم و جلسه های متنوع در سطح شهرستانی، استانی و ملی و محل اجرای برنامه های فرهنگی و هنری است به نوعی آبروی شهرستان تویسرکان به شمار می رود، وضعیت قبلی این سالن با صندلی ها و فضای محیطی فرسوده و آسیب دیده در خور شان مردم متمدن، فرهنگی و هنر دوست تویسرکان نبود و بهسازی و نوسازی آن در دستور کار قرار گرفت.

مسعود حمیدیان افزود: با تلاش و پیگیری ها، صندلی های جدید از نوع "هواپیمایی" به تعداد حدود ۴۰۰ صندلی که بخشی از آنها از نوع ویژه( وی. آی.پی) هستند همراه با هزار متر مربع کف پوش نوین ضد حریق و ضد باکتری با هزینه ۱۵۰ میلیارد ریال در سالن فردوسی نصب شد، ۲ دستگاه هواساز گرمایشی و سرمایشی ویژه تهویه سالن با هزینه بیش از ۱۶۰ میلیارد ریال برای سالن فردوسی نصب شده، سقف سالن در حال انجام مراحل اجرایی ایزوگام است و اصلاح سیستم نور سالن نیز در دست اجرا قرار دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر تجهیز نوین و کامل سیستم صوتی سالن فردوسی، تجهیز سالن مجاور سالن فردوسی( خانه دیجیتال سابق) با در نظر گرفتن شرایط کارشناسی و فنی برای ایجاد سالن ۱۰۰ نفره به منظور تامین محل تمرین گروه های هنری( پلاتو)، استفاده از جلسه های برخوردار از ویدئو کنفرانس و جلوگیری از فرسودگی غیر ضروری سالن فردوسی با استفاده از صندلی های سالم باقی مانده و کف پوش جدید نیز در دستور کار قرار دارد تا تویسرکان صاحب ۲ سالن نوین، به روز و مجهز با ظرفیت بیش از ۵۰۰ نفر شود.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند راهیابی نمایش «سفر» از همدان به بخش مسابقه جشنواره ملی تئاتر رضوی

نمایش «سفر» از همدان به بخش مسابقه جشنواره ملی تئاتر رضوی راه یافت

معاون هنری و سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: نمایش «سفر» به نویسندگی و کارگردانی آیدا شهابی باهر هنرمند تئاتر استان همدان در میان آثار راه‌یافته به بخش مسابقه پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی قرار گرفت.

معصومه حدادی افزود: این اثر نمایشی که حاصل تلاش و خلاقیت این کارگردان همدانی است در رقابت با آثار گروه‌های نمایشی از سراسر کشور موفق به حضور در بخش مسابقه این رویداد ملی شد، راه‌یابی «سفر» به این جشنواره، نشان‌دهنده توانمندی هنرمندان استان همدان در حوزه تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی است.

وی ادامه داد: آیدا شهابی باهر با نگارش و کارگردانی این نمایش توانسته نظر داوران و انتخاب‌کنندگان جشنواره را جلب کند و نام همدان را در فهرست استان‌های حاضر در بخش مسابقه این رویداد ملی ثبت کند.

پانزدهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی، از ۲۴ تا ۲۷ مهرماه ۱۴۰۵ به دبیری مصیب داوری و میزبانی بندرعباس برگزار شد.

مروری بر اخبار کوتاه فرهنگی دیار الوند

همدان شهر هنر، شهر شکوه قلم و بزرگان خوشنویسی

در هفته فرخنده خوشنویسی در اقدامی ارزشمند و فرهنگی، انجمن خوشنویسان پایتخت تاریخ و تمدن ایران - همدان جهت ارج نهادن به مقام شامخ اساتید و مدرسین ارجمند خود با همکاری مدیریت سازمان اجتماعی، فرهنگی و ورزشی شهرداری همدان اقدام به چاپ پوسترهای خیابانی از تمثال مبارک این عزیزان، در سطح شهر کرد تا سیمای شهر، بیش از پیش به عطر و بوی هنر و زیبایی خوشنویسی معطر و آراسته شود.

این حرکت ارجمند، جلوه‌ای از پیوند هنر با زندگی شهری و ادای احترامی شایسته به مقام والای هنرآفرینانی است که با مرکب عشق، بر صفحه فرهنگ این دیار نقش ماندگار زده‌اند.

∎​