به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در حالی که سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت و علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت همچنان از بالا بودن احتمال افزایش تعداد کشته شدگان حادثه امروز در منا خبر میدهند، آخرین آمار رسمی از کشته شدن 131 ایرانی و زخمی شدن بیش از 60 نفر حکایت دارد.
این در حالی است که تلفات ازدحام و فشار جمعیت در مراسم حج به 1500 نفر کشته و 2000 زخمی افزایش یافته است.
به گزارش ایکنا، دولت عربستان در اولین واکنش رسمی خود به این فاجعه حجاج را مقصر رخدادن آن دانسته است.
بر اساس گزارش ایکنا در پی این حادثه وزارت امور خارجه کشورمان کاردار عربستان در ایران را به وزارت امور خارجه احضار کرده است.
گزارش ایکنا حاکی است که طی دو هفته اخیر جان زائران در چندین اتفاق به خطر افتاده است؛ پیش از این سقوط جرثقیل در مسجدالحرام موجب کشته شدن بیش از 117 زائر از جمله 11 ایرانی شد؛ روز گذشته بیش از 200 نفر از حجاج به دلیل خرابی درهای قطار در مکه مکرمه دچار حالت خفگی و بیهوشی شدند.
همچنین حادثه آتشسوزی هتل حجاج در مکه نیز منجر به زخمی شدن تعدادی از آنها و تخلیه 1500 نفر از حاجیان شد.