شناسهٔ خبر: 80040108 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

شاخص‌های سهامی در سقف‌های جدید قرار گرفتند؛

پاییز داغ بورس

دنیای اقتصاد: بورس تهران در هفته گذشته به روند صعودی خود ادامه داد و شاخص‌های سهامی برای دومین هفته متوالی با رشد همراه شدند. در این میان، شاخص کل بورس تهران با ثبت بازدهی هفتگی ۴.۷ درصدی، برای نخستین بار در طول تاریخ وارد کانال ۸ میلیون واحدی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در جریان معاملات هفته دوم مهرماه، شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۴.۱ درصدی، عملکرد مثبت خود را تداوم بخشید و شاخص کل فرابورس هم ۴.۲ درصد افزایش یافت.

فتح پنج ابرکانال میلیونی در سال جاری

شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته توانست برای نخستین بار در تاریخ فعالیت بازار سهام، از مرز ۸ میلیون واحد عبور کند. این نماگر در سال جاری موفق شده است پنج ابرکانال میلیونی را پشت سر بگذارد. این اتفاق از شتاب قابل‌توجه رشد قیمت سهام در ماه‌های گذشته حکایت دارد. بررسی عملکرد هفتگی بورس نشان می‌دهد که شاخص کل در چهار روز از پنج روز معاملاتی هفته گذشته با رشد همراه شد و تنها در یک روز افت را تجربه کرد. برآیند این تحولات، ثبت بازدهی 4.7 درصدی برای نماگر اصلی بازار سهام بود. با احتساب عملکرد هفته گذشته، بازدهی شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال جاری به ۱۱۹ درصد رسیده است.

ورود پول حقیقی و رونق معاملات

در کنار رشد نماگرهای سهامی، متغیرهای معاملاتی نیز تصویری مثبت از وضعیت بازار در هفته گذشته ارائه کردند. میانگین ارزش معاملات خرد بازار سهام در هفته گذشته در کانال ۴۶ هزار میلیارد تومان قرار گرفت؛ سطحی که از تداوم گردش بالای نقدینگی در معاملات حکایت دارد. همچنین، حدود ۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پول توسط سرمایه‌گذاران حقیقی وارد گردونه معاملات سهام شد. همزمانی ورود پول حقیقی با رشد شاخص‌ها می‌تواند نشانه‌ای از افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به حضور در بازار سهام باشد. با این حال، پایداری این روند به تداوم تقاضا، وضعیت متغیرهای بنیادی شرکت‌ها و شرایط کلی اقتصاد وابسته خواهد بود.

بورس و صندوق‌های طلا

در هفته گذشته، شاخص صندوق‌های طلا نیز با رشد 1.35 درصدی همراه شد؛ با این حال، بازدهی این شاخص در مقایسه با رشد هفتگی نماگرهای سهامی کمتر بود. بازدهی شاخص صندوق‌های طلا در مهرماه به ۹ درصد رسیده و عملکرد آن از ابتدای سال جاری نیز معادل ۴۹ درصد بوده است. مقایسه عملکرد بازار سهام و صندوق‌های طلا نشان می‌دهد که در بازه مورد بررسی، بورس بازدهی بیشتری را به ثبت رسانده است. شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال ۱۱۹ درصد رشد کرده، درحالی‌که این رقم برای شاخص صندوق‌های طلا ۴۹ درصد بوده است./

 

∎​