شناسهٔ خبر: 79960551 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

زمان اعلام نتایج اولیه کنکور اعلام شد

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد : نتایج اولیه پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کنکور ۱۴۰۵ در رشته‌های تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفاً براساس... رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد : نتایج اولیه پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کنکور ۱۴۰۵ در رشته‌های تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفاً براساس سوابق تحصیلی فردا یکشنبه ۱۲ مهرماه منتشر می‌شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش آفتاب نیوز،

رضا محمدی روز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: اسامی پذیرفته‌شدگان رشته‌های مختلف تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ اعم از رشته‌های تحصیلی با آزمون و پذیرش صرفاً براساس سوابق تحصیلی فردا ۱۲ مهرماه در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قابل مشاهده است و پذیرفته‌شدگان برای اطلاع از نحوه، تاریخ و مدارک لازم برای ثبت‌نام، باید به درگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل قبولی خود مراجعه کنند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد جزئیات اعلام نتایج آزمون سراسری گفت: برای تمامی شرکت کنندگان، کارنامه علمی حاوی رتبه متقاضی در هر یک از کدرشته‌محل‌های انتخابی و رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه مربوط، در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش منتشر می‌شود.

بر اساس اعلام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون سراسری ۱۴۰۵ برای پذیرش دانشجوی دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی و غیر دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی روز‌های ۲۹ و ۳۰ مردادماه در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی، هنر، زبان‌های خارجی، ریاضی و فنی و علوم انسانی برگزار شد.

از مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار داوطلب آزمون سراسری امسال، تعداد ۱۳۵ هزار و ۸۱۳ نفر برای رقابت در گروه آزمایشی ریاضی و فنی و ۳۲۷ هزار و ۷۳۴ نفر برای شرکت در آزمون گروه علوم انسانی نام‌نویسی کرده بودند.

در مجموع ۶۵ درصد شرکت‌کنندگان خانم و ۳۵ درصد آقا بودند. این سهم در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰ درصد برای خانم‌ها و ۴۰ درصد برای آقایان بود و طی چند سال اخیر سهم زنان ۵ درصد افزایش یافته است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: فرآیند انتخاب رشته متقاضیان از روز دوشنبه سیزدهم مهرماه آغاز و تا روز پنجشنبه شانزدهم مهرماه ادامه خواهد داشت.

محمدی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گران‌قدر و آرزوی علو درجات برای آنان، برگزاری آزمون‌های سراسری را بزرگترین و مهم‌ترین رویداد ملی کشور دانست و افزود: این رویداد از لحاظ کمیت و کیفیت، پس از انتخابات، دومین رخداد بزرگ ملی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود که برگزاری آن در بالاترین سطح امنیت و کیفیت، نشان‌دهنده کارآمدی نظام اجرایی کشور است.

وی با اشاره به دشواری‌های پیش رو و تداوم فعالیت‌های سازمان سنجش، تأکید کرد: شبکه ملی سازمان سنجش در تمامی دوران‌ها و لحظات دشوار، بدون حتی یک لحظه توقف، خدمات خود را با بالاترین کیفیت ارائه کرده است. تولید نزدیک به ۴ میلیون دفترچه آزمون شخصی‌سازی شده و توزیع دقیق آن در دورترین نقاط کشور با حداقل خطا، گواهی بر نظم، انضباط و اقتدار اجرایی این سازمان است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه برگزاری آزمون یک وظیفه ملی است که نیازمند مشارکت تمامی ارکان جامعه است، تصریح کرد: با ایجاد شبکه تخصصی در بخش‌های اجرا، حفاظت، اطلاع‌رسانی و پشتیبانی، این آزمون به بهترین نحو ممکن برگزار شد که جا دارد از تمامی دست‌اندرکاران این امر تقدیر نمایم.

جزئیات آماری آزمون سراسری

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به تحلیل داده‌های حاصل از آزمون سراسری و تربیت معلم پرداخت و گفت: بیش از ۹۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان در جلسه آزمون حضور یافتند که این مشارکت، در نوع خود و با توجه به شرایط کشور، نشان‌دهنده حفظ امنیت روانی و پایداری روند آزمون‌هاست.

وی در تشریح وضعیت مجازین انتخاب رشته افزود: حدود ۸۵ تا ۸۶ درصد از شرکت‌کنندگان، مجاز به انتخاب حداقل یکی از دوره‌های آموزش عالی شده‌اند. همچنین ۵۳ درصد از حاضرین در جلسه آزمون، مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و نوبت دوم (شبانه) شده‌اند.

رئیس سازمان سنجش در خصوص متقاضیان دانشگاه فرهنگیان نیز اعلام کرد: از مجموع ۵۲۶ هزار و ۸۵۱ متقاضی حاضر در جلسه که علاقه‌مند به حرفه معلمی بودند، ۱۴۷ هزار و ۵۰۰ نفر معادل ۲۹ درصد، مجاز به انتخاب رشته‌های دانشگاه فرهنگیان شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: کارنامه نتایج به صورت کامل در تارنمای سازمان سنجش منتشر خواهد شد و جزئیات بیشتر در خصوص نفرات برتر و سایر موارد پس از اعلام رسمی نتایج ارائه می‌شود.

جزئیات فرآیند انتخاب رشته سراسری و تربیت معلم٫ هشدار سازمان سنجش نسبت به تبلیغات اغواگرایانه مؤسسات

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ضمن تشریح جزئیات فنی فرآیند انتخاب رشته آزمون سراسری و پذیرش دانشجو-معلم، بر لزوم استفاده متقاضیان از ابزار‌های رسمی سازمان و هوشیاری در برابر تبلیغات فریبنده مؤسسات مشاوره تأکید کرد.

محمدی اظهار داشت: متقاضیان مجاز به انتخاب رشته، صرفاً یک فرم واحد برای تمامی رشته‌های باآزمون، سوابق تحصیلی، تربیت معلم (دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی) و همچنین چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار خواهند داشت.

وی تأکید کرد: داوطلبان سایر رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی (به‌جز چهار رشته مذکور) باید طبق زمان‌بندی اعلام‌شده در روز یکشنبه دوازدهم مهرماه، از طریق درگاه اطلاع‌رسانی مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی و با استفاده از کد دسترسی درج‌شده در کارنامه، نسبت به انتخاب رشته در آن سامانه اقدام کنند.

محمدی در خصوص ویرایش و محدودیت‌های قانونی انتخاب رشته تصریح کرد: امکان انتخاب رشته تنها یک‌بار فراهم است و پس از تأیید نهایی، رسید انتخاب رشته در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد؛ با این حال، امکان ویرایش محدود برای داوطلبان در سامانه پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان سنجش نسبت به تبعات قبولی در دوره‌های رایگان هشدار داد و گفت: پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون سراسری در تمامی دوره‌های رایگان (روزانه، بورسیه، تربیت معلم و چهار رشته پزشکی دانشگاه آزاد) اعم از اینکه در مؤسسه محل قبولی ثبت‌نام کنند یا خیر، از شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۶ محروم خواهند بود. همچنین داوطلبانی که در سال‌های گذشته در این رشته‌ها پذیرفته شده بودند، برای شرکت در آزمون امسال باید پیش از موعد مقرر انصراف می‌دادند.

وی افزود: متقاضیانی که در این آزمون ثبت‌نام نکرده یا مجاز به انتخاب رشته نشده‌اند، می‌توانند برای پذیرش در رشته‌های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی اقدام کنند. این افراد باید با مراجعه به دفترچه راهنما، نسبت به انتخاب حداکثر ۱۵۰ کد رشته‌محل اقدام نمایند. داوطلبان مجاز نشده نیازی به ثبت‌نام مجدد ندارند، اما افرادی که در آزمون ثبت‌نام نکرده‌اند، باید فرآیند ثبت‌نام و انتخاب رشته را هم‌زمان انجام دهند.

سهمیه مناطق آسیب‌دیده از حوادث طبیعی

محمدی با اشاره به مصوبه ۹۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای متقاضیان مناطق آسیب‌دیده (مناطق زلزله‌زده و سیل‌زده) بیان کرد: این سهمیه شامل افرادی است که محل سکونتشان در حوادث اخیر تخریب شده است. متقاضیان در شهر‌های تهران، شیراز، کرج، اهواز، تبریز، اصفهان و قم باید به شهرداری‌ها و سایر نقاط به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراجعه و فرم‌های مربوطه (۱، ۲ و ۳) را که در انتهای دفترچه انتخاب رشته درج شده است، تکمیل و تأیید کنند. مبنای عمل سازمان سنجش، فایل‌های ارسالی از سوی این مراجع است.

رئیس سازمان سنجش در پایان با انتقاد از برخی فعالیت‌های سودجویانه گفت: متقاضیان در معرض حجم بالایی از تبلیغات و اطلاعات غلط مؤسسات فاقد صلاحیت قرار دارند. تنها مرجع معتبر برای شبیه‌سازی شانس قبولی، «نرم‌افزار مجازی انتخاب رشته» سازمان سنجش است که از روز یکشنبه در دسترس خواهد بود. این نرم‌افزار بر اساس قوانین و مقررات سال ۱۴۰۵ و عملکرد داوطلب طراحی شده و مطمئن‌ترین ابزار مشاوره‌ای در کشور است.

وی خاطرنشان کرد: انتشار مطالبی مبنی بر ارائه «رتبه در ناحیه یا استان» توسط برخی مؤسسات، اطلاعاتی نادرست و فاقد وجاهت قانونی است؛ چرا که تنها رتبه در سهمیه و رتبه کل داوطلبان از سوی سازمان سنجش معتبر است و سایر موارد مبنای علمی و قانونی ندارد. داوطلبان می‌توانند برای کسب اطلاعات دقیق، از اینفوگرافی‌ها، موشن‌گرافی‌ها و فیلم‌های آموزشی تولیدشده توسط کارشناسان سازمان در تارنمای رسمی استفاده کنند.

تشریح جزئیات ظرفیت‌های پذیرش و زمان‌بندی اعلام نتایج نهایی کنکور/ افزایش ظرفیت در وزارت علوم و اختصاص ۲۵ هزار صندلی به فرهنگیان

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح جزئیات ظرفیت‌های پذیرش در دانشگاه‌ها، اعلام کرد: نتایج چند برابر ظرفیت رشته‌های دارای شرایط خاص و فرهنگیان در اواخر مهرماه و نتایج نهایی آزمون سراسری در نیمه دوم آبان‌ماه اعلام خواهد شد.

محمدی، در ادامه تشریح فرآیند پذیرش دانشجو، به قابلیت‌های سامانه مجازی انتخاب رشته اشاره کرد و گفت: سامانه مجازی انتخاب رشته سازمان سنجش تا ۳۰۰ کد رشته‌محل را با دسته‌بندی شانس قبولی از «بسیار زیاد» تا سایر سطوح برای متقاضیان شبیه‌سازی می‌کند؛ داوطلبان باید این گزینه‌ها را بر اساس علاقه اولویت‌بندی کرده و سپس در فرم اصلی انتخاب رشته خود وارد کنند.

محمدی درباره وضعیت ظرفیت‌های پذیرش اظهار داشت: خوشبختانه ظرفیت‌های پذیرش در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم نسبت به سال گذشته کاهش نیافته و حتی در دوره‌های روزانه شاهد افزایش حدود ۱۲۰۰ نفری ظرفیت بوده‌ایم.

وی افزود: در حوزه وزارت بهداشت نیز در مجموعِ ظرفیت‌ها روند افزایشی داشته‌ایم؛ البته در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی مبنا همان ظرفیت سال گذشته است، اما در رشته داروسازی افزایش ظرفیت اعمال شده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به سهمیه دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی تصریح کرد: برای حوزه تربیت معلم حدود ۲۵ هزار ظرفیت در نظر گرفته شده است که متقاضیان می‌توانند آن را انتخاب کنند. البته بخشی از این ظرفیت از مسیر پذیرش استعداد‌های برتر جذب این دانشگاه‌ها خواهد شد. سازمان سنجش نتایج چند برابر ظرفیت رشته‌های دارای شرایط خاص و مصاحبه و ارزیابی شایستگی حرفه‌ای فرهنگیان را در «اواخر مهرماه» منتشر می‌کند تا مراحل بررسی صلاحیت و گزینش انجام گیرد.

نحوه توزیع ورودی‌های رشته پزشکی

محمدی در خصوص زمان‌بندی ورود پذیرفته‌شدگان رشته پزشکی توضیح داد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ درصد از پذیرفته‌شدگان به نیم‌سال‌های بعد اختصاص دارند و برای حق انتخاب داوطلبان، کدرشته‌محل‌های مستقلی تعریف شده است. زمان شروع به تحصیل می‌تواند شامل نیم‌سال اول، نیم‌سال دوم و نیم‌سال بعد باشد. در دانشگاه آزاد اسلامی نیز متناسب با شرایط و وضعیت این دانشگاه، نسبت به تخصیص درصد قبولی‌ها برای نیم‌سال اول یا دوره‌های بعد تصمیم‌گیری خواهد شد.

زمان اعلام اسامی چندبرابر ظرفیت و نتایج نهایی

وی با تأکید بر زمان‌بندی مراحل پیش‌رو خاطرنشان کرد: فهرست اسامی چند برابر ظرفیت رشته‌های بورسیه، شرایط خاص و همچنین دانشجو-معلم در تارنمای سازمان سنجش اعلام می‌شود. تلاش و تعهد سازمان سنجش بر این است که با وجود تمامی مسائل، نتایج نهایی کنکور سراسری را در «نیمه دوم آبان‌ماه» اعلام کند تا دانشگاه‌ها بتوانند ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان را انجام داده و تقویم آموزشی نیم‌سال اول و دوم بدون خلل آغاز شود.

∎​