شناسهٔ خبر: 79930680 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

استاندار کرمانشاه از آتش‌نشانان تجلیل کرد؛

تأکید بر نوسازی تجهیزات و آمادگی برای حوادث

استاندار کرمانشاه با حضور در ایستگاه پنج آتش‌نشانی شهر کرمانشاه و اهدای شاخه گل به آتش‌نشانان، از تلاش‌ها و مجاهدت‌های شبانه‌روزی این نیروها قدردانی کرد و بر ضرورت آمادگی جسمانی، آموزش مستمر و نوسازی تجهیزات متناسب با حوادث و بلندمرتبه‌سازی‌های شهری تأکید کرد. استاندار کرمانشاه با حضور در ایستگاه پنج آتش‌نشانی شهر کرمانشاه و اهدای شاخه گل به آتش‌نشانان، از تلاش‌ها و مجاهدت‌های شبانه‌روزی این نیروها قدردانی کرد و بر...

صاحب‌خبر -

کرمانشاه ـ جام جم آنلاین؛منوچهر حبیبی  همزمان با روز آتش‌نشانی و ایمنی با حضور در ایستگاه پنج آتش‌نشانی کرمانشاه، ضمن تبریک این روز به آتش‌نشانان، از خدمات و فداکاری‌های آنان در حوادث مختلف قدردانی کرد.
وی آتش‌نشانی را نماد ایثار، مجاهدت و ازخودگذشتگی دانست و گفت: مهم‌ترین ویژگی یک آتش‌نشان، شجاعت، جسارت و سرعت عمل در مواجهه با حوادث است و این نیروها باید بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن خود را به محل حادثه برسانند و برای نجات جان انسان‌ها اقدام کنند.
استاندار کرمانشاه با تأکید بر ضرورت برخورداری آتش‌نشانان از آمادگی جسمانی و مهارت‌های حرفه‌ای افزود: نیروهای آتش‌نشانی باید چابک، جوان، ورزشکار، آموزش‌دیده و آماده باشند و ورزش نیز باید به صورت مستمر در برنامه کاری آنان قرار گیرد.
حبیبی همچنین نوسازی و تأمین تجهیزات متناسب با نوع حوادث را از نیازهای مهم حوزه آتش‌نشانی عنوان کرد و گفت: تجهیزات آتش‌نشانی باید متناسب با شرایط و نوع حادثه به‌روز و تقویت شود، زیرا هر حادثه شرایط خاص خود را دارد و نمی‌توان برای همه حوادث از تجهیزات و روش واحد استفاده کرد.
وی با اشاره به حادثه اخیر آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کرمانشاه، از عملکرد آتش‌نشانان در مهار این حادثه قدردانی کرد و اظهار داشت: با وجود حجم بالای آتش، حضور به‌موقع و تلاش شبانه‌روزی نیروهای آتش‌نشانی موجب شد حریق به واحدهای اطراف سرایت نکند و از گسترش حادثه جلوگیری شود.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: کار آتش‌نشانی زمانی آغاز می‌شود که سخت‌ترین شرایط به وجود آمده است؛ از حریق و آتش‌سوزی گرفته تا گرفتار شدن افراد در طبقات ساختمان‌ها و آسانسورهای دچار نقص؛ بنابراین این شغل بسیار سنگین و دشوار است و هر کسی از عهده آن برنمی‌آید.
حبیبی با اشاره به افزایش ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در شهرها تصریح کرد: اگر قرار است آتش‌نشان برای حادثه‌ای در یک ساختمان ۱۰ یا ۱۲ طبقه اعزام شود، باید نردبان و تجهیزات متناسب با ارتفاع آن ساختمان را در اختیار داشته باشد؛ از این رو باید از ظرفیت‌های مختلف برای تأمین و نوسازی تجهیزات آتش‌نشانی استفاده کنیم.
وی آموزش مستمر را یکی دیگر از الزامات حرفه آتش‌نشانی دانست و گفت: در آتش‌نشانی هیچ ۲ حادثه‌ای کاملاً شبیه یکدیگر نیست و هر حادثه شرایط خاص خود را دارد؛ بنابراین آتش‌نشانان باید به صورت مستمر با جدیدترین روش‌ها و شرایط مواجهه با حوادث آشنا شوند و دوره‌های آموزشی لازم را بگذرانند.
استاندار کرمانشاه همچنین بر اهمیت سرعت عمل و مدیریت واحد در زمان وقوع حوادث تأکید کرد و افزود: رسیدن سریع نیروهای آتش‌نشانی به محل حادثه نقش مهمی در مدیریت و کنترل آن دارد و در کنار سرعت عمل، حفظ آرامش، جلوگیری از دستپاچگی و وجود فرماندهی واحد نیز ضروری است.
حبیبی با اشاره به حادثه اخیر شهرک صنعتی کرمانشاه گفت: یکی از نکات مهم در مدیریت این حادثه، وجود مدیریت واحد بود؛ همه دستگاه‌ها و تیم‌های امدادی از جمله آتش‌نشانی وظایف خود را انجام دادند، اما همه تحت یک مدیریت واحد فعالیت کردند و همین موضوع نقش مهمی در کنترل حادثه داشت.
روز آتش‌نشانی و ایمنی هر سال هفتم مهرماه گرامی داشته می‌شود.   

خبرنگار: آیناز فریقی

∎​