شناسهٔ خبر: 79846304 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

خبرهای دور دنیا

جنبشی سینمایی در خیابان

نیویورک، شهری است که هر روز هزاران اتفاق در آن رخ می‌دهد، برای جان ویلسون نه فقط یک محل زندگی، بلکه استودیوی بزرگ فیلمسازی است.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین: این مستندساز و فیلمساز مستقل آمریکایی با نگاهی متفاوت به جزئیات زندگی روزمره، توانسته جایگاهی ویژه در سینمای مستقل آمریکا به‌دست آورد.

ویلسون که پس از پایان تحصیلات دانشگاهی با یک دوربین راهی خیابان‌های نیویورک ‌شده، همواره تلاش کرده است سوژه‌هایی را ثبت کند که معمولاً از نگاه مردم پنهان می‌مانند؛ از تابلوهای قدیمی مغازه‌ها گرفته تا گفت‌وگوهای کوتاه روزمره و پدیده‌هایی به ظاهر بی‌اهمیت شهری. او معتقد است هنر باید شیوه نگاه انسان‌ها به جهان را تغییر دهد و به همین دلیل، ترجیح می‌دهد واقعیت‌های زندگی را به تصویر بکشد، نه داستان‌های پرزرق و برق و پرهزینه.

بیش‌تر بخوانید:

هفته خرس‌های چاق

ویلسون در سال گذشته با افتتاح سالن کوچک «لو سینما» در محله ریج‌وود نیویورک، فضایی برای نمایش فیلم‌های مستقل و متفاوت فراهم کرد. این سینمای ۴۲ نفره به محلی برای گردهمایی علاقه‌مندان به آثار خلاقانه و خارج از جریان اصلی هالیوود تبدیل شده است.

نخستین فیلم بلند او با نام «تاریخ بتن» نیز نمونه‌ای از همین رویکرد است. این فیلم که در ظاهر به بررسی بتن، دومین ماده پرمصرف جهان پس از آب می‌پردازد، در عمل به تأملی درباره زندگی شهری، خلاقیت و تأثیر فرهنگ مصرفی بر جامعه تبدیل می‌شود. داستان فیلم از یک مشکل ساده، یعنی آب‌گرفتگی زیرزمین خانه کارگردان، آغاز می‌شود و به روایت‌های انسانی و اجتماعی گسترده‌تری می‌رسد.

ویلسون نگاه انتقادی به هالیوود دارد و معتقد است، بیان ایده‌های مهم الزاماً به بودجه‌های صدها میلیون دلاری نیاز ندارد. او همچنان با دوربین خود در خیابان‌ها حضور دارد و به‌دنبال کشف داستان‌هایی است که در دل زندگی عادی جریان دارند. موفقیت آثار او نشان می‌دهد اصالت، خلاقیت و توجه به واقعیت‌های روزمره همچنان می‌تواند مخاطبان فراوانی را جذب کند.