شناسهٔ خبر: 79767301 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

احیای 200 بنای تاریخی در کشور

200 بنای تاریخی در کشور با همکاری صندوق احیای بناهای تاریخی در حال مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار تسنیم از اردبیل، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی در آیین افتتاح رستوران خانه تاریخی خادم‌باشی اردبیل، اظهار کرد: رونق بخشیدن به توسعه گردشگری در ابعاد مختلف اعم از فضاهای اقامتی، میراثی، صنایع دستی، دفاتر خدمات مسافرتی، راهنمای گردشگران، بوم‌گردی و مؤسسات آموزشی مورد توجه و دقت نظر است.

وی از تلاشگران عرصه اطلاع‌رسانی و تبلیغات و همچنین تسهیل‌گری در فرایند صدور مجوزها و حمایت از سرمایه‌گذاران قدردانی کرد و خاطرنشان کرد: صندوق احیای بناهای تاریخی، اقدامات تحولی خوبی را در سال‌های اخیر انجام داده تا بخش عظیمی از بناهای تاریخی کشور در مسیر احیا و سرمایه‌گذاری قرار گیرند.

محسنی بندپی انگیزه فعالان این عرصه را انگیزه احیای هویت، تاریخ و اصالت ایران‌زمین توصیف کرد و افزود: به هیچ وجه فعالان این عرصه دنبال فرصت‌طلبی و سودجویی نیستند؛ بلکه تلاششان بر این است تا فضای مطلوب را برای حضور گردشگران در بناهای تاریخی مهیا کنند.

وی از حمایت‌های صندوق در صیانت از میراث گرانبها و گران‌قدر بناهای تاریخی قدردانی کرد و تصریح کرد: امروز دانش و فناوری‌های جدید به هم آمیخته شده تا از این بناها به شکل زیبا بهره‌برداری شده و امکان پذیرایی و حتی اقامت راحت و آسوده برای علاقه‌مندان مهیا شود.

معاون وزیر میراث فرهنگی تأکید کرد: این بناهای تاریخی که خود میراث ملموس فرهنگی هستند، باید به زیباترین شکل احیا شوند تا نمادی از تمدن، تاریخ و فرهنگ ایران باشند.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی، افزود: موفقیت در این عرصه در گرو واگذاری پروژه‌ها به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و تشکل‌هاست تا با دور شدن از چسبندگی‌های دولتی، امکان مدیریت بخش خصوصی و تشکل‌ها در این حوزه فراهم آید.

محسنی بندپی خاطرنشان کرد: در این زمینه، 200 پروژه تاریخی در کشور در مسیر احیا قرار گرفته که با حمایت صندوق، قرار است این اقدام و فعالیت‌ها به صورت مؤثر انجام شود تا از این اندوخته‌های تاریخی با سرمایه‌گذاری‌های درست و بهینه، بتوانیم بیشترین بهره را ببریم.

وی بیان کرد: در کمیته تسهیلات، از سرمایه‌گذاران این بخش در کنار صندوق، حمایت‌های لازم انجام می‌شود تا با اعتمادآفرینی و انگیزه‌بخشی در احیای بناهای تاریخی، بتوان فعالیت‌ها و اقدامات مؤثری را انجام داد.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: بعد از خانه تاریخی و بنای ابراهیم‌آباد، این سومین بنای تاریخی در اردبیل است که با عنوان خادم‌باشی احیا می‌شود و تلاش بر این است تا شش بنای تاریخی دیگر نیز به مرور زمان و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، در احیا و مرمت آنها اقدامات مؤثری انجام شود.

وی از حرکت مؤثر این سرمایه‌گذار در راه‌اندازی مجموعه صنایع دستی در کنار احیای این بنای تاریخی قدردانی کرد و گفت: قطعاً تکمیل این زنجیره ارزش افزوده می‌تواند ثمرات و نتایج خوبی را به همراه داشته باشد.

معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی در پایان اظهار کرد: اردبیل جزو استان‌های منحصر‌به‌فرد در کشور است که با پیشینه تاریخی و فرهنگی فاخر و داشتن مشاهیر و بزرگان ارزشمند و ظرفیت‌های گردشگری طبیعی و آب‌های معدنی، جزو مقاصد اصلی گردشگری است.

وی افزود: همین مجموعه بقعه شیخ‌صفی‌الدین که پیوند دین، هنر و اصالت است، خود مبین این جایگاه عظیم است و ما امیدواریم در استان اردبیل با احیای چنین بناهای تاریخی، بتوان کارهای ارزشمندی را در جذب و ماندگاری گردشگران و مسافران انجام داد.

انتهای پیام/