به گزارش همشهری آنلاین - نشست خبری مشترک عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با مهدی امیری مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری و حجت الاسلام علیرضا شیرنژاد رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری صبح امروز -چهارشنبه ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۵- با محوریت تمهیدات مدیریت شهری برای آغاز سال تحصیلی جدید در بلدیه با شعار محوری «سلام به آینده» برگزار شد.
ورود ۳۱ دستگاه اتوبوس دوکابین به کشور به رغم محاصره ادعایی آمریکا
محمدخانی با اعلام اینکه اتفاق خوبی برای مردم تهران در حال رخ دادن است، اظهار کرد: ۳۱ دستگاه اتوبوس دوکابین که اکنون ۱۰۱ دستگاه از این اتوبوس ها در تهران فعال هستند، دیروز وارد خاک کشور شد و این به رغم محاصره ادعایی آمریکایی هاست.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه به رغم این محاصره همه جانبه این ۳۱ دستگاه وارد کشور شد، تصریح کرد: امیدواریم با همکاری بیشتر و سریعتر گمرک بتوانیم این اتوبوس ها را در هفته اول مهرماه رونمایی کنیم و اتوبوس ها به مسیر خدمت رسانی اضافه شوند.
وی همچنین تصریح کرد: این تعداد اتوبوس ها از جمله ۲۰۰ دستگاه اتوبوسی بود که قرارداد آن با چین منعقد شده بود. امیدواریم مابقی اتوبوس ها نیز از مبادی پیش بینی شده وارد کشور شوند.
محمدخانی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از اتوبوس های سه کابین ۲۶ متری و تعدادی از اتوبوس های دوکابین تحویل شد، گفت: بارگیری در بنادر چین آغاز شد و امیدواریم علیرغم خصم دشمنان، بتوانیم این اتوبوس ها را وارد کشور کنیم.
سخنگوی شهرداری تهران در مورد تمدید حمل و نقل عمومی رایگان در جلسه شورای شهر، گفت: خوشبختانه همچنان با نظر اکثریت اعضای شورا، حمل و نقل رایگان به ثبت رسید و تا دو ماه آینده ادامه خواهد داشت؛ گرچه پیشنهاد شهرداری ارائه خدمات هوشمند در قالب باشگاه شهروندی است و سبد مختلفی از تخفیفات را برای اقشار مختلف پیش بینی کرده است.
محمدخانی افزود: البته برخی اعضا نیز گلایه هایی در این زمینه داشتند؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نیز انتقاداتی به این گلایه ها داشت. برای ما هم عجیب بود که لایحه ای که با ۲۰ رأی در شورا تصویب شد چرا پس از دو ماه با ریزش آراء مواجه شد و چه تفاوتی با دو ماه قبل شکل گرفت که این اتفاق افتاد؟
افزایش ۲۰ درصدی مسافران مترو در ایام رایگان بودن حمل و نقل عمومی
وی با بیان اینکه از معاون حمل و نقل و مدیرعامل شرکت بهره برداری درخواست کردیم که گزارشی در مورد این طرح ارائه دهند، گفت: بر اساس گزارشات میزان استفاده از مترو در این ایام ۲۰ درصد افزایش یافته که یکی از دلایل آن رایگان بودن حمل و نقل عمومی است. همین کمک می کند که بتوانیم به اعداد و ارقام مطلوب در استفاده از مترو برسیم.
سخنگوی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در وضعیت فعلی، نسبت استفاده از حمل و نقل عمومی به شخصی ۳۵ به ۶۵ درصد است، گفت: شهرداری رویکردهای متعددی برای جابجایی این نسبت ها داشته که یکی از این موارد توسعه حمل و نقل عمومی است. در کنار آن تخفیفات باشگاه شهروندی و استفاده رایگان برای اقشار مختلف پیش بینی شد تا سبک زندگی شهروندان را تغییر دهد.
وی ادامه داد: به رغم تفاوتی که در قیمت سوخت ایجاد شده انگیزه شهروندان برای استفاده از خودروهای شخصی همچنان بالاست. ایده باشگاه شهروندی می تواند به این کمک کند که یک اقدام تشویقی برای تغییر سبد مصرف وسایل نقلیه شکل بگیرد. این افزایش ۲۰ درصدی در استفاده از مترو این نوید را می دهد که ایده شهرداری جوابگو بوده و قابلیت تداوم را دارد.
محمدخانی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور مبنی بر کمبود سوخت، خاطرنشان کرد: ما هرچه به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی کمک کنیم، زمینه ای ایجاد می شود که در ابرشهر تهران به عنوان پایتخت کشور، مصرف سوخت را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم.
وی افزود: این ایده از روز دوم جنگ رمضان آغاز شد و تاکنون ادامه یافت. این ایده حمایت حداکثری اعضای شورا را داشته که ارزشمند است.
ایده شهردار تهران برای استفاده از مدل خاصی از اتوبوسها به عنوان سرویس مدرسه
محمدخانی با اعلام اینکه شهرداری با ایده شهردار تهران مدتهاست پیگیر مدل خاصی از اتوبوس ها برای استفاده به عنوان سرویس مدرسه است، یادآور شد: این موضوع هنوز در حال پیگیری است و به سرانجام نرسیده است.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه شمارش مسافران به صورت الکترونیکی و به تفکیک ایستگاه ها انجام می شود، تصریح کرد: امکان اینکه گزارش ورود و خروج شهروندان در ساعات مشخص را ارائه دهیم، وجود دارد و آمار آن روزانه در شرکت مترو جمع آوری می شود. اعداد دقیق و روشن است.
محمدخانی با تأکید بر اینکه تعداد اندکی از کارکنان مترو در بخش های دیگر به کار گرفته شده اند، گفت: علیرغم شائبه هایی که مطرح شده، در بخش هایی که ضرورت داشته، از کارکنان مترو استفاده شده است.
وی در رابطه با ایمن سازی محدوده های اطراف مدارس، خاطرنشان کرد: ما در شهرداری تهران هم مباحث آموزشی و هم اقدامات کلان را دنبال می کنیم. تشویق به استفاده دانش آموزان از حمل و نقل عمومی بخشی از ایمنی آنها را تأمین می کند. افزایش استفاده از این وسایل حمل و نقل می تواند به صورت طبیعی میزان حوادث رانندگی را کاهش دهد. گاهی این رویکردهای کلی نتایج مثبت متعددی را در پی دارد.
سخنگوی شهرداری تهران درخصوص موارد مطرح شده مبنی بر جابجایی بازار تهران به محدوده خارج از شهر، گفت: ما به اینکه بازار تهران بخشی از هویت تاریخی شهر است و به لحاظ جغرافیایی نیز اهمیت دارد، اعتقاد داریم و طرح جامع نیز بر آن تأکید دارد. آنچه شهردار در دیدار با اصناف مطرح کرد، بر اساس طرح جامع شهر تهران بود. بر اساس طرح جامع حوزه تجارت جهانی و بازار مشخص و سیاست گذاری آن انجام شده و شهرداری برنامه ای بزرگ و رویکردی توسعه ای را بر همین مبنا دنبال خواهد کرد.
توجه به توسعه کارشناسی بازار بر مبنای مولدسازی و استفاده از فضاهای زیرسطحی
وی اضافه کرد: در دوره ششم مدیریت شهری توسعه بازار، دقیق و کارشناسی و بر مبنای مولدسازی بازار و استفاده از فضاهای زیرسطحی مورد توجه قرار گرفته و در تلاش بودیم که معضل ایمنی و مشکلات ناشی از بافت فرسوده حل شود. از سویی دیگر باید توسعه اقتصادی بازار و ایجاد فضایی برای توسعه کلان شهر تهران را در نظر بگیریم. این ایده پیشرو که شهردار تهران آن را اعلام کرد، محقق خواهد شد.
تمامی اتوبوس های وارد شده سالم هستند
محمدخانی در رابطه با موضوعات مطرح شده مبنی بر آسیب دیدن اتوبوس ها در مسیر انتقال به کشور، یادآور شد: اتوبوس هایی که وارد گمرک بندرعباس شده، هیچ یک آسیب ندیدند و هیچ کدام از آنها مشکلی ندارند. امیدواریم گمرک همراهی هرچه بیشتری در این زمینه داشته باشند. ما مراحل سخت تری از محاصره دریایی در فرایندهای داخلی داریم و اگر همکاری کنند تمام این اتوبوس ها را ترخیص و به سمت تهران حمل خواهیم کرد.