شناسهٔ خبر: 79624756 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

گوگل چت‌های Gemini را تا سه سال نگه می‌دارد

گوگل اعلام کرده است چت‌هایی از Gemini که توسط بازبین‌های انسانی بررسی می‌شوند، حتی پس از حذف سابقه کاربر می‌توانند تا سه سال نگهداری شوند؛ در حالی که با فعال بودن Keep Activity، سابقه عادی فعالیت Gemini به‌صورت پیش‌فرض پس از ۱۸ ماه حذف می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، با انتقال تدریجی کاربران اندروید از Google Assistant به Gemini، نحوه ذخیره و مدیریت مکالمات با این دستیار هوش مصنوعی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. گوگل اعلام کرده بخشی از مکالمات Gemini برای بررسی کیفیت، ایمنی و بهبود سرویس در اختیار بازبین‌های انسانی قرار می‌گیرد و نسخه بررسی‌شده این مکالمات ممکن است تا سه سال نگهداری شود.

برای کاربران بالای ۱۸ سال، گزینه Keep Activity به‌صورت پیش‌فرض فعال است. با فعال بودن این گزینه، درخواست‌ها و مکالمات کاربر در بخش Gemini Apps Activity ذخیره می‌شود. این اطلاعات می‌تواند شامل متن گفت‌وگوها، فایل‌ها، تصاویر و برخی داده‌های مرتبط با نحوه استفاده از سرویس باشد.

گوگل به‌طور پیش‌فرض فعالیت‌های قدیمی‌تر از ۱۸ ماه را حذف می‌کند، اما کاربر می‌تواند این بازه را به سه ماه یا ۳۶ ماه تغییر دهد یا حذف خودکار را غیرفعال کند، با این حال اگر مکالمه‌ای پیش‌تر برای بررسی انسانی انتخاب شده باشد، حذف سابقه از حساب کاربر لزوماً آن نسخه را از سیستم‌های گوگل حذف نمی‌کند. گوگل اعلام کرده این مکالمات و داده‌های مرتبط با آن‌ها می‌توانند تا سه سال نگهداری شوند.

کاربران می‌توانند گزینه Keep Activity را غیرفعال کنند. در این حالت، مکالمات جدید در سابقه فعالیت ذخیره نمی‌شوند و بیشتر برای بهبود مدل‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند؛ مگر اینکه کاربر بازخورد ارسال کند، با این حال، گوگل می‌گوید حتی پس از خاموش کردن این گزینه، مکالمات می‌توانند تا ۷۲ ساعت نگهداری شوند تا برای ارائه پاسخ، پردازش بازخورد و حفظ امنیت سرویس مورد استفاده قرار گیرند.

در Gemini Live نیز گوگل اعلام کرده است صدا، ویدئو و اشتراک‌گذاری صفحه به‌صورت پیش‌فرض برای بهبود سرویس‌هایش استفاده نمی‌شوند، اما متن پیاده‌سازی‌شده مکالمات می‌تواند مشمول تنظیمات Keep Activity باشد.

این سیاست نشان می‌دهد حذف یک مکالمه از حساب کاربری الزاماً به معنای حذف همه نسخه‌های آن از زیرساخت‌های گوگل نیست؛ بنابراین کاربران بهتر است هنگام گفت‌وگو با ابزارهای هوش مصنوعی از وارد کردن اطلاعات محرمانه و حساس خودداری کنند.