شناسهٔ خبر: 79582997 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

قیمت دلار از ۲۲۰ هزار تومان هم گذشت!

صاحب‌خبر -
سایت‌های آنلاین صرافی‌های تهران، قیمت دلار آمریکا را بیش از ۲۲۰ هزار تومان گزارش کردند. قیمت درهم امارات هم به بیش از ۶۰ هزار تومان رسیده است. افزایش قیمت نرخ ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران از زمان اعلام امارات در قطع روابط مالی با ایران و آغاز برنامهٔ فشار اقتصادی آمریکا موسوم به «عملیات طرد اقتصادی» شدت گرفته است.

در دو هفته اخیر پول ملی ایران در مقابل ارزهای عمده خارجی بیش از ۱۰ درصد دیگر از ارزش خود را از دست داده است. روز چهارشنبه قیمت سکه طلای موسوم به «امامی» هم با وجود کاهش جهانی قیمت طلا، ۲۲۴ میلیون تومان گزارش شد. عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی، روز ۱۰ شهریور ادعای کمبود منابع ارزی و احتمال فروپاشی اقتصاد ایران را رد کرد و گفت بانک مرکزی آماده است برای مهار بازار تا دو میلیارد دلار ارز عرضه کند.

بسنت: پیام من به همه این است که از ایران دوری کنند
وزیر خزانه‌داری آمریکا، امروز چهارشنبه به شبکه فاکس‌نیوز گفت شرکت‌های هواپیمایی، صنعت کشتیرانی و دارایی‌های دیجیتال می‌توانند از اهداف احتمالی تحریم‌های جدید ایالات متحده باشند.
اسکات بسنت، در واکنش به سوالی درباره حمایت احتمالی روسیه از جمهوری اسلامی در جریان کارزار تشدید فشارهای اقتصادی آمریکا به ایران، گفت: «پیام من به همه این است: دور بمانید. همه ما می‌خواهیم این درگیری پایان پیدا کند و سریع‌ترین راه برای این کار این است که هیچ‌کس از این رژیم حمایت نکند.» بسنت با تأکید بر این‌که وزارتخانه‌اش تمام ارتباطات ایران با دنیای خارج را قطع خواهد کرد، افزود: «ما اختیارات جدیدی برای وزارت خزانه‌داری ایجاد کرده‌ایم تا در حوزه‌های هوانوردی، دریایی و دارایی‌های دیجیتال تحریم اعمال کند.»
وزیر خزانه‌داری آمریکا در ادامه درباره ایران هشدار داد: «ما به دوستان و دشمنان می‌گوییم: با این رژیم شرور معامله نکنید. ما می‌دانیم شما چه کسی هستید. خودتان هم می‌دانید چه کسی هستید. و اگر مجبور شویم، کسب‌وکارتان را تعطیل خواهیم کرد.»
او روز سه‌شنبه نیز در حاشیه نشست وزیران و مقام‌های ارشد مالی گروه ۲۰ که به میزبانی آمریکا برگزار شد، خبر داد ایالات متحده این هفته تحریم‌هایی علیه یک بانک مرتبط با ایران اعلام خواهد کرد و همچنین در حال بررسی هدف قرار دادن شرکت‌های لیزینگ هواپیما و سایر نهادهایی است که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همکاری تجاری دارند. وزارت خزانه‌داری آمریکا از روز دوم شهریور کارزار اقتصادی جدیدی علیه ایران با عنوان «عملیات طرد اقتصادی» را آغاز کرده است.
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پس از اعلام پایان حملات هوایی سه شنبه شب به جنوب ایران، در شبکه اجتماعی خود نوشت برخلاف برخی گزارش‌ها قصد ندارد ایران را مجبور کند پای میز مذاکره بیاید. در روزهای اخیر مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران از جمله مسعود پزشکیان خواستار بازگشت آمریکا به تعهدات خود در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد شده‌اند و گفته‌اند در این صورت، تهران نیز حاضر است به تعهدات متقابل خود برگردد. با این حال رئیس‌جمهور ایالات متحده بازگشت به این تفاهم‌نامه را رد کرده است.

برچسب‌ها: