شناسهٔ خبر: 79519797 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

امام جمعه اردبیل: قلدری‌های ترامپ بی‌نتیجه ماند

امام‌جمعه اردبیل گفت: موفقیت تحریم‌های جدید آمریکا یک خیال است که فقط ترامپ می‌تواند در خواب آن را ببیند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان اردبیل، آیت الله عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل  امروز در خطبه‌های نماز جمعه اظهار کرد: اوضاع دنیای معاصر ثابت کرد که با قوه قهریه، خشونت و با زیر پا گذاشتن اخلاق و میثاق‌های بین المللی نمی‌توان دنیا را مدیریت کرد؛ آمریکا خود را قدرت اول دنیا می‌داند و ترامپ با همین قدرت و با شعارهای دهن پر کن و با خشونت تمام وارد مدیریت دنیا شد اما نه‌ توانست مشکل غزه را حل کند، نه مشکل لبنان را به جایی برساند، نه مشکل یمن را سامان دهد، نه جنگ اوکراین را حل کند و نه جنگ ایران را به جایی برساند.

امام‌جمعه اردبیل افزود: ترامپ چندی پیش ادعا کرد که تنگه هرمز مال ماست! قلدری همین است که گاهی می‌گوید ونزوئلا مال ماست و ایالت پنجاه و یکم آمریکاست و با افتخار می‌گوید ۵۰ میلیون نفت آنها را فروختیم و به آمریکا بردیم؛ گاهی می‌گوید جولان را به اسراییل بخشیدم، گاهی می‌گوید جزیره گرینلند مال ماست یا می‌گوید کانادا مال ماست و در گذشته هم گاهی می‌گفت که غزه را جهنم می‌کنم و گاهی می‌گفت ایران را جهنم می‌کنم؛ عنوان قلدری در حق او خیلی کم است و خدا را شاکریم که او اگر در برابر دیگران قلدر است ولی در برابر ایران مگس است.

وی اضافه کرد: ترامپ با آن همه کبکبه تنها چیزی که از خود نشان داد، دزدیدن یک رییس جمهور مشروع در ونزوئلا بود و باید به او گفت《سطرها کی راست آید وقتی کجی در مسطر است》؛ او در داخل آمریکا نیز هیچ وقت موفقیت و خدمتی به ملت آمریکا نداشته است.

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل بیان کرد: این روزها ترامپ به خاطر اوضاع وخیم سوخت در آمریکا و اروپا و به خاطر فشار کشورهای خلیج فارس به آمریکا و به خاطر قرائن بسیار هشدار دهنده انتخابات آمریکا، واسطه سراغ ایران می‌فرستد ما از مسئولان محترم یک مطالبه جدی داریم و آن اینکه ذره‌ای انفعال در برابر این وساطت‌ها نشان ندهند و با اقتدار کامل با آن برخورد کنند؛ ذره‌ای انفعال شروط دشمن را به ما تحمیل خواهد کرد و تمام نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور به ویژه سفیران باید دقت کنند که تعامل آنها با دولت میزبان باید متناسب با اقتدار فعلی ایران باشد.

وی یادآور شد: ۵۷ سال پیش مسجد الاقصی توسط صهیونیست‌ها آتش زده شد و نخست وزیر وقت اسراییل می‌گوید وحشتناک‌ترین روز برای ما همان روز بود، چون خیال می کردیم مسلمان‌ها قیامت به پا خواهند کرد و بهترین روز برای ما فردای آن روز بود چون دیدیم که هیچ صدایی از مسلمان‌ها برنخاست.

آیت‌الله عاملی افزود: آن روزی که ترامپ با تحریک و تشویق نتانیاهو رهبر ما را ترور کرد، به شدت واهمه داشت که حالا که یک رهبر دینی، مرجع تقلید و رهبر سیاسی یک کشور را ترور کرده چه اتفاقی خواهد افتاد؛ ما این ترس و لرز او را نخواهیم گذاشت تعطیل شود، سایه انتقام ما باید هر لحظه بالای سر او و خانواده‌اش باشد و باید بداند چنین جنایت‌هایی هزینه سنگین در پی دارد.

وی تاکید کرد: اگر او از این جنایت بزرگ احساس امنیت و بلکه افتخار کند، ما همه چیز را باخته‌ایم؛ وقتی یک مسئول شجاع و باغیرت ایرانی ترامپ را تهدید می‌کند که در هر کجا و هر کشوری باشی به سراغ تو خواهیم آمد و از تو انتقام خواهیم گرفت، او را باید تحسین کرد، نه اینکه یک سیاست‌مدار مرعوب و منفعل به خاطر این سخن حماسی، او را مورد هجمه خود قرار دهد؛چنین انفعالی جای تاسف دارد.

آیت‌الله عاملی با طرح این پرسش‌ها که چرا ترامپ ادعای مالکیت بر تنگه هرمز می‌کند و چرا با صراحت می‌گوید که ما باید مالک نفت ایران شویم، ادامه داد: توجه شود که جنگ اصلی آمریکا نه با ما بلکه با چین است ولی دست خالی نمی‌تواند به جنگ چین برود و باید نفت دنیا را به دست آورد تا با چین درگیر شود.

وی بیان کرد: او به چینی‌ها خواهد گفت که فناوری برتر دست شماست، هوش مصنوعی دست شماست، بسیاری از ابتکارات دست شماست ولی نفت دست من است و من برای آن قیمت تعیین خواهم کرد و شما باید با دلار از من نفت بخرید؛ برای تسلط به دلار ۲ اقدام تسلط بر نفت ونزوئلا و خلیج فارس لازم است، در حالی که با وجود ایران این مقصد ممکن نیست و هدف آمریکا از حمله به ایران دستیابی به نفت است و سپس به جنگ چین خواهد رفت، چین نیز این را خوب فهمیده و در حمایت از ایران جدی است.

امام جمعه اردبیل: قلدری‌های ترامپ بی‌نتیجه ماند

نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل گفت: چین کامل متوجه است که جنگ اصلی و آینده آمریکا با چین است و این جنگ از طریق ایران می‌گذرد، یعنی اگر آمریکا بر نفت ایران مسلط شد، برای جنگ با چین آماده می‌شود؛ به همین جهت چین برای دفاع از خود به مقابله با تحریم‌های آمریکا آمده است و قانون تصویب کرده است که هر کس با استناد به تحریم آمریکا از اجرای قراردادها استنکاف کند، او را تحریم خواهد کرد.

وی افزود: یک شرکت کشیرانی سنگاپوری را چندی پیش به دلیل خودداری از اجرای قرارداد با استناد به تحریم‌های آمریکا به پرداخت ۴.۹۹ میلیون یوان خسارت محکوم کرد و دیوان عالی خلق چین این حکم را در شمار پرونده‌های نمونه قرار داد؛ این رویکرد چین منفذی بزرگ برای اقتصاد ایران و پتکی محکم بر سر تحریم‌های آمریکاست و ایران با استفاده از این ظرفیت به راحتی از زیر بار فشار آمریکا خلاص می‌شود.

آیت‌الله عاملی بیان کرد: چین اجرای تحریم‌های آمریکا را در خاک خود ممنوع و برای آن هزینه تعریف کرده است، یعنی هر کس از آن تبعیت کند باید متحمل هزینه و عقوبت شود با معارضه کشور بزرگی مثل چین که بخش اعظم اقتصاد دنیا را در اختیار دارد.

وی تشریح کرد: آمریکا در میان جنایت‌هایش یک جنایت بسیار مشمئز کننده دارد و آن تغییر اسم حقیقی جنایت‌ها به اسامی دیگر است، دست به تروریسم اقتصادی زده و انسان‌های بی‌گناه و عادی را تحت فشار اقتصادی، معیشتی، گرسنگی و محرومیت می‌گذارد و اسم آن را جنگ می‌گذارد.

امام‌جمعه اردبیل افزود: جنگ همیشه در میدان است نه در سفره مردم و این نهایت شکست، بی‌رحمی، قساوت، پلیدی و نجاست است که دولتی که بخواهد با محروم کردن یک طفل از شیر خشک و با محروم کردن بیمار سرطانی از داروها یا بیماران ام اس به پیروزی برسد، او پیروز نیست، این عین شکست است.

وی خاطرنشان کرد: امیرالمومنین (ع) فرمود: خیری که از طریق شر به دست می‌آید نمی‌توان اسم آن را خیر نامید، چنین خیری هیچ برکتی ندارد و فرمود پیروز نیست کسی که گناه بر او پیروز شده باشد، کسی که از طریق توسل به بدی، چیره گردد، شکست خورده است.

آیت‌الله عاملی عنوان کرد: متاسفانه دنیای معاصر و بشریت معاصر این امور قدسی را نمی‌فهمد، با این مفاهیم بیگانه است و در برابر آنها مثل یک طفل می‌ماند؛ به تروریست بزرگ روزگار یعنی ترامپ و اعوان و انصار آنها یعنی اسراییل و حامیان داخلی و خارجی او می‌گوییم تا حال کسی با این اصل پلید که «هدف وسیله را توجیه می‌کند» به جایی نرسیده و شما هم نخواهید رسید و اگر به پیروزی نسبی دست یابید به طور حتم بدانید آن پیروزی نیست و عین شکست، ننگ و عار است.

عضو مجلس خبرگان رهبری اردبیل خطاب به ملت ایران گفت: همه ما می‌دانیم که آمریکا با ادعای نجات ایرانیان و کمک به ایرانیان وارد جنگ شد، در حالی که تا حال از هیچ وسیله‌ای ضد ملت ایران مضایقه نکرده و تروریسم اقتصادی، جنگ بسیار عریان و نفرت‌آور ضد ملت ایران است و تازه آنها به ملت ایران دست پیدا نکرده‌اند که انتقام می‌گیرند و اگر بر سرنوشت ما مسلط شوند، چه کار خواهند کرد.

وی اظهار کرد: همیشه به یاد داشته باشیم که عنصر مقاومت در ایران، ملت ماست و تحریم‌ها انتقام از ملت ماست؛ آمریکا و اسراییل بدانند که ملت ایران با تشدید فشار اقتصادی روی حاکمیت ملی و استقلال خود معامله نخواهد کرد و در میدان امتحان آماده است؛ بارها امتحان کردید سرتان به سنگ خورد

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این بار نیز ملت ایران با مقاومت، استقامت، تحمل و صبر داغ بزرگی بر دل شما خواهد گذاشت؛ پای شما هیچ وقت پیروزمندانه به ایران نخواهد رسید، پای ترامپ و نتانیاهو فقط یک بار ممکن است به ایران برسد و آن زمانی است که دستگیر شده و برای اعدام به ایران آورده شوند.

آیت‌الله عاملی در بخش دیگر از خطبه‌ها با تطبیقی از رویدادی تاریخی با شرایط حاضر ادامه داد: کودتای ۲۸ مرداد سنگین‌ترین هزینه را برای کشور و برای ملت ایران تحمیل کرد؛ اول اینکه کشور ۲۵ سال دست اجانب افتاد و کامل غارت کردند و دوم اینکه به طور قطع اگر کودتا نمی‌شد، ما در سال ۵۰ بحرین را از دست نمی‌دادیم.

وی اضافه کرد: در دنیایی که سرعت تحولات در آن تمام معادلات را به هم ریخته و کشورهای پیشرفته حتی سر یک روز با هم رقابت دارند، ما ۲۵ سال کامل از چرخه پیشرفت، ترقی و توسعه عقب ماندیم و این فاجعه بزرگ دو علت داشت که اول، اعتماد مصدق به آمریکا بود و خیال می‌کرد با گرفتن نفت از دست انگلیس اگر به طرف آمریکا برود و به آمریکایی‌ها امتیاز بدهد آنها با امتیاز از او حمایت می‌کنند.

امام‌جمعه اردبیل بیان کرد: آمریکا یک گرگ گرسنه است و اعتماد به گرگ جز پشیمانی نتیجه‌ای ندارد، زبان ترامپ جز به دروغ نمی‌چرخد و اعتماد به چنین شخصی محصولی جز ندامت ندارد؛ همچنان که در برجام که فاقد ضمانت بود، به آمریکا اعتماد کردیم و ترامپ سند آن را پاره کرد، در حالی که ما به تمام تعهدات خود عمل کرده بودیم.

وی گفت: دوم اینکه آمریکا و انگلیس با جنگ عظیم روانی ملت را از مصدق گرفتند و ملت ما صحنه را خالی کرد و کودتاگران فوری خیابان‌ها را تسخیر کردند؛ مامور آمریکا که از مرز عراق با چمدان پول وارد ایران شده بود، می‌گوید آن چنان کار تبلیغی ما گرفت که احتیاج به صرف همه پول نشد و حالا ما هستیم و یک تجربه ارزشمند و می‌گوییم که عاقل دو بار از یک سوراخ گزیده نمی‌شود.

امام جمعه اردبیل: قلدری‌های ترامپ بی‌نتیجه ماند

آیت‌الله عاملی تاکید کرد: این بار خیابان را خالی نخواهیم کرد، حضور در خیابان کمر دشمن را شکسته و تمام برنامه‌های آنها را باد هوا کرده است ، من از کسانی که ۶ ماه است که در خیابان‌ها از عزت و استقلال کشور حفاظت می‌کنند قلباً تشکر می‌کنم، چنین حضوری از بالاترین عبادت‌هاست.

وی ادامه داد: با روی کار آمدن مصدق، شاه ایران را به طرف عراق ترک و در واقع فرار کرد و آن پادشاه مفلوک در عراق مصاحبه‌ای انجام داده و از یک جنایت بزرگ در حق ملت ایران پرده برداشت که سخنان او اعتراف به بخش کوچکی از خیانت‌های خاندان پهلوی است.

امام‌جمعه اردبیل گفت: شاه بعد از خروج از ایران در سال ۱۳۳۲ در مصاحبه با روزنامه بریتانیایی دیلی اکسپرس در عراق می‌گوید ما راه‌آهن خود را به قیمت مختل کردن اقتصاد داخلی کشور در اختیار متفقین گذاشتیم تا از انگلستان و آمریکا برای روسیه کمک حمل شود، ما برای روسیه اسلحه‌های ساخت ایران فراهم نمودیم در زمانی که ایران خود در مضیقه مواد غذایی بود، مقدار زیادی برنج و ۲۰۰ هزار راس احشام در سال برای آنها فرستادیم.

وی اظهار کرد: ایران در جنگ جهانی دوم نصف جمعیت خود را از گرسنگی از دست داد و یک فاجعه وحشتناک در ایران اتفاق افتاد اما شاه با این مصاحبه کامل نشان می‌دهد که دولت انگلیس با همکاری این رژیم عفن توانسته غلات ایران را جمع‌آوری کند؛ این سخن شاه به طور کامل صریح است و در این که راه‌آهن رضاخانی نه برای ملت ایران بلکه به خاطر متفقین ساخته شد.

آیت‌الله عاملی ادامه داد: حادثه ملی شدن نفت، دومین تجربه دموکراسی در ایران بود که شکست خورد؛ تجربه اول جریان مشروطه‌خواهی بود که در اثر خیانت انگلیس با همکاری روشنفکران غربی باعث شد که رضاخان روی کار بیاید؛ او منشور مشروطه را مچاله کرد و به آشغال‌دانی انداخت.

وی گعت: جلال آل‌احمد می‌گوید که با آن جنایت ۵۰ سال بیرق ذلت بر بام ایران به اهتزاز درآمد و مردم بعد از آن فهمیدند که چرا شیخ فضل الله نوری با مشروطه مخالفت می‌کرد و متوجه شدند که چرا مشروطه‌خواهان با دست یپرم خان ارمنی او را در میدان توپخانه تهران اعدام کردند و یپرم خان بدترین اهانت را به جنازه او روا داشت.

وی افزود: این اولین اعدام یک مجتهد مسلم صاحب رساله در ایران بود و ما با این تجربیات تلخ اما گران‌قیمت به انقلاب اسلامی رسیدیم و این بار سر ملت ما کلاه نخواهد رفت.

عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن نکوداشت هفته وقف گفت: وقف در یک کلمه جامع، مدیریت اموال بعد از مرگ است و بسیاری از ثروتمندان بعد از مرگ در برزخ متوجه می‌شوند که فرزندان آنها با پول آنها عیاشی، کیافی، توغل در مشتهیات حرام، ریخت و پاش و اسراف کامل دارند و او فراموش شده است، در حالی که با همین اموال چه کارهای بزرگی می‌توانسته انجام دهد و چه درجات بزرگ آخرت را می‌توانست با همین اموال به دست آورد.

وی اضافه کرد: در نتیجه در برزخ لحظه به لحظه آرزو می‌کند که ای کاش امکان مدیریت اموال ولو لحظه‌ای برای او حاصل می‌شد در حالی که وقت گریز و یافتن پناه دیگر وجود ندارد.

آیت‌الله عاملی اظهار کرد: حالا هرکس می‌خواهد به حسرت آنجا و به آرزوهای محال و جان‌سوز آنجا مبتلا نشود، اگر توسعه در درآمد دارد، به طور حتم بخشی از اموال خود را به کارهای عام‌المنفعه وقف کند تا مدیریت آن بخش از اموال او بعد از مرگ دست خودش باشد.

وی وقف برای معالجه بیماری‌های خاص ، بیمارستان ، درمانگاه، کتابخانه ، دانشگاه ،خوابگاه، مدرسه ، ایتام ، خانواده‌های بی‌سرپرست یا امور تربیتی و فرهنگی را از اقدامات حسنه ذکر کرد.

امام جمعه اردبیل تاکید کرد: تا اراده و اختیار از شما سلب نشده تا مسلط بر اموال خود هستید کاری برای ابدیت خودتان بکنید، گاهی همان اولاد که می‌گویید جگر گوشه ما هستند، بعد از مرگ ذره‌ای به شما رحم نمی‌کنند.

امام جمعه اردبیل: قلدری‌های ترامپ بی‌نتیجه ماند امام جمعه اردبیل: قلدری‌های ترامپ بی‌نتیجه ماند