شناسهٔ خبر: 79509026 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور:

وحدت اسلامی راهبردی پایدار برای شکل‌گیری امت واحده است

کرمانشاه- ایرنا- دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور، وحدت بین مذاهب اسلامی را نه یک اقدام مقطعی و تاکتیکی، بلکه اصلی ریشه‌دار در آموزه‌های قرآنی و سیره پیامبر اکرم(ص) دانست و گفت: تقویت مشترکات شیعه و سنی، مهم‌ترین راه مقابله با نقشه دشمنان برای ایجاد شکاف در جهان اسلام است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی غلامعلی روز پنجشنبه در آیین سی و هشتمین همایش بزرگ وحدت اسلامی استان کرمانشاه که با حضور حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله غفوری، منوچهر حبیبی استاندار، فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در استان جمع بزرگی از علمای اهل تشییع، اهل تسنن، اهل حق کرمانشاه در سرسرای انتظار برگزار شد؛ با تبریک هفته وحدت میلاد با سعادت پیامبر گرامی اسلام(ص) به جایگاه وحدت در اندیشه امام خمینی (ره) اشاره کرد و افزود: امام خمینی(ره) بر این باور بود که صرف نشستن عالمان شیعه و سنی در کنار یکدیگر نیز برای دشمنان اسلام ناخوشایند است؛ زیرا دشمن، همگرایی، گفت‌وگو و برادری مسلمانان را مانعی جدی در برابر اهداف تفرقه‌افکنانه خود می‌داند.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور با بیان اینکه موضوع وحدت اسلامی پیشینه‌ای دیرینه در تاریخ اسلام دارد، اظهار کرد: از حدود قرن پنجم هجری قمری، گفت‌وگوهای علمی میان عالمان مذاهب اسلامی در مراکزی همچون بغداد شکل گرفت و شخصیت‌هایی از شیعه و اهل‌سنت، با وجود تفاوت دیدگاه‌ها، گفت‌وگوی علمی و بهره‌گیری از آثار یکدیگر را دنبال کردند.

وی در ادامه از توجه عالمان شیعه به آرای دیگر مذاهب اسلامی در کتاب «الخلاف» شیخ طوسی، تفسیر «مجمع‌البیان» طبرسی همچنین اندیشمندان اهل‌سنت که در مسیر گفت‌وگو و برجسته‌سازی مشترکات دینی گام برداشتند؛ اشاره کرد.

حجت الاسلام و المسلمین غلامعلی؛ سیدجمال‌الدین اسدآبادی و شیخ محمد عبده شاگردش را از چهره‌های اثرگذار در این عرصه معرفی کرد که با تاکید بر مشترکات مسلمانان زمینه‌ساز شکل‌گیری جریان‌های فکری و علمی تازه‌ای در کشورهای اسلامی شدند.

وی همچنین به شکل‌گیری دارالتقریب بین مذاهب اسلامی در مصر اشاره کرد و گفت: این نهاد با همراهی عالمان شیعه و اهل‌سنت و حمایت شخصیت‌هایی از جمله آیت‌الله‌العظمی بروجردی، تجربه‌ای ارزشمند در گفت‌وگوی علمی، انتشار آثار مشترک و نزدیک‌سازی دیدگاه‌های مذاهب اسلامی بود.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور همچنین به تجربه‌های تاریخی در مدیریت اختلافات مذهبی در جوامع اسلامی را یادآور شد و افزود: هرگاه گفت‌وگو، احترام متقابل و توجه به مشترکات در جامعه اسلامی تقویت شده، زمینه رشد علمی، آرامش اجتماعی و همزیستی پایدار فراهم آمده است.

وی با اشاره به نقش نادرشاه افشار در کاهش فشارهای مذهبی و تلاش برای ایجاد تعامل میان شیعه و سنی، گفت: این تجربه‌ها نشان می‌دهد هر اقدام عملی برای جلوگیری از اهانت به مقدسات مذاهب و فراهم‌کردن زمینه گفت‌وگو، می‌تواند به تحکیم همبستگی مسلمانان کمک کند.

حجت اسلام والمسلمین غلامعلی، نظام جمهوری اسلامی ایران را نمونه‌ای برجسته از نگاه راهبردی به وحدت اسلامی معرفی و اظهار کرد: هفته وحدت از میراث‌های ماندگار امام خمینی(ره) است و ایشان وحدت شیعه و سنی را بر مبنای اعتقاد دینی، آموزه‌های قرآنی و ضرورت تشکیل امت واحده اسلامی دنبال می‌کردند.

وی افزود: در دوران دفاع مقدس نیز مردم شیعه و سنی استان‌های غربی کشور، دوشادوش یکدیگر از ایران اسلامی دفاع کردند و مردم کرمانشاه و منطقه اورامانات، جلوه‌ای ماندگار از برادری، مقاومت و وفاداری به انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشتند.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور با اشاره به اهتمام امام شهید به مساله وحدت، گفت: تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نخستین سال‌های رهبری شان نشان‌دهنده نگاه عمیق و راهبردی ایشان به ضرورت شناخت متقابل مذاهب و تقویت پیوندهای اسلامی بود.

وی تاکید کرد: رهبر شهید انقلاب اسلامی همواره بر تشکیل امت واحده اسلامی، دشمن‌شناسی و مقابله با عوامل اختلاف‌افکن تأکید داشتند و معتقد بود هویت اسلامی، فراتر از مرزهای جغرافیایی و قومیتی، مسلمانان را به یکدیگر پیوند می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی در ادامه مخالفان وحدت در جوامع اسلامی در سه دسته دشمنان آگاه اسلام، جریان‌های افراطی که برخی از خواص آگاهانه به اختلاف دامن می‌زنند و افرادی ناآگاهی سخن یا اقدامی را تفرقه‌انگیز ندانسته انجام می‌دهند، دسته‌بندی کرد.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور بیان کرد: در این میان، علما، ائمه جمعه، استادان حوزه و دانشگاه و نخبگان فرهنگی وظیفه دارند با تبیین درست مبانی دینی، روشنگری در جامعه و پرهیز از طرح مسائل تحریک‌آمیز، مردم را نسبت به توطئه‌های دشمنان آگاه کنند.

حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی وحدت اسلامی را یک تاکتیک سیاسی یا مصلحت زودگذر ندانست و آن را راهبردی برخاسته از قرآن کریم و اصل «واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً و لا تفرقوا» ذکر کرد و گفت: این راهبرد وحدت باید در رفتار، گفتار، سیاست‌گذاری‌ها و تعاملات اجتماعی نمود عینی داشته باشد.

وی در پایان با قدردانی از برگزارکنندگان سی و هشتمین همایش بزرگ وحدت اسلامی استان کرمانشاه، گفت: تداوم چنین نشست‌هایی می‌تواند به تقویت شناخت متقابل، افزایش همدلی میان پیروان مذاهب اسلامی و ناکام گذاشتن جریان‌های تفرقه‌افکن در کشور و جهان اسلام منجر شود.

گفتنی است در آغاز سی و هشتیمن همایش بزرگ وحدت اسلامی استان کرمانشاه حجت اسلام و والمسلمین "حبیب الله غفوری" نماینده ولی فقیه در استان، حجت اسلام والمسلمین غلامعلی دبیر شواری مدارس علوم دینی اهل تسن کشور، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه کرمانشاه و امیر سلیمان طاهری فرمانده قارگاه نزاجای غرب کشور و دیگر مسئولان ارشد استان با اهدای گل به تمثال رهبر شهید و شهدای جنگ رمضان ادعای احترام کردند.

همچنین در این مراسم از ۲ خانواده شهید گرانقدر کهریزی و خالقی از شهدای استان کرمانشاه تجلیل شد.

مولودی خوانی، اجرای ماش نظامی سرود ملی جمهوری اسلامی ایران اجرای سرود از دیگر برنامه های جانبی این همایش بزرگ بود.