شناسهٔ خبر: 79483255 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

تهران- ایرنا- برگزاری نشست بررسی اصلاح بخش علم و فناوری قانون برنامه هفتم پیشرفت، یک هفته تبادل علمی اساتید دانشگاه‌های عراق در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نشست رئیس ایرانداک با معاون بین‌الملل دانشگاه ذی‌قار عراق و ادامه بررسی سند «دانشگاه‌های دوستدار خانواده» با رویکرد و عنوان جدید، از تجربه بوسان تا ظرفیت‌های تازه همکاری، از مهم‌ترین اخبار روز سه‌شنبه سوم شهریورماه دانشگاه‌هاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا، اخبار دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی در بسته خبری روز سه‌شنبه سوم شهریورماه ارائه می‌شود.

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

نشست بررسی اصلاح بخش علم و فناوری قانون برنامه هفتم پیشرفت برگزار شد

نشست بررسی اصلاحات پیشنهادی قانون برنامه هفتم پیشرفت در محور «تحول علم و فناوری»، با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، سازمان برنامه و بودجه کشور و نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالن اجتماعات مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

در این نشست که بر اساس مصوبه شورای عالی راهبری برنامه هفتم، مبنی بر تدوین لایحه اصلاحی برنامه هفتم کشور برگزار شده بود، پیشنهادهای دستگاه‌های متولی علم و فناوری درخصوص اصلاح احکام برنامه بر اساس اقضائات جدید کشور مطرح و پس از بحث و تبادل نظر، به تایید اعضا رسید.

آغاز فصل تازه تحول در تربیت مدرس؛ برنامه سوم تحول راهبردی دانشگاه کلید خورد

معاون برنامه‌ریزی، نظارت و فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس از آغاز رسمی تدوین برنامه سوم تحول راهبردی دانشگاه از اول شهریورماه خبر داد و گفت: این برنامه با افق سه تا پنج ساله و با مشارکت دانشگاهیان تدوین خواهد شد و از سال ۱۴۰۶ وارد مرحله اجرای کامل می‌شود.

وی همچنین از تدوین «برنامه تاب‌آوری دانشگاه» برای سال ۱۴۰۵ با هدف تداوم فعالیت‌های دانشگاه در شرایط بحران خبر داد.

قراخانلو در گفت‌وگویی با روابط عمومی و ارتباطات دانشگاه با تشریح روند تدوین برنامه‌های تحول دانشگاه اظهار داشت: در پاییز و زمستان ۱۴۰۳، برنامه دوم تحول دانشگاه عملاً نیمه‌کاره رها شده بود. نخستین اقدام معاونت برنامه‌ریزی، احیای این برنامه بود و در زمستان ۱۴۰۳، ۲۶ برنامه مهم باقی‌مانده از برنامه دوم احصا و به معاونت‌های مربوطه ابلاغ شد.

وی «آمایش گروه‌های آموزشی» را یکی از مهم‌ترین این موارد دانست و افزود: این موضوع در معاونت آموزشی پیگیری شد و اکنون گام‌های مهمی در این زمینه برداشته شده است. اصلاح الگوی پذیرش دانشجو و توجه بیشتر به پذیرش دانشجویان پردیس، تحلیل درآمدهای دانشگاه به منظور برنامه‌ریزی بهتر و توجه به درآمدزایی و خوداتکایی مالی از دیگر مواردی بود که در راستای برنامه دوم تحول دانشگاه انجام شد.

قراخانلو اظهار کرد: برنامه دوم در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ مجدداً فعال شد و تلاش کردیم این برنامه را عملیاتی کنیم. قرار بود تدوین برنامه سوم در بهار ۱۴۰۴ آغاز و در نیمه دوم همان سال وارد مرحله اجرا شود، اما شرایط خاص کشور و جنگ موجب تأخیر در تدوین آن شد.

وی تأکید کرد: دانشگاه نمی‌تواند حتی برای یک روز بدون برنامه باشد؛ به همین دلیل پس از ایجاد آرامش نسبی، برای سال ۱۴۰۵ «برنامه تاب‌آوری دانشگاه» تدوین شد تا دانشگاه در شرایط خاص نیز بتواند با برنامه به فعالیت خود ادامه دهد.

برای مطالعه کامل این گفت وگو اینجا کلیک کنید.

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

کیفیت ‫بخشی در مراکز آموزش عالی نیازمند نگاه توسعه ‫گرا و جامعه‫‌محور و هویت‫‌بخش است

معاون نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ‫ای دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: کیفیت‫ بخشی در مراکز آموزش عالی نیازمند نگاه توسعه ‫گرا، برنامه‫ ای، جامع ‫نگر، جامعه ‫محور و هویت‫ بخش است.‬‬‬‬‬‬‬
به منظور ممیزی برنامه ملی اعتبارسنجی مراکز آموزش عالی علمی کاربردی کشور از زیرساخت‌ها، فرآیندها و دستاوردهای مرکز آموزش علمی کاربردی ایران ‌فریمکو بازدید انجام شد.

در این برنامه که با همراهی محمدرضا نیستانی معاون نظارت و سنجش صلاحیت حرفه ‫ای دانشگاه، ابراهیم قادی پاشا مدیرکل نظارت و ارزیابی دانشگاه و عباس ظریفی رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان البرز صورت گرفت، از دستاوردهای نوآورانه، فرآیندهای آموزشی، فضاهای کارگاهی و آزمایشگاهی، کتابخانه، دفتر نوآوری و نمایشگاه دائمی محصولات دانشجویان بازدید شد. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

نیستانی در جریان این بازدید، کیفیت را نه یک هدف ایستا، بلکه جریانی مداوم در توسعه مراکز آموزش عالی دانست و گفت: مفهوم اراده معطوف به کیفیت ‫بخشی در مراکز آموزش عالی نیازمند نگاه توسعه ‫گرا، برنامه‫ ای، جامع ‫نگر، جامعه‫ محور و هویت‫ بخش است.

وی کیفیت‌بخشی را موتور محرک رشد مراکز دانست و با اشاره به نگاهی نو در مدیریت کیفیت افزود: ارتقای یک مجموعه تنها در صورتی محقق می‌شود که توجه به جزئیات اجرایی در کنار برنامه ‫های کلان، هویت‫ بخش و مبتنی بر نیازهای واقعی جامعه با جدیت و به طور مداوم دنبال شود.

نیستانی تصریح کرد: ارتقای کیفیت مراکز آموزش عالی علمی کاربردی، در نتیجه توجه به تمامی مولفه‫ ها و اجزای کیفیت است و زمانی مرکزی به پیشرفت واقعی در تربیت نیروی انسانی ماهر دست می ‫یابد که تمامی ارکان آن، به صورت متوازن و هم‌زمان در مسیر رشد و تعالی قرار گرفته باشند.

وی برای تحقق این مهم، ایجاد اتاق فکر، برگزاری جلسات مستمر کیفیت‌بخشی و برنامه ‫ریزی راهبردی، عملیاتی و تهیه و تدوین تقویم جامع برنامه ‫های آموزشی، فرهنگی و پژوهشی را ضروری دانست. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

معاون نظارت و سنجش صلاحیت حرفه‫ ای دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با مثبت ارزیابی کردن نگاه کیفیت‌محور در مرکز ایران ‌فریمکو، همجواری این مرکز با صنعت را یک مزیت راهبردی دانست و تصریح کرد: این همجواری با صنعت، با نگاه توسعه‌گرایانه و رویکرد مسئولیت اجتماعی مدیران و تعامل موثر با واحد استانی می‌تواند به تربیت نیروی انسانی متخصص و متمایز منجر شود. ‬

علی عمران روزبان رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی ایران ‌فریمکو نیز در این بازدید ضمن تشریح مأموریت‌های مرکز، برنامه‌های راهبردی آتی شامل توسعه جذب دانشجو، ارتقای استانداردهای کیفی، برگزاری دوره‌های مهارت‌محور تک‌درس و تک‌پودمان و توسعه تعاملات آموزشی با هدف پاسخگویی به نیازهای بازار کار را مطرح کرد.

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

یک هفته تبادل علمی اساتید دانشگاه‌های عراق در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران) در راستای توسعه تعاملات علمی بین‌المللی، میزبان هیئت‌هایی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌های موصل و نور عراق در قالب برنامه «بازدید و ارتقای دانش اساتید» بود.

این برنامه یک‌هفته‌ای با هدف تقویت همکاری‌های علمی و دانشگاهی، تبادل ایده‌ها و تجربیات پژوهشی و همچنین آشنایی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های عراق با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه‌های مهندسی برق و مهندسی پزشکی برگزار شد.

در جریان این برنامه، اساتید مدعو در مجموعه‌ای از فعالیت‌های علمی و آموزشی حضور یافتند و با بخشی از ظرفیت‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه‌های مختلف آشنا شدند.

از جمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای این دوره می‌توان به برگزاری نشست‌های تخصصی با اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سمینارهای علمی، بازدید از آزمایشگاه‌های پیشرفته دانشکده‌ها، تور پارک علم و فناوری دانشگاه و همچنین بازدید از یک واحد صنعتی اشاره کرد.

در حاشیه این برنامه، مروان الیونس، از اساتید شرکت‌کننده از دانشگاه موصل، سخنرانی تخصصی خود را با عنوان «Hardware/Software Co-Design and Real-Time Systems» در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه کرد.

این سخنرانی با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران دانشگاه برگزار شد و مورد استقبال حاضران قرار گرفت. در پایان این برنامه، گواهی شرکت به تمامی اساتید مدعو اعطا شد.

برگزاری برنامه «بازدید و ارتقای دانش اساتید» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در راستای توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی با مراکز آموزش عالی عراق و تقویت ارتباطات بین‌المللی دانشگاه ارزیابی می‌شود و می‌تواند زمینه‌ساز گسترش تعاملات پژوهشی، آموزشی و تبادل تجربیات میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه‌های منطقه باشد.

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

نشست رئیس ایرانداک با معاون بین‌الملل دانشگاه ذی‌قار عراق

زیاد طارق عکله معاون بین‌الملل دانشگاه ذی‌قار عراق با محمد حسن‌زاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران دیدار کرد.

در این دیدار طرفین درباره همکاری‌های مشترک بین دو سازمان گفت و گو کردند.

همچنین مقرر شد تفاهم‌نامه همکاری برای ایجاد چارچوب رسمی و قانونی برای همکاری‌های علمی و اطلاعاتی، به‌ویژه فراهم‌سازی امکان دسترسی و تطبیق پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان عراقی فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران با نسخه‌های اصلی ثبت‌شده در پایگاه اطلاعاتی ایرانداک، برای افراد و مسئولان مجاز دانشگاه ذی‌قار تنظیم شد و به امضای رؤسای دو سازمان برسد.

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

تقدیر مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح از رئیس پژوهشگاه ملی سرطان جهاد دانشگاهی

مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح طی تقدیرنامه ای به مناسبت روز پزشک از تلاش‌های علمی و تخصصی « رامین صرامی فروشانی» رئیس پژوهشگاه ملی سرطان جهاد دانشگاهی تقدیر کرد.

در بخشی از این تقدیرنامه که به امضای «امیر سرتیپ دوم پزشک مسعود فیض اربابی» رسیده؛ آمده است: "در مسیر دانش و خدمت، پزشک را منزلتی است که ارزش آن نه تنها در ژرفای دانش و مهارت، که در حرمت نهادن به جان انسان و پاسداشت امید معنا می‌یابد. پزشک در این مسیر، امین سلامت و همراه انسان در دشوارترین لحظات زندگی است و پژوهشگر پزشکی با جستجوی حقیقت در مرزهای دانش، راه فردای سلامت را هموار می‌سازد.

مدیرعامل سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح در ادامه تصریح کرده است: "تلاش علمی و تخصصی جنابعالی در عرصه پژوهش و درمان سرطان جلوه‌ای ارزشمند از این رسالت سترگ و گامی مؤثر در مسیر ارتقای دانش پزشکی و خدمت به سلامت جامعه است؛ کوششی که ثمره آن فراتر از دستاوردهای علمی در امیدبخشی به بیماران و ترسیم افق‌های روشن‌تر برای آینده درمان متجلی می‌شود"

در بخش دیگری از این تقدیرنامه ضمن تبریک روز پزشک از تلاش‌های علمی و خدمات دکتر رامین صرامی فروشانی در مسیر اعتلای نظام سلامت کشور به‌ویژه خانواده بزرگ نیروهای مسلح، قدردانی شده است.

پژوهشگاه ملی سرطان جهاد دانشگاهی با رویکرد توسعه فناوری‌های نوین از جمله سلول‌درمانی، ژن‌درمانی، ویروس درمانی و پزشکی فردمحور در حوزه تشخیص و درمان سرطان خصوصاً سرطان‌های بانوان فعالیت دارد.

این پژوهشگاه طی سال‌های اخیر ضمن توسعه فعالیت‌های پژوهشی، فناورانه، آموزشی و درمانی خود نسبت به برگزاری اردوهای جهادی و اعزام تیم های مجهز تخصصی و فوق تخصصی غربالگری و تشخیص سرطان‌های شایع بانوان به مناطق کمتر برخوردار کشور اقدام کرده که اغلب این طرح ها با همکاری تنگاتنگ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مناطق ساحلی جنوب کشور اجرا شده است

ادامه بررسی سند «دانشگاه‌های دوستدار خانواده» با رویکرد و عنوان جدید

جلسه ۱۰۱۱ شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان به ریاست دکتر فرهمندپور و با حضور اعضای حقوقی و حقیقی این شورا برگزار شد.

این جلسه به ادامه بررسی سند «دانشگاه‌های دوستدار خانواده» با رویکرد جدید و با تغییر عنوان سند به «سند راهبردی استقرار و ارتقای خانواده محوری در مراکز آموزش عالی» اختصاص داشت.

با مشارکت اعضا، تغییرات اعمال شده بر متن پیش‌نویس از جمله الزامات اجرایی و نحوه تحقق اقدامات پیش‌بینی شده مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از ارائه پیشنهادها و نظرات تکمیلی، بر ضرورت تدوین چک‌لیست‌های سنجش و ارزیابی عملکرد دستگاه‌های متولی آموزش عالی (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی) تأکید شد.

در پایان مقرر شد؛ اعضا نظرات تکمیلی خود را ظرف هفته کاری پیش‌رو کتباً به ستاد ارسال کرده تا در پیش‌نویس سند اعمال شود.

اخبار کوتاه دانشگاهی سوم شهریورماه

از تجربه بوسان تا ظرفیت‌های تازه همکاری
سفیر جمهوری کره با حضور در کمیسیون ملی یونسکو در ایران با دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و همکاران دیدار و درباره ظرفیت‌های توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، علمی و گردشگری گفت‌وگو کرد.

در این دیدار حسن فرطوسی با قدردانی از همکاری و تسهیلگری سفارت جمهوری کره در جریان سفر هیئت جمهوری اسلامی ایران به بوسان، از همراهی طرف کره‌ای در برگزاری و حضور هیئت ایرانی در چهل‌وهشتمین اجلاس کمیته میراث جهانی «قلعه الموت و استحکامات وابسته» قدردانی کرد.

همزمان با آغاز هفته دولت، برنامه‌های رفاهی کارکنان دانشگاه با اقدامات معاونت اداری و مالی وارد مرحله اجرا شد

همزمان با نخستین روز از هفته دولت، برنامه‌های رفاهی کارکنان دانشگاه جامع علمی کاربردی با اجرای اقدامات پیش‌بینی‌شده از سوی معاونت اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه وارد مرحله اجرا شد.

سید فردین تقی‌زاده معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای سیاست‌های دانشگاه جامع علمی کاربردی برای ارتقای سطح رفاه کارکنان و قدردانی از تلاش‌ها و خدمات ارزشمند آنان، پرداخت‌ها و اقدامات رفاهی پیش‌بینی‌شده از نخستین روز هفته دولت آغاز شده است.

وی افزود: یکی از این اقدامات، شارژ بن‌کارت‌های رفاهی کارکنان دانشگاه است که با هدف حمایت از معیشت و افزایش رضایتمندی همکاران در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی با تبریک فرارسیدن هفته دولت به کارکنان و خدمتگزاران دانشگاه گفت: هفته دولت، فرصتی ارزشمند برای قدردانی از تلاشگران عرصه خدمت و پاسداشت خدمات صادقانه آنان است بر همین اساس، این مناسبت را به تمامی کارکنان دانشگاه جامع علمی کاربردی تبریک می‌گویم و از تلاش‌های مسئولانه و صادقانه آنان در مسیر تحقق اهداف دانشگاه و خدمت به جامعه علمی و مهارتی کشور صمیمانه قدردانی می‌کنم.

تقی‌زاده خاطرنشان کرد: مجموعه دانشگاه جامع علمی کاربردی، توجه به سرمایه انسانی و ارتقای رفاه و رضایتمندی کارکنان را از اولویت‌های خود می‌داند و در همین چارچوب، سایر برنامه‌ها و اقدامات رفاهی و حمایتی پیش‌بینی‌شده به مناسبت هفته دولت نیز در طول این هفته برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد.

معاون اداری، مالی ومدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی در پایان ابراز امیدواری کرد: با اجرای این برنامه‌ها، ضمن ارج نهادن به تلاش‌های کارکنان، زمینه افزایش انگیزه، نشاط و بهره‌وری سرمایه های انسانی دانشگاه را فراهم می کنیم.