شناسهٔ خبر: 79473181 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

هیچ پروژه جاده‌ای در بافت، رابر و ارزوئیه بلاتکلیف نیست

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه گفت: در حال حاضر هیچ مسیر جاده‌ای در بافت، رابر و ارزوئیه بلاتکلیف نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، یاسر سلیمانی، نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط دشوار دو سال گذشته در کشور و حوزه انتخابیه خود گفت: در دو سال گذشته شرایطی بر کشور حاکم شد که برنامه‌ریزی برای توسعه را بسیار دشوار کرد؛ از بلاتکلیفی‌های مدیریتی و تغییر دولت گرفته تا جنگ 12 روزه و مسائل و بحران‌های بعد از آن.

وی افزود: جنگ 12 روزه تأثیر جدی بر بودجه عمرانی استان کرمان گذاشت و عملاً بودجه عمرانی استان تحت تأثیر این شرایط قرار گرفت. پس از آن نیز مسائل داخلی و شرایط کشور باعث شد بخش زیادی از ظرفیت مدیریتی و اجرایی صرف عبور از بحران‌ها شود.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این مدت نزدیک به 800 جلسه در داخل استان و تهران برای پیگیری مسائل حوزه انتخابیه برگزار کرده‌ام و تلاش کرده‌ایم این جلسات و پیگیری‌ها را به مردم اطلاع‌رسانی کنیم.

وی با بیان اینکه این منطقه ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد اما در عین حال با عقب‌ماندگی‌های جدی در حوزه زیرساخت مواجه است گفت: پس از آغاز مسئولیت نمایندگی با واقعیت‌های متفاوتی از وضعیت منطقه مواجه شدم و صادقانه می‌گویم از وضعیت زیرساختی منطقه غافلگیر شدم. تصور نمی‌کردم در برخی نقاط حتی زیرساخت‌های اولیه مانند پست برق وجود نداشته باشد یا شرایط جاده‌ها تا این اندازه نامناسب باشد.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه راه نیز عقب‌ماندگی جدی داشتیم و در برخی مسیرها آخرین پروژه‌ای که به مردم تحویل داده شده بود به حدود 20 سال قبل بازمی‌گشت.

وی با انتقاد از سیاست‌زدگی در گذشته گفت: بخشی از عقب‌ماندگی منطقه ناشی از این بود که به جای اینکه ببینیم چه کاری باید برای توسعه انجام شود، گرفتار این بودیم که این کار به نام چه فرد یا چه گروهی انجام می‌شود و خوشبختانه نسل جدید جوانان منطقه با این نگاه متفاوت است. 

سلیمانی با اشاره به ظرفیت‌های انسانی منطقه بیان کرد: ما منطقه‌ای بسیار مستعد داریم؛ از کشاورزی و معدن گرفته تا گردشگری و نیروی انسانی متخصص؛ حدود 3 هزار و 500 پزشک، هزار و 200 عضو هیئت علمی و پنج هزار مهندس از ظرفیت‌های انسانی این منطقه هستند و بخش قابل توجهی از مدیران دستگاه‌های مختلف استان نیز از نیروهای همین منطقه هستند.

وی افزود: مسئله اصلی این است که این سرمایه انسانی برای توسعه منطقه بسیج شود، اما در دو سال گذشته بخش زیادی از توان ما صرف پیگیری زیرساخت‌ها، مسائل جاده، جنگ و شرایط کشور شد.

سلیمانی با تأکید بر اینکه اولویت نخست وی در حوزه زیرساخت، راه بوده است گفت: امروز با قاطعیت می‌گویم هیچ جاده‌ای در منطقه در بلاتکلیفی نیست؛ همه مسیرها یا پیمانکار دارند یا در مرحله تعیین پیمانکار قرار گرفته‌اند.

وی درباره جاده بافت ـ کرمان عنوان کرد: پنج کیلومتر از این مسیر به مردم تحویل داده شده و پنج کیلومتر دیگر نیز در حال پیگیری است و تلاش داریم این بخش نیز امسال به بهره‌برداری برسد. اعتبار این مسیر حل شده است و به صورت مستمر وضعیت پروژه را رصد می‌کنیم؛ چراکه این مسیر، راه اصلی سه شهرستان است و اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی با اشاره به دشواری عملیات اجرایی در بخش‌هایی از جاده بافت ـ کرمان گفت: به دلیل شرایط سخت مسیر، عملیات خاکبرداری و انفجارهای زیادی نیاز است. در جریان جنگ نیز کشور با کمبود مواد ناریه مواجه شد و برای تأمین مواد مورد نیاز عملیات انفجاری جاده کرمان، حدود دو هفته پیگیری انجام دادیم تا کار متوقف نشود.

سلیمانی با اشاره به اهمیت محور بافت ـ سیرجان گفت: این مسیر یکی از راه‌های بسیار مهم حوزه انتخابیه است و حدود 11 هزار نفر از مردم منطقه در گل‌گهر مشغول به‌کار هستند و بخش قابل توجهی از آنها در پایان هفته به زادگاه خود بازمی‌گردند که حدود 14 کیلومتر از این مسیر با مشکل پیمان مواجه بود که در همین شرایط پیمانکار آن مشخص شد و عملیات اجرایی نیز ادامه دارد.

سلیمانی درباره محور بافت به سمت رابر نیز گفت: این مسیر 22 کیلومتر طول دارد و برنامه‌ریزی شده است که امسال حدود 10 کیلومتر آن آسفالت شود البته بخشی از بدهی‌های این پروژه پرداخت شده، در سفر معاون رئیس‌جمهور نیز حدود چهار کیلومتر به پروژه اضافه شد و در مجموع تلاش می‌کنیم این مسیر با تأمین اعتبار کامل به سرعت پیش برود.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه یکی دیگر از پروژه‌های مهم منطقه را مسیر ارتباطی در حوزه کشاورزی عنوان کرد و گفت: مردم این منطقه حدود 40 سال منتظر اجرای این مسیر بودند.

وی توضیح داد: در شمال استان سه پهنه مهم کشاورزی وجود دارد و در جنوب نیز قطب بزرگ کشاورزی قرار دارد. اتصال این مناطق می‌تواند موجب کاهش مسیر، رونق حمل‌ونقل محصولات و تحول در بخش کشاورزی شود.

سلیمانی افزود: در دو سال و نیم گذشته حدود 6.5 کیلومتر از این مسیر تحویل شده و حدود هشت کیلومتر دیگر نیز زیرساخت آن آماده است که تلاش می‌کنیم در دوره فعلی به اتمام برسد.

وی درباره محور سرمشک نیز بیان کرد: یکی از مسائل مهم این مسیر، تملک اراضی و به‌ویژه موضوع باغ‌ها و درختان گردو بود که به دلیل حساسیت مردم نسبت به این موضوع، روند تملک را دشوار می‌کرد؛ برای حل مشکل تملک این مسیر پیگیری‌های متعددی انجام شد و خوشبختانه مسائل آن برطرف شده است. سه کیلومتر از مسیر آسفالت شده و هفت کیلومتر دیگر نیز امسال آسفالت خواهد شد.

سلیمانی گفت: اگر این پروژه تکمیل شود، یک مسیر گردشگری بسیار مهم ایجاد خواهد شد و با توجه به اتصال آن به مسیرهای دیگر، می‌تواند دسترسی به مناطق گردشگری منطقه را نیز متحول کند.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در ادامه با تشریح طرح‌های حوزه آب و برق اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم، موضوع انتقال آب و استفاده از ظرفیت سد شهیدان امیرتیموری است.

وی گفت: ظرفیت نهایی این سد حدود 70 میلیون مترمکعب است و با توجه به روند آبگیری، امسال حدود 26 میلیون مترمکعب و سال آینده حدود 40 میلیون مترمکعب آبگیری پیش‌بینی شده است.

سلیمانی افزود: انتقال آب از خلیج فارس به سد شهیدان امیرتیموری نیز در دستور کار قرار دارد و حدود 15 میلیون مترمکعب آب برای این بخش پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه اجرای طرح انتقال آب بیش از یک همت هزینه داشته است تصریح کرد: با اجرای این پروژه، بخشی از مشکلات آب بافت برطرف و امکان استفاده از آب مازاد برای روستاهای شمال شهرستان و مناطق دارای تنش آبی فراهم می‌شود.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی همچنین از تأمین اعتبار برای احداث پست برق خبر داد و گفت: نزدیک به 2 همت برای پست برق اختصاص یافته و پیش‌بینی می‌شود این پروژه تا دهه فجر به نتیجه برسد و این پروژه می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه منطقه و تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز فعالیت‌های اقتصادی داشته باشد.

سلیمانی درباره تفاهم‌نامه بنیاد علوی نیز گفت: در این تفاهم‌نامه حدود 14 همت اعتبار برای توسعه شهرستان ارزوئیه در نظر گرفته شده که یک فرصت استثنایی برای توسعه شهرستان با توجه به ظرفیت‌های آن محسوب می‌شود؛ این تفاهم‌نامه حوزه‌های مختلفی را شامل می‌شود و از مسائل فرهنگی و مساجد و فعالیت‌های قرآنی تا دانشگاه، جاده و سایر حوزه‌ها را دربرمی‌گیرد.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه گفت: برای حوزه مساجد در سال جاری 12 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده و حدود 16 مسجد نیز برای بهره‌مندی از این ظرفیت شناسایی شده‌اند؛ این مساجد با همکاری دستگاه‌های مرتبط، امام جمعه و فرمانداری و بر اساس میزان فعالیت آنها شناسایی شده‌اند.

سلیمانی با تأکید بر ضرورت شفافیت در اجرای این تفاهم‌نامه تصریح کرد: از مسئولان خواسته‌ام هر اقدامی که در این زمینه انجام می‌شود، به شکل دقیق و حوزه به حوزه در اختیار رسانه‌ها قرار گیرد تا مردم بدانند چه اعتباراتی برای چه بخش‌هایی اختصاص یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محور اسکر ـ بزنجان گفت: برای حدود 15 کیلومتر از این مسیر نیز پیمانکار تعیین شده و تأمین اعتبار آن انجام شده است.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه تأکید کرد: در حوزه راه، امروز هیچ مسیری نداریم که در بلاتکلیفی باشد؛ اعتبار پروژه‌ها تعیین شده و عمده آنها در مرحله انتخاب پیمانکار یا آغاز عملیات اجرایی قرار دارند.

سلیمانی افزود: شرایط کشور قطعاً بر اجرای پروژه‌ها تأثیر می‌گذارد اما تمام تلاش ما این است که این تأثیرات به حداقل برسد و عملیات پروژه‌های عمرانی متوقف نشود.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در ادامه با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در بافت گفت: برای اجرای فاز نخست این طرح جلسات متعددی در تهران برگزار شد و در نهایت یک‌هزار و 570 تا یک‌هزار و 600 قطعه زمین به مردم واگذار شد.

وی افزود: استقبال مردم از این طرح بسیار بالا بود و ظرفیت ایجادشده نشان می‌دهد شهر بافت در حال رشد است.

سلیمانی تصریح کرد: حدود 35 کیلومتر شبکه آب برای آبرسانی به این اراضی اجرا شده و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان شهریورماه مشکل آب فاز نخست نهضت ملی مسکن بافت به طور کامل برطرف شود.

وی ادامه داد: زیرساخت‌های برق و گاز نیز برای فاز نخست در نظر گرفته شده است و قرار است در شهریورماه فاز دوم نیز با واگذاری حدود 200 قطعه دیگر آغاز شود.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه گفت: در مجموع حدود 600 هکتار و 6 هزار قطعه زمین در این طرح پیش‌بینی شده که عملاً می‌تواند در کنار شهر بافت، یک مجموعه شهری جدید ایجاد کند.

سلیمانی از راه‌اندازی آکادمی فوتبال در بافت نیز خبر داد و گفت: با رئیس فدراسیون فوتبال برای ایجاد یک آکادمی فوتبال با هدف استعدادیابی در منطقه مذاکره و موافقت لازم گرفته شده است؛ زیرساخت این آکادمی نیز در حال فراهم شدن است و باشگاه فولاد یک زمین چمن مناسب برای این منظور در اختیار قرار داده است.

نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس شورای اسلامی از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک باشگاه ورزشی در منطقه خبر داد و گفت: با توجه به استعدادهای ورزشی منطقه، قرار است در مرحله نخست یک ساختمان، مجوز باشگاه، اعتبار مشخص و هیئت‌مدیره ورزشی برای حمایت از ورزشکاران ایجاد شود.

وی افزود: هدف این است که ورزشکارانی که در مسابقات استانی، کشوری و بین‌المللی حضور پیدا می‌کنند، برای هزینه‌های اولیه مانند ثبت‌نام و تجهیزات دچار مشکل نشوند.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت اصحاب رسانه و نیروهای متخصص منطقه عنوان کرد: در شرایط فعلی بیش از هر زمان دیگری نیازمند علم‌گرایی، تخصص‌گرایی و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی هستیم؛ منطقه ظرفیت‌های کم‌نظیری در حوزه‌های کشاورزی، معدن، گردشگری، فرهنگ، ورزش و نیروی انسانی دارد و اگر بتوانیم این ظرفیت‌ها را کنار یکدیگر قرار دهیم، می‌توانیم مسیر توسعه منطقه را با سرعت بیشتری طی کنیم.

سلیمانی خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از توان ما در این مدت صرف حل مشکلات زیرساختی شده است، اما هدف نهایی این است که پس از تثبیت زیرساخت‌ها، از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و اصحاب رسانه برای معرفی ظرفیت‌ها، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد توسعه پایدار در بافت، رابر و ارزوئیه استفاده کنیم.

انتهای پیام/511/