شناسهٔ خبر: 79376017 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رشیدی کوچی در گفت‌وگو با ایلنا:

برای مقابله با نفوذ به قانون جدید احتیاج نداریم/ نفوذ را باید در تصمیماتی جست‌وجو کرد که باعث نارضایتی مردم می‌شوند/ نفوذ اصلی در بین مسئولین است نه مردم

رشیدی کوچی در گفت‌وگو با ایلنا: نماینده سابق مجلس با انتقاد از تصویب کلیات طرح نفوذ در مجلس گفت: نفوذ اصلی در میان مسئولانی است که به اطلاعات و داده‌ها دسترسی دارند و یکی از ابعاد نفوذ می‌تواند تصویب قوانینی باشد که در نهایت به ایجاد نارضایتی در میان مردم منجر می‌شود.

صاحب‌خبر -

جلال رشیدی کوچی نماینده سابق مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره تصویب کلیات طرح نفوذ در مجلس شورای اسلامی و انتقادات وارده به این طرح گفت: من کلیات را نخواندم و صرفا شنیدم که این طرح تصویب شده است اما  با توجه به تجربه‌ای که در مجلس دارم، می‌توانم حدس بزنم که چه کسانی پشت این طرح هستند و با چه نیت و هدفی این کار انجام می‌شود.

نفوذ اصلی در بین مسئولین است

وی با اشاره به اسم طرح گفت: شاید اسم این طرح جالب باشد و بگوییم ما می‌خواهیم یک قانونی را تصویب کنیم تا در برابر جریان نفوذ در کشور، از لحاظ قانون دستمان باز باشد و بتوانیم به مردم و به کشور کمک کنیم. این ظاهر امر است، اما به نظر می‌آید که ما باید ببینیم پشت این طرح چه کسانی بودند و از کجا آب می‌خورد و هدف و نیت اصلی را باید پیگیری کنیم.

رشیدی کوچی ادامه داد: آن جریاناتی که امروز در مجلس متأسفانه قدرت را دست گرفته‌اند علیرغم اینکه در اقلیت هستند همیشه می‌خواهند مردم را مقصر جلوه دهند و همیشه مردم را محکوم کنند و در مظان اتهام قرار دهند، در صورتی که همه ما خیلی خوب می‌دانیم نفوذ اصلی در بین مسئولین است، در بین کسانی است که دسترسی به اطلاعات و داده‌ها دارند، البته من جزئیات این طرح را نخواندم تا ببینم چه اندازه به این مهم پرداخته شده است.

این نماینده سابق گفت: به نظر می‌آید که جریان خاصی در مجلس هست که یک موقعی طرح صیانت را مطرح می‌کند، یک موقع عفاف و حجاب را مطرح می‌کند، یک موقعی موضوعات این چنینی که مورد خشم مردم  و مورد انتقاد قرار می‌گیرد، امروز هم این طرح را پیگیری می‌کند، البته با توجه به اینکه اگر کسی بخواهد علیه‌شان صحبتی کند، همیشه بلافاصله توسط همان طراحان، برچسب نفوذی و خائن و جاسوس می‌خورد، حدس می‌زنم که نمایندگان هم خیلی جرئت نکنند در این وادی ورود کنند و ترجیح می‌دهند که دخالتی در این داستان نشود و این نگران‌کننده و خطرناک است و تجربه من این را ثابت کرده است.

اینکه قانونی تصویب کنیم که دستمان برای برخورد با مردم باز باشد، خیلی جالب نیست 

رشیدی کوچی تصریح کرد: از نمایندگان می‌خواهیم که این موضوع را دقیق بررسی کنند، ابعاد و اثراتش را بررسی کنند؛ بررسی کنند که اگر این قانون تصویب شد، فردا چه اتفاقاتی می‌افتد و ممکن است چه تنش‌هایی در کشور ایجاد کند. به نظر ما، برای جریان نفوذ بیشتر از آنکه احتیاج به قانون داشته باشیم، احتیاج به دقت و بررسی دقیق‌تر ابعاد این جریان داریم؛ جریانی که به‌راحتی باعث آسیب‌های سنگینی شده و نفوذ هم صرفا این نیست که ما بگوییم یک نفر آمده، جاسوسی و خرابکاری انجام داده، یا گروه‌های تروریستی وارد می‌شوند.

وی گفت: به نظر من، نفوذ امروز آنجایی است که تصمیمات به گونه‌ای رقم می‌خورد که باعث ایجاد نارضایتی مردم می‌شود. این می‌شود نفوذ. نفوذ آنجایی است که صحبت‌هایی می‌شود که در ظاهر به نفع حاکمیت و به نفع نظام هست، ولی در اصل به ضرر آن است و باعث آسیب می‌شود. به نظرم باید برویم در این حیطه کار کنیم. اینکه برویم یک قانونی تصویب کنیم که دستمان برای برخورد با مردم باز باشد، به نظرم خیلی جالب نیست. البته باز تأکید می‌کنم که من حتماً باید بروم بخوانم و از  جزئیاتش اطلاع پیدا کنم، ولی تجربه من، نخوانده، ثابت می‌کند که همیشه این اتفاق افتاده است و امیدوارم این بار تکرار نشود. 

 یکی از ابعاد نفوذ، تصویب همین قوانینی است که باعث نارضایتی مردم می‌شود

رشیدی‌کوچی درباره پیام رهبر انقلاب در سالروز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی و آغاز سومین سال فعالیت مجلس مبنی بر اینکه قانون باید بر اساس نیازهای مردم و معطوف به امیدآفرینی و آینده‌سازی کشور باشد،  آیا در این گونه قوانین دیده شده است، گفت: این مجلس که عملاً تا امروز من ندیدم چیزی را به نفع مردم تصویب کرده باشد؛ البته شاید دوستان بگویند، با توجه به اقتضا و شرایط کشور ما این کار را انجام می‌دهیم، ولی در همین شرایط هم می‌شود قوانینی را تصویب کرد که به نفع مردم باشند. نگاهم بر این است که اصلاً یکی از ابعاد نفوذ، تصویب همین قوانین است.

وی ادامه داد: یعنی شما همین قانونی که امروز دارد تصویب می‌شود را ببنید، این یکی از ابعاد اصلی نفوذ می‌تواند باشد. چراکه نهایتاً منتج به ایجاد نارضایتی می‌شود. هدف، برنامه و کار نفوذ در کشور چیست؟ برنامه‌ نفوذ ایجاد نارضایتی، ایجاد دوقطبی و ناراضی کردن مردم، کشاندن آن‌ها به خیابان‌ها و به مرور، براندازی است، بنابراین هدف اصلی جریان نفوذ، اثرگذاری بر تصمیمات جامعه به نحوی است که باعث ایجاد نارضایتی در بین عموم مردم شود. ما باید این‌ها را بررسی کنیم، ببینیم اتفاقی در این زمینه می‌افتد یا نمی‌افتد. این می‌شود نفوذ.

نفوذ را با قانون‌نویسی برای مردم عادی نمی‌شود مهار کرد؛ حفره‌های امنیتی را ببندید

این نماینده سابق مجلس گفت: در بعد امنیتی، در بحث نفوذ ما احتیاجی به تصویب قانون نداریم. حفاظت‌های مختلف هستند؛ حفاظت اطلاعات سپاه، حفاظت اطلاعات وزارت، حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی، حفاظت اطلاعات دادگستری است. اصل جریان حفاظت اطلاعات برای صیانت و مراقبت از ارگان‌ها و نهادهایی که احتمال خرابکاری و نفوذ در آن‌ها زیاد است تشکیل شده. آن‌ها قوانین‌شان مشخص است، دست‌شان هم به اندازه کافی باز است. به جای تمرکز کردن روی تصویب چنین قوانینی، اگر ما تمرکزمان را روی نظارت دقیق‌تر بر نهادها و ارگان‌هایی بگذاریم که نفوذ می‌تواند در آن‌ها اثرات زیادی داشته باشد، نتایج خیلی بهتری می‌گیریم.

وی درباره اظهارات عراقچی درباره نفوذ و حفره‌های امنیتی گفت: من هم کاملاً با صحبت‌های آقای عراقچی موافق هستم. امکان ندارد بدون نفوذ بتوانند چنین آسیب محکم و جدی را به صدر حاکمیت در یک سیستم سیاسی وارد کنند. واقعاً این جای نگرانی دارد. مردم عادی که نمی‌توانند این کارها را انجام دهند که حالا ما می‌خواهیم برویم برای آن‌ها قانون تصویب کنیم. این برمی‌گردد به اشخاص و افرادی که با خواص در ارتباط هستند، یا خودشان جزو خواص هستند، یا با مکان‌های خاص ارتباط و رفت‌وآمد دارند. تصویب این قانون امیدوارم که بر اساس نفوذ نباشد، ولی بیشتر به نظر می‌رسد یک شو و یک نمایشی برای ابراز قدرت یک عده‌ در مجلس باشد.

یک عده خاص در مجلس بیانات رهبری را تفسیر به رأی می‌کنند

این نماینده سابق درباره اینکه چرا به بیانات رهبری در قانون گذاری از سوی برخی از نمایندگان توجه نمی شود، تصریح کرد: حالا من نمی‌خواهم همه را به یک چوب برانم. عده زیادی از نمایندگان محترم مجلس، می‌دانم دغدغه‌شان نگاه رهبری است، اما من نگاهم بر این است که یک عده خاصی این را تفسیر به رأی می‌کنند. به طور مثال یکی از این نمایندگان، برای اینکه حرف خودش را به کرسی بنشاند، از رهبری و رهبری شهید هزینه کردند. گفتند که ما در دیدار با رهبری بودیم، من بلند شدم، سؤالی راجع به مقوله حجاب پرسیدم، حضرت آقا چنین جوابی دادند؛ یعنی جوابی داده بودند که در تأیید صحبت این آقا بود و بعد ما دیدیم که شخصاً رهبری و بعد هم دفتر ایشان این را تکذیب کردند. این می‌شود سوءاستفاده از جایگاه رهبری. این افراد بیشتر به دنبال رسیدن به اهداف خودشان با توجه به برخی صحبت‌هایی که خودشان گزینش می‌کنند، هستند.

وی گفت: به طور مثال در همین بحث نامه‌ای که مقام معظم رهبری نوشتند، در آنجا  یک عبارتی به کار بردند، ایشان به عنوان اینکه من علی‌الاصول نظر دیگری داشتم.  این‌ها آمدند این موضوع را تفسیر کردند که رهبری مخالف بودند، در صورتی که ایشان به صراحت نوشتند: «من یک نظر دیگری داشتم.» نظر دیگر با مخالف بودن خیلی فرق می‌کند. ولی این افراد آمدند و تفسیر به رأی کردند و هر کسی هم حرف زد، محکم آمدند جلویش ایستادند که شما دارید ضدولایت صحبت می‌کنید. البته این‌ها در طول تاریخ بعد از انقلاب همیشه بودند و هستند و خواهند بود. امیدوارم یک بار با آن‌ها برخورد جدی شود که درس عبرتی برای دیگران شوند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: