شناسهٔ خبر: 79340471 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اخبار کوتاه دانشگاهی بیست و چهارم مردادماه

تهران- ایرنا- آغاز انتخاب واحد دانشگاه آزاد، بررسی زمینه‌های همکاری مشترک میان کمیسیون ملی یونسکو در ایران و کانون وکلای دادگستری مرکز، اعلام اسامی موسسات جذب دانشجوی بین‌الملل دارای مجوز و مسیر ورود به بازارهای مالی، از دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا استخدام، از مهم‌ترین اخبار روز شنبه بیست و چهارم مردادماه دانشگاه‌هاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا، اخبار دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی در بسته خبری روز شنبه بیست و چهارم مردادماه ارائه می‌شود.

آغاز انتخاب واحد دانشگاه آزاد از امروز

بر اساس برنامه زمان‌بندی شده، انتخاب واحد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۶ـ ۱۴۰۵ از امروز شنبه ۲۴ مرداد ماه آغاز می شود و تا ۲ شهریور ماه ادامه دارد.

اخبار کوتاه دانشگاهی بیست و چهارم مردادماه

براساس اعلام دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب واحد دانشجویان از ۲۴ مردادماه شروع و تا دوم شهریورماه در سه نوبت ادامه دارد.

اخبار کوتاه دانشگاهی بیست و چهارم مردادماه

نخستین مدال طلای ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی با هدایت استادان شریف

تیم ملی جمهوری اسلامی ایران در سومین دوره المپیاد جهانی هوش مصنوعی، با کسب یک مدال طلا، دو مدال نقره و یک مدال برنز، موفق به ثبت یکی از مهم‌ترین دستاوردهای ایران در این رقابت‌ها شد.

این موفقیت با حضور امیر نجفی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، به‌عنوان سرپرست تیم و مهدیه سلیمانی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه به عنوان رئیس کمیته ملی المپیاد هوش مصنوعی ایران رقم خورد.

بر این اساس، سومین دوره المپیاد جهانی هوش مصنوعی از دوشنبه ۱۲ مردادماه در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان، آغاز شد و تیم ملی ایران با حضور چهار دانش‌آموز، به سرپرستی امیر نجفی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، در این رقابت‌ها شرکت کرد.

اعضای تیم ملی ایران در این دوره از المپیاد را شایان رضازاده، محمدامین نظم‌فر، محمدرضا درویشی و مانی منجی‌پور تشکیل دادند. همچنین محمدپارسا مساح و امیرمحمد ایزدی به‌عنوان ناظران علمی، تیم ایران را در این رقابت‌ها همراهی کردند.

در پایان این رقابت‌ها، شایان رضازاده با کسب مدال طلا، نخستین مدال طلای ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی را به دست آورد. همچنین محمدرضا درویشی و محمدامین نظم‌فر موفق به کسب دو مدال نقره و مانی منجی‌پور موفق به کسب مدال برنز شدند.

این دستاورد در حالی رقم خورد که اعضای تیم ملی ایران، از جمله چهار مدال‌آور این دوره، مسیر ادامه تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف را در پیش دارند.

کسب نخستین مدال طلای ایران در المپیاد جهانی هوش مصنوعی، در کنار دو مدال نقره و یک مدال برنز، نشان‌دهنده ظرفیت و استعداد نسل جوان کشور در حوزه هوش مصنوعی و علوم رایانشی است.

رئیس‌جمهور نیز در پیامی، موفقیت تیم ملی ایران و کسب نخستین مدال طلای کشور در المپیاد جهانی هوش مصنوعی را به جامعه علمی و مردم ایران تبریک گفت.

اخبار کوتاه دانشگاهی بیست و چهارم مردادماه

بررسی زمینه‌های همکاری مشترک میان کمیسیون ملی یونسکو در ایران و کانون وکلای دادگستری مرکز

هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، با حضور در کمیسیون ملی یونسکو در ایران، ضمن دیدار با حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، درباره زمینه‌های توسعه همکاری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک این دو نهاد ملی در حوزه‌های حقوقی، آموزشی، علمی و بین‌المللی گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

در این دیدار، ظرفیت‌های همکاری فی مابین در حوزه‌های حقوق بشر، صلح و دموکراسی، آموزش و پژوهش و همچنین برنامه مدیریت دگرگونی‌های اجتماعی (MOST) مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت شناسایی ظرفیت‌های مشترک و ایجاد زمینه‌های تعامل مؤثرتر میان نهادهای تخصصی، علمی و مدنی تأکید شد.

همچنین ظرفیت بهره‌گیری از توان علمی و تخصصی کانون وکلای دادگستری مرکز در ارتباط با کرسی‌های یونسکو در حوزه حقوق بشر، صلح و دموکراسی و کمیته ملی حقوق شهروندی و صلح مورد توجه قرار گرفت.

در ادامه، با توجه به ظرفیت کانون وکلای دادگستری مرکز به‌عنوان یک نهاد مدنی و غیردولتی، زمینه‌های مشارکت در فعالیت‌های علمی و غیرحاکمیتی و همچنین حضور و تعامل در مجامع و شبکه‌های بین‌المللی بررسی شد. استفاده هدفمند از ظرفیت جامعه حقوقی کشور برای تقویت حضور علمی و تخصصی جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی نیز از دیگر محورهای این گفت‌وگو بود.

از دیگر موضوعات مورد بحث، توسعه همکاری‌های آموزشی و حرفه‌ای، بهره‌گیری از فرصت‌های علمی و بورسیه‌های بین‌المللی و توانمندسازی متخصصان در حوزه‌هایی همچون حقوق بین‌الملل، حقوق دریاها و حقوق زیر آب، حفاظت و استرداد اموال فرهنگی و صیانت از میراث فرهنگی کشور بود.

در این نشست، بر ظرفیت کمیسیون ملی یونسکو در ایران برای پیوند دادن ظرفیت‌های علمی، تخصصی و مدنی کشور با برنامه‌ها و شبکه‌های بین‌المللی یونسکو تأکید شد و بهره‌گیری از این ظرفیت برای توسعه همکاری‌های علمی و تخصصی با نهادهای حرفه‌ای و مدنی مورد توجه قرار گرفت.

در پایان این دیدار، محمد شاه‌محمدی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز، دکتر علی صدری‌خانلو، نایب‌رئیس و بابک جعفری، از اعضای هیئت مدیره کانون بر استمرار گفت‌وگوها و پیگیری زمینه‌های عملی همکاری میان کمیسیون ملی یونسکو در ایران و کانون وکلای دادگستری مرکز تأکید داشتند و مقرر شد ظرفیت‌ها و پیشنهادهای مطرح‌شده در چارچوب سازوکارهای تخصصی و متناسب با مأموریت‌های این دو نهاد ملی مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.

اعلام اسامی موسسات جذب دانشجوی بین‌الملل دارای مجوز

سازمان امور دانشجویان اسامی موسسات جذب دانشجوی بین الملل دارای مجوز را براساس آخرین به روز رسانی در تاریخ هفتم مردادماه منتشر کرد.

براساس اعلام این سازمان ۱۸۹ موسسه مجاز جذب دانشجوی بین الملل معرفی شده است و متقاضیان از طریق این موسسات می تواند اقدام کنند.

برای اطلاع از اسامی موسسات اینجا کلیک کنید.

نخستین نمایشگاه دستاوردهای میان‌دوره‌ای برنامه هاتف برگزار می‌شود

نخستین نمایشگاه دستاوردهای میان‌دوره‌ای برنامه «هاتف»، روز یکشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۵، ساعت ۱۳ در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه، بستری برای معرفی دستاوردهای فناورانه طرح‌های منتخب و ایجاد ارتباط میان صاحبان ایده و فناوری با سرمایه‌گذاران، سیاست‌گذاران و فعالان زیست‌بوم نوآوری و زمینه‌سازی برای تجاری‌سازی این دستاوردهاست.

نخستین دوره برنامه هدایت اعتبارات توسعه فناوری (هاتف) در حوزه هوش مصنوعی، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و در دانشگاه تهران شکل گرفت. این برنامه با هدف فراهم‌سازی زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه تهران طراحی و اجرا شده است.

در این دوره، ۲۰ طرح فناورانه در حوزه هوش مصنوعی از میان ۱۷۴ پیشنهاد دریافت‌شده از بیش از ۵۰ دانشکده دانشگاه تهران، به‌عنوان طرح‌های برگزیده انتخاب شدند. این طرح‌ها با استقرار در مؤسسه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی بانک ملت و دانشگاه تهران و بهره‌مندی از خدمات پیش‌شتاب‌دهی، منتورینگ و پشتیبانی‌های تخصصی این مؤسسه، مسیر توسعه و تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه خود را با انسجام و شتاب بیشتری دنبال کردند.

برگزاری این نمایشگاه، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌ها و دستاوردهای طرح‌های منتخب و ایجاد زمینه تعامل و هم‌افزایی میان دانشگاه، سیاست‌گذاران، سرمایه‌گذاران و سایر فعالان زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور در مسیر رفع نیازهای صنعت و جامعه فراهم می‌کند.

مسیر ورود به بازارهای مالی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا استخدام

دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‌های مدیریت با همکاری مرکز آموزش‌های آزاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، قرار است دوره «آموزش تا استخدام در بازارهای مالی» را از ۲۵ مرداد تا ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۵ برگزار کند. این دوره در مجموع شامل ۳۳ ساعت آموزش است و به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

تمامی کلاس‌های این دوره از طریق پورتال آموزشی کافه‌ترید پلاس برگزار می‌شود و شرکت‌ کنندگان پس از ثبت‌نام می‌توانند در کلاس‌های آنلاین حضور داشته باشند، به صورت مستقیم با استادان تعامل کنند، پرسش‌های خود را مطرح کنند و از محتوای آموزشی و جلسات ضبط ‌شده بهره‌مند شوند.

کافه‌ترید با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر این دوره را در قالب کمپین «از آموزش تا استخدام» با هدف ارائه آموزش‌های کاربردی در زمینه بازارهای مالی و تربیت نیروی متخصص برای فعالیت در این حوزه طراحی کرده است.

این دوره مباحثی همچون مبانی اقتصاد و بازارهای مالی، آشنایی با بازارهای مالی جهانی، بازار سرمایه و فارکس، زیرساخت معاملات، پلتفرم‌های معاملاتی و انواع سفارش‌های معاملاتی را پوشش می‌دهد.

همچنین در بخش تحلیل تکنیکال، اصول تحلیل تکنیکال، ساختار بازار و پرایس اکشن، اندیکاتورها و ابزارهای تحلیلی آموزش داده می‌شود. در بخش تحلیل فاندامنتال نیز مباحث اقتصاد کلان، شاخص‌های اقتصادی، اخبار و داده‌های اقتصادی و تأثیر رویدادهای جهانی بر بازارها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

از دیگر سرفصل‌های این دوره می‌توان به مدیریت سرمایه، مدیریت ریسک، روانشناسی معامله‌گری، طراحی استراتژی معاملاتی و طراحی پلن معاملاتی شخصی اشاره کرد. همچنین شرکت‌کنندگان در بخش آموزش عملی با موضوعاتی از جمله بک‌تست معاملات، تحلیل عملکرد سیستم معاملاتی، تحلیل زنده بازار و اصول فعالیت حرفه‌ای در بازارهای مالی آشنا خواهند شد.

مدرسین این دوره، مهندس محمد هلاکوئی، بنیان‌گذار آکادمی هلاکوئی و کافه‌ترید، مهندس آرش صادقی، تحلیلگر و معامله‌گر بازارهای مالی، مهندس فرجام مهدوی، مدرس و معامله‌گر بازارهای مالی و مهندس حامد یزدآبادی، تحلیلگر بازار فارکس هستند.

شرکت‌ کنندگانی که مراحل آموزشی، آزمون‌ها و ضوابط اعلام‌شده در پورتال کافه‌ترید پلاس را با موفقیت پشت سر بگذارند، وارد مرحله مصاحبه تخصصی خواهند شد و در صورت احراز شرایط لازم، امکان همکاری و استخدام در کافه‌ترید را خواهند داشت.

در پایان دوره، به شرکت‌کنندگانی که تمامی الزامات آموزشی تعیین‌شده در سامانه کافه‌ترید پلاس را با موفقیت طی کنند، گواهی معتبر و قابل ترجمه دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعطا خواهد شد.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به آدرس اینترنتی https://ie.aut.ac.ir/content/۳۰۵۱۸/ مراجعه کنند.

اخبار کوتاه دانشگاهی بیست و چهارم مردادماه

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، قائم‌مقام سردبیر ژورنال بین‌المللی IEEE ESL شد

محسن انصاری، استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، به عنوان قائم‌مقام سردبیر (Deputy Editor-in-Chief) ژورنال بین‌المللی IEEE Embedded Systems Letters منصوب شد.

ژورنال IEEE Embedded Systems Letters یکی از نشریات تخصصی مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) در حوزه سامانه‌های نهفته و فناوری‌های مرتبط با آن است و پژوهش‌های نوآورانه در زمینه‌هایی از جمله طراحی سخت‌افزار و نرم‌افزار سامانه‌های نهفته، سامانه‌های بی‌درنگ، اینترنت اشیا، سامانه‌های رایافیزیکی، طراحی کم‌مصرف و سایر موضوعات مرتبط با سامانه‌های محاسباتی نهفته را منتشر می‌کند.

بر اساس این انتصاب، انصاری در کنار سردبیر ژورنال، در هدایت و نظارت بر فرآیندهای علمی و تحریریه مقالات، هماهنگی فعالیت‌های هیئت تحریریه و توسعه علمی نشریه مشارکت خواهد داشت. همچنین مسئولیت ایشان بر حوزه تخصصی Sensors and Signal Processing متمرکز خواهد بود که طیف موضوعاتی مرتبط با سامانه‌های حسگر و الگوریتم‌های پردازش سیگنال برای سامانه‌های نهفته را دربرمی‌گیرد.

استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف پیش از این نیز به عنوان Associate Editor ژورنال IEEE Embedded Systems Letters فعالیت داشته و در سال‌های اخیر در فرآیند داوری و سردبیری تعدادی از نشریات علمی بین‌المللی IEEE و ACM در حوزه‌های سامانه‌های نهفته، اینترنت اشیا، سامانه‌های بی‌درنگ و سامانه‌های رایافیزیکی مشارکت داشته است.

حوزه‌های پژوهشی وی شامل هوش مصنوعی در رایانش لبه و اینترنت اشیا، یادگیری ماشین نهفته، طراحی کم‌مصرف سامانه‌های نهفته، سامانه‌های بی‌درنگ و سامانه‌های رایافیزیکی است. مدیریت آزمایشگاه سامانه‌های رایافیزیکی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف نیز بر عهده ایشان است.

انتصاب محسن انصاری به عنوان قائم‌مقام سردبیر ژورنال IEEE Embedded Systems Letters، نشان‌دهنده حضور و مشارکت مؤثر اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در فعالیت‌های علمی و حرفه‌ای جامعه بین‌المللی و بیانگر جایگاه علمی پژوهشگران این دانشگاه در حوزه‌های نوین مهندسی کامپیوتر و سامانه‌های هوشمند و نهفته است.

انتصاب اعضای کارگروه همکاری دولت و دانشگاه برای مدیریت آلودگی هوا

با حکم یوسف حجت رئیس دانشگاه، اعضای کارگروه همکاری دولت و دانشگاه برای مدیریت آلودگی هوا منصوب شدند.

بر اساس احکام صادره، مهدی مرتضوی رییس مرکز مطالعات مدیریت دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مسئول گروه حکمرانی ، یوسف رشیدی عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان مسئول گروه منابع متحرک، خسرو اشرفی عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به عنوان مسئول گروه منابع ساکن، منوچهر فرج‌زاده عضو هیأت علمی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس به عنوان مسئول گروه طبیعت، کورش عنبری مدیر روابط عمومی و ارتباطات به عنوان مسئول گروه ارتباطات در ذیل کارگروه همکاری دولت و دانشگاه برای مدیریت آلودگی هوا و جواد رجبی مقدسی کارشناس مسئول دبیرخانه شورا و هیات رییسه به عنوان مسئول دبیرخانه کارگروه منصوب شدند.