شناسهٔ خبر: 79331406 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تصادفات پایتخت ۶ قربانی گرفت

تهران- ایرنا- رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با تشریح جزئیات ۴ تصادف منجر به فوت ۶ نفر در هفته سوم مردادماه، بر لزوم رعایت دقیق قوانین راهنمایی و رانندگی در بزرگراه‌ها تأکید کرد و گفت: متأسفانه در این حوادث بی‌احتیاطی، عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از سرعت غیرمجاز و عدم توجه به جلو به قیمت جان هموطنان تمام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از پلیس راهور پایتخت سردار سید ابوالفضل موسوی‌پور روز شنبه با اشاره به تصادفات فوتی روزهایی که گذشت اظهار کرد: در حادثه اول که (۱۸ مرداد) در بزرگراه شهید متوسلیان رخ داد، راننده یک دستگاه کامیون کشنده به علت عدم توجه به جلو و اطراف با یک دستگاه وانت نیسان که در حاشیه بزرگراه (نقض مقررات مربوط به ماده ۱۵۹ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی) متوقف شده و راننده آن بیرون از خودرو بود، برخورد می‌کند که متاسفانه به علت واژگونی وانت نیسان به روی راننده آن، مردی ۶۵ ساله در دم فوت شد.

وی افزود: در حادثه حادثه دوم که در بزرگراه شهید حقانی (۱۹ مرداد) بوقوع پیوست راکب ۳۵ ساله یک دستگاه موتورسیکلت به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه و عدم توانایی در کنترل وسیله دچار واژگونی شد و عدم استفاده از کلاه ایمنی استاندارد و وارد آمدن ضربه مستقیم به سر عامل اصلی فوت وی در صحنه تصادف بود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: در حادثه سوم که در بزرگراه آزادگان (۲۱ مرداد) اتفاق افتاد راننده یک دستگاه وانت پیکان در مسیر غرب به شرق (لاین کندرو)، به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه ابتدا با جداول حاشیه راه برخورد و سپس واژگون می‌شود که در پی این اتفاق راننده آن در اثر صدمات وارده جان باخت.

حادثه چهارم نیز، برخورد شدید یک دستگاه خودروی سواری BMW با گاردریل‌های میانی بزرگراه همت در مسیر شرق به غرب، مقابل پارک پردیسان، در بامداد ۲۳ خرداد بود که این حادثه نیز سه کشته و یک مصدوم برجا گذاشت.

سردار موسوی‌پور با تأکید بر اینکه پلیس راهور با هیچ خط قرمزی در برخورد با تخلفات حادثه‌ساز تعارف ندارد توصیه‌های زیر را برای پیشگیری از تکرار حوادث مشابه حیاتی دانست و اعلام کرد:

۱- ممنوعیت توقف در بزرگراه‌ها: مطابق ماده ۱۵۹ آیین‌نامه، توقف در حاشیه بزرگراه‌ها به‌جز در موارد اضطراری (نقص فنی شدید) ممنوع و بسیار خطرناک است. در صورت توقف اضطراری، استفاده از علائم هشداردهنده (مثلث شبرنگ) در فواصل استاندارد الزامی است.

۲- سرعت مطمئنه: رانندگان باید بدانند سرعت مطمئنه سرعتی است که در آن راننده تسلط کامل بر خودرو داشته باشد؛ به‌ویژه در معابر بزرگراهی، تغییرات ناگهانی و حجم بالای تردد، نیازمند هوشیاری و کنترل سرعت است.

۳- تجهیزات ایمنی موتورسیکلت: استفاده از کلاه ایمنی برای موتورسواران یک انتخاب نیست؛ بلکه تنها راه پیشگیری از ضربات مرگبار مغزی است.

۴- تمرکز بر رانندگی: بسیاری از تصادفات ناشی از «عدم توجه به جلو» با حذف عوامل حواس‌پرتی نظیر تلفن همراه و مدیریت خستگی راننده قابل پیشگیری است.

۶۸ درصد تصادفات پایتخت متاثر از وضعیت روحی و روانی رانندگان

سرهنگ رابعه جوانبخت، کارشناس تصادفات و رئیس مرکز جامع برخط پلیس راهور تهران بزرگ، نیز اعلام کرد: ۶۸ درصد علت تامه تصادفات امسال در پایتخت ناشی از عوامل روانی و هیجانی رانندگان است؛ عواملی که با تضعیف تصمیم‌گیری عقلانی، رفتارهای پرخطر را جایگزین واکنش‌های منطقی پشت فرمان می‌کنند.

سرهنگ رابعه جوانبخت، با تأکید بر نقش عوامل روانی و هیجانی در بروز حوادث رانندگی گفت: خستگی و خواب‌آلودگی، خشم و عصبانیت، و مصرف روان‌گردان‌ها یا نوشیدنی‌های غیرمجاز همگی رفتارهایی هستند که توان تصمیم‌گیری منطقی را از راننده سلب می‌کنند.

وی افزود: در هر یک از این حالات، بدن و ذهن راننده در وضعیت طبیعی قرار ندارد و واکنش‌ها به‌جای عبور از مسیر عقلانی، تحت تأثیر هیجانات منفی شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه رانندگی تنها یک مهارت فنی نیست بلکه آزمون مدیریت هیجانات و احساسات می‌باشد توضیح داد: راننده تمام هیجانات مثبت و منفی خود را پشت فرمان همراه دارد. اگر روز خوبی را شروع نکرده‌ایم یا شرایط روحی مناسبی نداریم، باید بپذیریم که رانندگی نکنیم و از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنیم. در غیر این صورت، کوچک‌ترین رفتار نامناسب دیگران می‌تواند ما را وارد فاز هیجانی کند و تصمیم‌گیری منطقی را مختل سازد.

سرهنگ جوانبخت با اشاره به سازوکار مغزی در هنگام عصبانیت گفت: در این شرایط بخش پیش‌پیشانی مغز که مرکز تصمیم‌گیری عقلانی است تضعیف می‌شود و بخش امیگدال که مسئول مدیریت هیجانات است فعال می‌گردد. مغز تصور می‌کند بدن وارد وضعیت جنگ یا گریز شده و راننده دیگر قادر به تصمیم‌گیری منطقی نیست.

سرهنگ جوانبخت با اشاره به آمار علت تامه تصادفات از ابتدای سال جاری در پایتخت اعلام کرد: در مجموع ۶۸ درصد از علل تامه تصادفات مربوط به عوامل روانی و حالات هیجانی مانند خشم و عصبانیت است؛ عدم توجه به جلو با ۳۸ درصد در رتبه نخست و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه با ۳۰ درصد در رتبه دوم قرار دارند. 

به گفته وی، تمام این تخلفات ناشی از رفتار راننده است و با مدیریت هیجانات می‌توان از وقوع بسیاری از حوادث جلوگیری کرد.

وی درباره نشانه‌های رانندگی عصبی و اعمال قانون پلیس گفت: رانندگان عصبی معمولاً رفتارهایی مانند لایی‌کشی، سرعت غیرمجاز و سایر تخلفات پرخطر را از خود نشان می‌دهند.

جوانبخت همچنین به آمار اعمال قانون تخلفات حادثه‌ساز از ابتدای سال جاری اشاره کرد و گفت: تخلفات سرعت بیش از ۱۹۰ هزار فقره و حرکات مارپیچ حدود ۳۶ هزار فقره از حوادث پایتخت را شامل می شود.