شناسهٔ خبر: 79293213 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان:

سد نرماب برای تکمیل ۱۳ همت اعتبار می‌خواهد

گرگان- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان با اشاره به اهمیت سد نرماب گفت: تکمیل نهایی این مگاپروژه و اجرای طرح‌های مرتبط با آبرسانی به جمعیت ۵۵۰ هزار نفری منطقه، به ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، قدرت‌الله عابدی روز سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: در حوزه انرژی خورشیدی تاکنون ۶۴ مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شده در حالی که در مدت مشابه سال گذشته این میزان تنها سه مگاوات بود و بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی وارد مدار استان به ۲۱۰ مگاوات برسد.

وی ادامه داد: در حوزه دستگاه‌های اجرایی نیز ۵۴ درصد اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح‌های انرژی خورشیدی تامین شده و تاکنون ۵۳ دستگاه اجرایی در این زمینه وارد مدار شدند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان همچنین به پروژه‌های مهم زیرساختی استان اشاره کرد و گفت: سد نرماب یکی از مگاپروژه‌های گلستان محسوب می‌شود و تکمیل فرآیند احداث سد، اجرای طرح‌های مرتبط با زهکشی و ایجاد خطوط انتقال آب نیز به تامین اعتبارات لازم نیاز دارد و در مجموع حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان برای اجرای این بخش‌ها پیش‌بینی شده است.

عابدی با اشاره به وضعیت درآمدهای استان بیان کرد: گلستان با رشد ۷۴ درصدی درآمدها، پایین‌ترین میزان رشد درآمدی را در میان استان‌های کشور دارد در حالی که متوسط رشد درآمد عمومی در سایر استان‌ها حدود ۸۳ درصد اعلام شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شاخص‌های اقتصادی استان اشاره کرد و توضیح داد: نرخ بیکاری گلستان در بهار امسال ۸.۵ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی استان ۴۱.۲ درصد است. همچنین نرخ تورم استان کمتر از ۵۴ درصد اعلام شده و نرخ تورم در تیرماه نیز ۷۵ درصد بوده است.

سد نرماب برای تکمیل ۱۳ همت اعتبار می‌خواهد

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان تاکید کرد: توسعه زیرساخت‌های انرژی، تکمیل پروژه‌های بزرگ آبرسانی و استفاده از ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله محورهایی است که می‌تواند در بهبود شاخص‌های اقتصادی و زیرساختی گلستان اثرگذار باشد.

عابدی مجموع اعتبارات سفر رییس جمهور به گلستان را ۲۳ هزار و ۲۰۸ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در سال نخست اجرای مصوبات سفر، حدود سه هزار و ۷۷۸ میلیارد تومان اعتبار جذب شد که بیش از ۱۰۲ درصد پیش‌بینی مربوط به آن سال را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه برای سال دوم نیز حدود ۲ هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده که بخشی از آن از محل منابع استانی تامین می‌شود، تصریح کرد: قراردادهای مربوط به برخی از این منابع نیز در بهمن‌ماه سال گذشته نهایی و ابلاغ شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان گفت: تعهدات مربوط به سفر رییس جمهور در سال‌های ۱۴۰۴، ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ پیش‌بینی شده و به همین دلیل نمی‌توان در مقطع فعلی درباره تحقق کامل اعتبارات سال‌های آینده اظهارنظر قطعی داشت.

عابدی تاکید کرد: علاوه بر اعتبارات ملی، باید از ظرفیت‌های استانی نیز برای پیشبرد پروژه‌های اولویت‌دار استفاده شود تا طرح‌های مهم و محوری گلستان در چارچوب زمان‌بندی تعیین‌شده به مرحله اجرا و بهره‌برداری برسند.

وی از راه‌اندازی سامانه یکپارچه مدیریت آمار و برنامه‌ریزی (سیمابر) به عنوان نخستین درگاه آماری کشور در گلستان خبر داد و گفت: آمار طرح‌های عمرانی و اطلاعات ثبتی دستگاه‌های اجرایی در این سامانه قرار گرفته و امکان تحلیل آماری در کوتاه‌ترین زمان و ارائه انواع نمودارها و گزارش‌های تحلیلی را فراهم می‌کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان با اشاره به اجرای آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن ثبتی‌مبنا در شهرستان علی‌آبادکتول در سال گذشته بیان کرد: در صورت عادی بودن شرایط کشور، سرشماری نفوس و مسکن ثبتی‌مبنا در آبان سال ۱۴۰۵ اجرا خواهد شد.

عابدی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه اطلاعات مکانی گفت: ژئوپورتال استانی به عنوان زیرساخت داده‌های مکانی، یکی از ابزارهای مهم نظام تصمیم‌گیری استان است که طی سال‌های مختلف توسعه یافته و بیش از ۲۸۶ لایه اطلاعاتی در آن بارگذاری شده است.

وی بیان کرد: بستر تبادل و اشتراک‌گذاری اطلاعات در این سامانه فراهم شده و دستگاه‌های اجرایی و مجموعه مدیریتی استان می‌توانند از داده‌های موجود برای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری استفاده کنند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان همچنین مشارکت عمومی و خصوصی را یکی از ابزارهای مهم برای تکمیل پروژه‌های عمرانی استان دانست و گفت: در مدل مشارکت عمومی و خصوصی، پروژه در قالب قرارداد مشخص به بخش غیردولتی واگذار می‌شود تا سرمایه‌گذار نسبت به تکمیل و بهره‌برداری از آن اقدام کند و در یک دوره مشخص از منافع اقتصادی پروژه بهره‌مند شود.

عابدی افزود: در حوزه پنجره واحد زمین نیز از مجموع ۳۰۹ طرح و استعلام، تاکنون ۱۸۵ مورد تایید شده است.

سد نرماب برای تکمیل ۱۳ همت اعتبار می‌خواهد

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان در حوزه ترانزیت یادآور شد: گلستان ظرفیت مناسبی در این حوزه دارد و در همین راستا از یک نقشه راه دانشگاهی و مطالعاتی برای شناسایی ظرفیت‌ها و تدوین مسیر توسعه ترانزیتی استان استفاده شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان همچنین به تهیه نقشه آب استان اشاره کرد و گفت: این اقدام با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاهیان و مجموعه‌های غیردولتی انجام شده و موضوع ناترازی آب با نگاه جامع مورد بررسی قرار گرفته است.

عابدی تهیه نقشه راه اقتصاد دریامحور گلستان را از دیگر اقدامات انجام‌شده برشمرد و افزود: مطالعات لازم در این زمینه انجام شده و تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های دریایی و ساحلی استان برای تقویت اقتصاد و ایجاد مسیرهای جدید توسعه استفاده شود.

وی همچنین از پیگیری تدوین سند توسعه مشترک استان‌های شمالی خبر داد و خاطرنشان کرد: از سال گذشته پیگیری‌های مستمری انجام شد تا نظام مسائل استان گلستان و دو استان همجوار شمالی به صورت مشترک بررسی و سند توسعه استان‌های شمالی تهیه شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان افزود: این سند در حال تهیه است و پس از تدوین و تایید در نشست استانداران و مجمع نمایندگان سه استان، به سازمان برنامه و بودجه کشور پیشنهاد خواهد شد تا نظام مسائل مشترک استان‌های شمالی در قالب یک سند مشترک در سطح ملی پیگیری شود.

عابدی همچنین از تدوین نقشه راه توسعه شهرستان‌های گلستان خبر داد و گفت: سند توسعه شهرستانی در حال تهیه است و پس از نهایی شدن در اختیار مدیران شهرستانی و استانی قرار می‌گیرد. در این سند، نظام مسائل توسعه‌ای شهرستان‌های استان احصا شده تا برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها متناسب با ظرفیت‌ها، مشکلات و اولویت‌های هر شهرستان انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجام‌شده در حوزه توانمندسازی اقشار کم‌برخوردار اشاره کرد و یادآور شد: برای پنج هزار نفر از دهک‌های پایین جامعه، تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای منعقد شده تا آموزش‌های مهارتی مورد نیاز به این افراد ارائه شود و پس از کسب مهارت بتوانند برای راه‌اندازی کسب‌وکار اقدام کنند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان افزود: تاکنون ۲ هزار و ۷۶۰ نفر در رشته‌های فنی و کاربردی آموزش دیده‌اند و آموزش سایر افراد نیز در سال جاری ادامه خواهد یافت.