صاحبخبر - به گزارش خبرگزاري موج، سيد اصغر برائي نژاد با اشاره به اينکه دام زنده بهداشتي امسال در 42 مرکز موقت شهرداري، 11 مرکز سازمان بهزيستي، 7 مرکز کميته امداد امام خميني و 12 کشتارگاه عرضه دام زنده و در مجموع در 72 مرکز در استان تهران عرضه ميشود، افزود: دام زنده اي که در اين مراکز در اختيار شهروندان قرار ميگيرد از لحاظ بهداشتي تحت نظارت و تأييد اداره کل دامپزشکي استان تهران است.
وي گفت: تمام مراحل معاينات، ذبح دام، جمع آوري باقيمانده لاشه و حتي بسته بندي در اين مراکز تحت نظارت دامپزشکان به صورت رايگان انجام ميشود تا شهروندان نذورات خود را با اطمينان کامل عرضه کنند.
مدير کل دامپزشکي استان تهران افزود: در دو روز عرفه و عيد قربان جمعاً 423 دامپزشک و ناظر مذهبي در مراکز عرضه دام حضور دارند.
برائي نژاد گفت: در روزهاي ياد شده 261 دامپزشک از بخش خصوصي، 115 کارشناس و دامپزشک دولتي و 47 ناظر مذهبي و روحاني در جايگاهها به شهروندان خدمات خواهند داد.
وي همچنين افزود: 115 نفر از کارشناسان و دامپزشکان بخش دولتي به صورت سيار در سطح شهر به افرادي که ميخواهند اعمال ذبح را در محل مسکوني خود انجام دهند، خدمات ارائه خواهند داد و هيچ هزينه اي از شهروندان دريافت نخواهند کرد.
برائي نژاد گفت: شهروندان ميتوانند از خدمات و توصيههاي بهداشتي دامپزشکان که به صورت سيار در سطح شهر گشت ميزنند براي اطمينان از شرايط سلامت و بهداشت دام نذري خود اطمينان حاصل کنند.
مدير کل دامپزشکي استان تهران افزود: شهروندان همچنين ميتوانند براي بهره گيري از خدمات دامپزشکان سيار با سامانه 1512 يا با شماره تلفنهاي 66591004 و 1005 تماس بگيرند.
وي گفت: مراکز عرضه بهداشتي دام و دامپزشکان در روزهاي عرفه و عيد قربان 24 ساعته به شهروندان خدمات ميدهند.
مدير کل دامپزشکي استان تهران افزود: در مراکز عرضه بهداشتي دام 1500 تا 2000 رأس دام به شهروندان قابل عرضه است.
وي گفت: بر اساس توافق با سازمان امور عشاير، دامهاي موجود در مراکز عرضه، اکثراً دام بومي عشاير است که کيفيت مطلوبي دارد.
برائي نژاد همچنين به شهروندان توصيه کرد براي جلوگيري از انتشار بيماريهاي احتمالي حتي المقدور دام نذري خود را از مراکز عرضه بهداشتي دام تهيه کنند تا از سلامت و بهداشت آن اطمينان کامل داشته باشند.
وي تأکيد کرد: با توجه به مخاطرات بيماريهاي مشترک انسان و دام که از راههاي ذبح دام و مصرف گوشت تازه منتقل ميشود، از تماس مستقيم دست با امحاء و احشاي لاشه و خونابه خودداري کنند.
مدير کل دامپزشکي استان تهران افزود: از خريد دام از مراکز غيرمجاز به طور جدي خودداري کنند.
وي همچنين از شهروندان خواست براي جلوگيري از انتقال بيماري و حفظ سلامت گوشت بهتر است گوشت را پس از قطعه بندي مدتي در يخچال نگهداري کنند.
برائي نژاد گفت: يخچال و سيستم پيش سرد کن در مراکز عرضه بهداشتي دام براي حفظ سلامت لاشه گوشت وجود دارد تا پيش از عرضه گوشت؛ سلامت و بهداشت آن حفظ شود.
وي افزود: امحا و احشاي لاشه و قسمتهاي حرام لاشه در مراکز عرضه بهداشتي دام جمع آوري و تحت شرايط بهداشتي نابودسازي ميشود تا از آلودگي محيط زيست نيز جلوگيري شود.∎