شناسهٔ خبر: 79180557 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

ماجرای زد و بند رئیس فیفا با ترامپ چه بود؟

رکنا ورزشی: طرح جنجالی فروش سهام تجاری جام جهانی به سرمایه‌گذاران خصوصی که می‌توانست درآمد جانی اینفانتینو، رئیس فیفا، را به شکل چشمگیری افزایش دهد، پس از موجی از انتقادها و تهدید برخی فدراسیون‌ها به تحریم جام جهانی، متوقف شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، روزنامه تایمز گزارش داده است که بر اساس این طرح، اینفانتینو قرار بود به‌عنوان مدیرعامل پروژه فعالیت کند و سالانه ۳۰ میلیون دلار دستمزد پایه، بدون احتساب پاداش‌ها، دریافت کند؛ رقمی که در مقایسه با حقوق ۴.۱ میلیون یورویی او در سال ۲۰۲۵، افزایش قابل‌توجهی محسوب می‌شود.

این پروژه که با عنوان «فوروارد اینترپرایز» معرفی شده بود، فروش بخشی از سهام تجاری جام جهانی به سرمایه‌گذاران خصوصی را هدف قرار داده بود. انتشار جزئیات این طرح با واکنش تند چند فدراسیون عضو فیفا، از جمله یوفا، همراه شد و حتی تهدید به تحریم کامل این رقابت‌ها را در پی داشت.

در پی افزایش فشارها، اینفانتینو از اجرای این طرح عقب‌نشینی کرد. یوفا ضمن استقبال از توقف پروژه، اعلام کرد که اعتماد خود به مدیریت فیفا را از دست داده و خواستار شفافیت بیشتر و پاسخگویی مسئولان شده است.

رئیس فیفا نیز در واکنش به انتقادها، این پروژه را صرفاً یک «مشاوره ساده» توصیف کرد و گفت: «هدف ما همیشه اتحاد و بهبود شرایط فوتبال بوده است؛ به همین دلیل این پیشنهاد اجرایی نخواهد شد.»

جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا درحالی مدعی بود که منفعتی از طرح فروش حقوق تجاری جام جهانی ندارد اما طبق افشاگری امروز(یکشنبه) نشریه تایمز در صورت اجرای این طرح، رئیس فیفا سالانه بیش از ۳۰ میلیون یورو حقوق دریافت می‌کرد و علاوه بر آن، پاداش‌های مالی نیز می‌گرفت.

افشای این رقم بالا از سهم رئیس فیفا در طرح فروش جام جهانی به شرکت مرتبط با ترامپ از سوی رسانه‌های اروپا با عنوان سوءاستفاده از قدرت و سهم‌خواهی مطرح شده است.

رئیس فیفا قرار بود حقوق تجاری جام جهانی به شرکت برادر داماد ترامپ به ارزش ۲۰ میلیارد دلار بفروشد که با اعتراض شدید یوفا، AFC و کونکاکاف مواجه شد تا مجبور به عقب‌نشینی و لغو این طرح شود.

البته پیشنهاد این طرح منفعت‌طلبانه و سیاسی از سوی اینفانتینو باعث شده تا ۷۰ درصد اعضای فیفا مخالف او شوند و انقلابی بزرگ در داخل فیفا برای استعفای اجباری یا برکناری‌اش ایجاد شود.

نشریه تایمز فاش می‌کند که اینفانتینو در صورت اجرای طرح FIFA Forward Enterprise، بیش از ۳۰ میلیون یورو حقوق به‌همراه پاداش‌ها دریافت می‌کرد؛ رقمی که به‌مراتب بیشتر از حقوق معمول او به‌عنوان رئیس فیفا است.

حقوق کنونی رئیس فیفا حدود ۳ میلیون یورو در سال برآورد می‌شود؛ بنابراین، درآمدی که اینفانتینو از طرح فروش جام جهانی قرار بود به جیب ‌بزند ۱۰ برابر درآمد فعلی او بود.

 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1235718

برچسب‌ها: