شناسهٔ خبر: 79112626 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

مشاغل هوش مصنوعی از حوزه فناوری فراتر رفت

داده‌های جدید نشان می‌دهد بیش از نیمی از مشاغل مرتبط با هوش مصنوعی در بیشتر اقتصادهای بزرگ اروپا، دیگر در حوزه فناوری نیستند و هوش مصنوعی در مشاغلی مانند فروش، منابع انسانی، حقوق و بازاریابی نفوذ کرده است.

صاحب‌خبر -
آی‌تی‌من- بر اساس داده‌های پلتفرم کاریابی ایندید (Indeed)، در چند اقتصاد بزرگ اروپا، بیش از نیمی از عناوین شغلی مرتبط با هوش مصنوعی اکنون خارج از حوزه فناوری قرار دارند.

همچنین بر اساس داده‌های «یورواستات»، طی سال گذشته، ۱۵ درصد از افراد ۱۶ تا ۷۴ ساله در اتحادیه اروپا از هوش مصنوعی مولد در محیط کار استفاده کردند. این تحول ابتدا از مشاغل نرم‌افزاری و داده‌ آغاز شد، اما اکنون به حوزه‌هایی مانند فروش، منابع انسانی، خدمات حقوقی، پشتیبانی مشتریان و امور اداری گسترش یافته است.

آمار سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۶ نشان می‌دهد، آلمان با ۲۸۸ عنوان شغلی مرتبط با هوش مصنوعی در صدر قرار دارد و پس از آن انگلیس با ۱۶۰، فرانسه با ۱۳۸، هلند با ۸۴ و اسپانیا با ۸۱ عنوان قرار گرفته‌اند. این آمار نسبت به سه‌ماهه نخست ۲۰۲۲، افزایش چشمگیری داشته‌اند؛ برای مثال، تعداد این عناوین در آلمان از ۷۲ به ۲۸۸، در اسپانیا از هشت به ۸۱ مورد، در فرانسه از ۳۵ به ۱۳۸، در انگلیس از ۶۱ به ۱۶۰ و در هلند از ۲۱ به ۸۴ رسیده است.

سهم عناوین شغلی مرتبط با هوش مصنوعی نیز به‌شدت افزایش یافته است. در آلمان این عناوین در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۶، معادل ۴.۲ درصد از کل عناوین شغلی را تشکیل دادند، در حالی که این رقم چهار سال پیش فقط ۰.۸ درصد بود. این سهم در فرانسه ۳.۳ درصد، انگلیس ۲.۷ درصد، اسپانیا ۲.۳ درصد و هلند ۲.۲ درصد گزارش شده، در حالی که همه این ارقام در سال ۲۰۲۲ در هر کشور کمتر از یک درصد و حتی در برخی از آنها اندکی کمتر بوده است.

از نظر گسترش هوش مصنوعی به مشاغل غیرفناوری، آلمان با ۵۹ درصد در صدر قرار دارد و هلند رقم ۵۸ درصد را ثبت کرده است. این سهم در فرانسه و انگلیس، ۵۴ درصد است. اسپانیا استثناست و ۶۴ درصد عناوین مرتبط با هوش مصنوعی همچنان در مشاغل فناوری و ۳۶ درصد در مشاغل غیر فناوری قرار دارند.

یورونیوز گزارش کرد، مشاغل جدید مرتبط با هوش مصنوعی شامل مدیر فروش، مدرس، مشاور حقوقی، متخصص عملیات، مدیر منابع انسانی و متخصص بازاریابی هستند.

 
 
 
 
مرجع : ايسنا

برچسب‌ها: