شناسهٔ خبر: 79078471 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

سینما و تئاتر تبریز به استقبال مرداد رفت

صاحب‌خبر -

 در این گزارش سری می‌زنیم به پلاتوها و سینماهای تبریز و آنچه برای مرداد آماده کرده‌اند.

 انیمیشن «نبرد با خرچنگ» تنها پویانمایی این هفته، به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مازیار محمدی‌نژاد بوده که برای مخاطبان کودک و نوجوان ساخته شده و تکنیک ساخت آن ترکیبی از انیمیشن دو بعدی و سه بعدی است.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: سامی، کودک اسرارآمیزی که از دل یک حفره شگفت‌انگیز از آسمان به خاک جزیره شاد فرود می‌آید، به همراه دریانوردهای کشتی سن‌ایچ می‌خواهد به جنگ خرچنگی برود که در حال بلعیدن تمام شادی‌های کودکانه است. آیا او در این سفر موفق می‌شود؟
دوبله این انیمیشن با حضور ۱۶ صداپیشه به ترتیب مهوش افشاری (مدیر دوبلاژ)، تورج نصر، شوکت حجت، ابراهیم شفیعی مهیار، جواد پزشکیان، مژگان عظیمی، سعید شیخ زاده، مهسا عرفانی، لادن سلطان پناه، ارسلان جولایی، شهراد بانکی، باران بهرامی و نسرین کوچک‌خانی انجام شده است.

نمایش «نهنگ» به کارگردانی پوریا خزرائی و نویسندگی مشترک پوریا خزرائی و اسما درکاله، از ۹ مرداد ماه امسال هرروز ساعت ۱۹:۳۰ در مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن تبریز، سالن استاد حمیدی، به روی صحنه خواهد رفت.
زبان این اثر فارسی بوده و ژانر آن درام_اجتماعی است.‌ طراح حرکات این نمایش ۴۵ دقیقه‌ای مرتضی ولی‌زاده بوده و محدثه حیرت بازیگر آن است. گروه همنوازی نیز عبارت است از فاطمه امیرخیابانی، سویل پیوند، کیانا علوی زاده، ثمین احمدیان و ساناز پیرزاد.
نمایش نهنگ روایتی از سکوت است؛ روایتی از شنیده نشدن حرف... و در اخر داستان فاجعه‌ای نشنیده شدن انسان‌ها رو خواهیم دید... نمایش در دهکده‌ای خیالی اتفاق می‌افتد و ماهک کاراکتر اصلی داستان با فراز و نشیب‌های زندگی ..مواجه می‌شود.‌

نمایش «آن برد» به نویسندگی و کارگردانی مشترک مهدی ‌زندیه و آیدین ‌تمبرچی، به تهیه‌کنندگی سجاد ‌افشاریان و امیرعلی زارع، هرروز از ۹ مرداد در دو سانس ساعت ۱۸ و ۲۰ در سالن آمفی تئاتر اقبال آذر تبریز (سه راهی راهنمایی، مجتمع فرهنگی و هنری ۲۹ بهمن) به روی صحنه می‌رود.
در خلاصه این نمایش با ژانر اجتماعی آمده است که: تقدیم به همه‌ی آنهایی که قلب‌شان را در وطن جا گذاشته‌اند... مدت زمان اجرا ۶۰ دقیقه و به زبان فارسی بوده و برای همه سنین مناسب است. مهدی ‌زندیه و نیکو ‌بستانی نیز بازیگران این اثر هستند.
برنامه تدکس ربع‌رشیدی نیز ۸ مرداد ماه امسال ساعت ۹ الی ۱۳ در سالن شماره ۲ سینما قدس تبریز (چهارراه شهناز، نرسیده به سه راه فردوسی) اجرا می‌شود.

تدکس ربع‌رشیدی با موضوع «فراتر از بقا» تلاشی است برای گرد هم آوردن ایده‌ها، تجربه‌ها و روایت‌هایی که افراد را به اندیشیدن، گفت‌وگو و نگاهی تازه به آینده دعوت می‌کنند. اگر به دنبال ایده‌هایی هستید که الهام‌بخش تغییر باشند، این رویداد برای شماست.
سخنرانان این برنامه عبارتند از: مهستی علیزاده، رضا همراز، عباس خوش‌خبر، نازیلا ایرانزاد بنام، تورج جودی، جعفر بزاز، آیدین نامدار، یونس سخاوت، نادر آقازاده، علی رحمجو و آیدین تبریزی. سینا داور، سجاد نقی‌زاد و رضا سلیانچی نیز تیم اجرایی را تشکیل می‌دهند. 
TEDx برنامه‌ای مستقل با مجوز رسمی TED است که با هدف گسترش ایده‌های ارزشمند (Ideas Worth Spreading) برگزار می‌شود. این رویداد به‌صورت مستقل سازماندهی شده و تحت مجوز رسمی تد برگزار می‌شود.