شناسهٔ خبر: 79055548 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نفس تازه هنر هفتم در شیراز با استقبال از ۱۸ سالن سینمایی جدید

شیراز-ایرنا-در حالی که بازسازی سینماهای سعدی، پیام و پرسیا در شیراز، نویدبخش افزوده شدن ۱۸ سالن مدرن به ظرفیت اکران این شهر است، حوزه هنری فارس از گسترش شبکه سینماهای سیار برای جبران کمبود سالن در شهرستان‌های فاقد سینما خبر داده و تاکید کرد که هنر هفتم، همچنان با تکیه بر حضور گرم مردم، زنده و پویا باقی می‌ماند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سینما همواره به عنوان مهم‌ترین رسانه جمعی، جایگاه ویژه‌ای در سبد فرهنگی جوامع ایفا کرده است و این هنر با پیوند میان تکنولوژی و خلاقیت بستری فراهم می‌آورد تا روایت‌های انسانی دوباره جان بگیرند و بر پرده‌ای عریض، با چشمان هزاران تماشاگر ملاقات کنند.

فراتر از گیشه‌ها و ارقام فروش و فراتر از فروش بلیط‌ها، ارزش اصلی سینما این است که لحظات مهم زندگی و نقدهای اجتماعی را در ذهن بیننده ثبت می‌کند و باعث می‌شود درباره خیلی از موضوعات عمیق‌تر فکر کنیم.

سینما مجالی برای زیستن در جهانی دیگر است

در دنیای مدرن که ابزارهای دیجیتال، تماشای فیلم را به کنج خانه‌ها کشانده است، هنوز هم تجربه دسته جمعی در سالن‌های سینما، رنگ و بوی دیگری دارد.

حضور در تاریکی سالن، همراهی با سایر تماشاگران و هم‌ذات‌پنداری با قهرمانان قصه، پیوندی عمیق و غیرقابل‌جایگزین ایجاد می‌کند.

سینما برای مخاطب امروز تنها یک تفریح گذرا نیست، بلکه مجالی است برای زیستن در جهانی دیگر و اندیشیدن به پرسش‌هایی که شاید در هیاهوی روزمره، مجال طرح آن‌ها فراهم نشود.

موفقیت یک فیلم به حضور مردم در سینما بستگی دارد

با این حال، حیات سینما به چرخه اکران، اقبال، حمایت و استقبال عمومی گره خورده است و چه فیلم‌های جدی و درام باشد و چه فیلم‌های طنز، هر کدام بخشی از دنیای سینما هستند.

موفقیت یک فیلم نه فقط به کیفیت آن، بلکه به حضور مردم در سالن‌ها وابسته است که باعث می‌شود این هنر زنده و پویا بماند.

از احداث پردیس‌های سینمایی تا گسترش شبکه سینما سیار

مسئول امور سینمایی حوزه هنری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در تشریح وضعیت زیرساخت‌های سینمایی تحت نظر حوزه هنری در استان گفت: در حال حاضر سینماهای ایران و شیراز در این کلان‌شهر فعال هستند و به ارائه خدمات به علاقه‌مندان می‌پردازند.

سید مهدی موحد افزود: پردیس سینمایی حافظ که پیش‌تر با عنوان سینمای پیام و پرسیا شناخته می‌شد، اکنون در مرحله بازسازی قرار دارد و تمامی اقدامات زیرساختی از جمله طراحی، نقشه‌کشی و آزمایش‌های فنی آن به پایان رسیده است و مجموعه تنها منتظر نهایی شدن تامین اعتبار برای آغاز عملیات اجرایی است تا به عنوان یک پردیس سینمایی با ۱۱ سالن به بهره‌برداری برسد.

سینما سعدی در حال تبدیل شدن به یک پردیس با هفت سالن است

وی در ادامه به پروژه بازسازی سینما سعدی اشاره کرد و گفت: این مجموعه نیز در حال تبدیل شدن به یک پردیس سینمایی با هفت سالن است که این اقدام بخشی از برنامه‌های نوسازی مراکز فرهنگی شهر شیراز محسوب می‌شود و در کنار مجموعه حافظ، ظرفیت نمایش فیلم در این شهر را به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داد.

احیای سینمای مخروبه کازرون در دستور کار است

مسئول امور سینمایی حوزه هنری فارس درباره وضعیت سینماها در شهرستان‌های استان فارس بیان کرد: در حال حاضر اولویت اصلی موسسه بر مرکز استان متمرکز است؛ در شهرستان کازرون سینمایی وجود دارد که حدود ۱۲ سال است غیرفعال مانده و مخروبه شده است اما با پیگیری‌های مسئولان محلی از جمله نماینده، فرماندار و شهردار به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای احیای آن هستند و طراحی‌های لازم نیز صورت گرفته است.

موسسه بهمن سبز به صورت مستقیم وارد فرآیند ساخت‌وساز سینما نمی‌شود

موحد تصریح کرد: موسسه بهمن سبز به صورت مستقیم وارد فرآیند ساخت‌وساز سینما نمی‌شود، بلکه آمادگی دارد به عنوان بهره‌بردار تخصصی در پروژه‌های بخش خصوصی یا دولتی مشارکت کرده و با استانداردهای حرفه‌ای، سینما را به مرحله اجرا و بهره‌برداری برساند.

شیراز به استقبال ۱۸ سالن سینمایی جدید می‌رود؛ نفس تازه در رگ هنر هفتم

استراتژی اصلی موسسه بهمن سبز استفاده از ظرفیت سینما سیار برای شهرستان‌ها است

وی در خصوص سیاست‌گذاری برای مناطقی که فاقد سینما هستند، گفت: استراتژی اصلی موسسه استفاده از ظرفیت سینما سیار است و این موسسه یکی از بزرگترین شبکه‌های سینما سیار کشور را در اختیار دارد و با هماهنگی پخش‌کنندگان فیلم و ایجاد زیرساخت‌های استاندارد در مناطق فاقد سالن، به اکران آثار می‌پردازد؛ چنانکه در بسیاری از شهرستان‌ها مانند موارد،کازرون، لار، لامرد و حتی روستاها، رابطان ثابت به صورت هفتگی هماهنگی‌های لازم را برای پخش فیلم انجام می‌دهند که این تجربه در اکران انیمیشن «یوز» نیز با موفقیت همراه بود.

سینمای سیار یکی از عدالت‌محورترین راهکارها برای دمیدن جان تازه به رگ‌های هنر هفتم است

سینمای سیار، بدون تردید یکی از خلاقانه‌ترین و عدالت‌محورترین راهکارها برای دمیدن جان تازه به رگ‌های هنر هفتم در نقاط محروم و کم‌برخوردار است؛ جایی که ساختن یک سالن ثابت، سال‌ها زمان و سرمایه کلان می‌طلبد.

این چادرهای نوری که فیلم را به دل روستاها و شهرستان‌های دور از قطب‌های سینمایی می‌برند، نه فقط یک سرگرمی، بلکه فرصتی برای هم‌نشینی اهالی یک منطقه با قصه‌های تازه و دغدغه‌های مشترک‌اند.

با این حال، تحقق این آرمان زیبا، به شرطی شیرین خواهد بود که شبکه سینماهای سیار به همه نقاط استان فارس سرایت کند و هیچ شهر یا روستایی از این موهبت بی‌نصیب نماند.

استفاده از ظرفیت رسانه در تبلیغ فیلم مغفول مانده است

نباید فراموش کرد که حتی بهترین فیلم‌ها هم بدون همراهی رسانه‌ها و بستر مناسب تبلیغاتی، در سکوت گم می‌شوند؛ از این رو، استفاده حداکثری از ظرفیت خبری و مجازی، برای آگاهی‌رسانی به موقع و ایجاد شور و اشتیاق در مخاطب، نقشی حیاتی دارد.

افزون بر این، در شرایط کنونی که بسیاری از خانواده‌ها با دشواری‌های اقتصادی دست‌به‌گریبان‌اند، برگزارکنندگان باید با طراحی تسهیلاتی مانند بلیت‌های نیم‌بها، تخفیف‌های گروهی یا هماهنگی با نهادهای محلی، هزینه تماشا را برای عموم ممکن کنند، چراکه اگر تماشاگر نتواند هزینه یک فیلم را در کنار دیگر نیازهای ضروری خود بگنجاند، این جعبه جادویی سیار، هرچقدر هم که پر از قصه باشد، بی‌مخاطب می‌ماند و رویای دسترسی همگانی به سینما، نافرجام خواهد ماند.

اکران آثار سینمایی متنوع در شیراز با نگاه ویژه به افزایش مخاطبان سینما

مدیر پردیس سینما تارخ شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به وضعیت کنونی نمایش فیلم‌ها بر پرده سینماها، از تنوع آثار در حال اکران خبر داد و گفت: در حال حاضر فیلم‌هایی همچون «تاکسی درمی» و «آنتیک» بر پرده سینماها هستند و آثار جدیدی مثل «استخر» نیز به تازگی به چرخه اکران اضافه شده‌اند.

سید میلاد دانشور در خصوص آثار درام افزود: فیلم‌های «زنده شور» و «لباس شخصی» از جمله آثاری هستند که به تازگی به چرخه اکران راه یافته‌اند؛ فیلم «لباس شخصی» اثری بسیار مهم است که پس از نزدیک به هفت سال توقیف، اکنون فرصت نمایش عمومی پیدا کرده و با اقبال بسیار خوب مخاطبان نیز مواجه شده است.

نبرد با خرچنگ از چهارشنبه هفته جاری به چرخه اکران سینماها وارد می‌شود

مدیر پردیس سینمایی تارخ شیراز در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون فیلم‌های حوزه کودک و نوجوان بیان کرد: فیلم «سفر به لیمونیا» مدتی است که اکران شده و همچنین فیلم «نبرد با خرچنگ» نیز از روز چهارشنبه هفته جاری به چرخه اکران سینماها وارد می‌شود.

دانشور در ادامه با اشاره به تغییر فضای سینماها پس از مراسم تشییع پیکر رئیس‌جمهور شهید و ورود آثار جدیدی همچون «لباس شخصی»، «زنده شور»، «استخر» و «نبرد با خرچنگ» تصریح کرد که حال و هوای سینماها فعال‌تر از گذشته شده است.

شیراز به استقبال ۱۸ سالن سینمایی جدید می‌رود؛ نفس تازه در رگ هنر هفتم

فینال جام جهانی با حضور هشتصد نفر تماشاگر در پردیس امین تارخ به اجرا درآمد

وی با تاکید بر تاثیر نمایش رویدادهای فوتبالی در جذب مخاطب گفت: فینال جام جهانی با حضور حدود هشتصد نفر تماشاگر در پردیس امین تارخ اکران شد که این اتفاق، آمار فروش آن مجموعه را از نظر تعداد و استقبال مخاطب به رتبه نخست در سطح کشور رساند.

مدیر پردیس سینمایی تارخ شیراز در خصوص استقبال مخاطبان از ژانرهای مختلف فیلم‌ها افزود: اگرچه فیلم‌های طنز همواره مورد استقبال بیشتری قرار می‌گیرند، اما در میان آثار اخیر، فیلم‌هایی با مضامین متفاوت نیز توانسته‌اند مخاطبان خوبی جذب کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به فیلم «قمارباز» و «نیم شب» اشاره کرد.

دانشور گفت: فیلم «تاکسی درمی» که اثری طنز با موضوعی تاریخی درباره برادر محمدرضا پهلوی است، توانسته مخاطب خوبی را به خود جذب کند و استقبال خوبی از آن‌ها صورت گرفت.

وی با اشاره به زمان لازم برای ارزیابی استقبال از فیلم‌های جدید همچون «استخر» و «زنده شور» خاطرنشان کرد: معمولا در شهرهای دیگر از جمله شیراز، ۲ تا سه هفته زمان لازم است تا مخاطبان از اکران فیلم‌های جدید آگاه شوند و این آثار در فضای شهری جای خود را باز کنند.

سینما؛ جایی که رویاها به واقعیت می‌پیوندند

سینما، فراتر از سالن‌های تاریک و نورهای لرزان، مکانی برای شنیدن و دیده شدن است؛ هر فیلمی که به اکران درمی‌آید یا اثری که با جسارت، خنده را به خانه‌های دل مردم می‌آورد، در واقع دعوتی برای بازگشت به گفت‌وگو و پیوند دوباره با جامعه است.

در نهایت، این تماشاگر است که با انتخاب آگاهانه و حضور گرم خود در سالن‌ها، سرنوشت این هنر رویاپرداز را رقم می‌زند؛ چرا که سینما، بدون حضور بیننده و حس آشنای هم‌ذات پنداری، تنها پرده‌ای خالی از سکنه خواهد بود.