شناسهٔ خبر: 79009575 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اخبار کوتاه دانشگاهی ۲۹ تیرماه

تهران- ایرنا- انتخاب مؤسسه دهخدا به عنوان برترین مرکز آموزش زبان فارسی، انتصاب سامان حسین‌خانی به عنوان رئیس المپیاد جهانی زیست‌شناسی IBO و برگزاری نشست هم‌اندیشی اساتید گروه مدرسی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی از مهم‌ترین اخبار روز دوشنبه بیست و نهم تیرماه دانشگاه‌هاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا، اخبار دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی در بسته خبری روز دوشنبه بیست و نهم تیرماه ارائه می‌شود.

مؤسسه دهخدا برترین مرکز آموزش زبان فارسی کشور شد

مؤسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران، در تازه‌ترین ارزیابی کیفی مراکز «آزفا» توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موفق به کسب رتبه «عالی» شد.

بر اساس گزارش رسمی ارسالی از سوی معاونت امور دانشجویان خارج به ریاست شورای عالی برنامه‌ریزی و مدیریت امور دانشجویان غیرایرانی، عملکرد این مرکز بر پایه ۱۳ شاخص و معیار تخصصی مورد سنجش قرار گرفته است.

نتایج این ارزیابی تأکید می‌کند که مؤسسه دهخدا، فراتر از یک مرکز آموزشی، نقشی کلیدی و اثرگذار در توسعه علمی و بین‌المللی زبان فارسی ایفا می‌کند.

در متن این گزارش رسمی، به توانمندی این مرکز در گسترش زبان و ادب فارسی و همچنین فراهم‌سازی بسترهای تحصیل دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های کشور اشاره شده است.

این جایگاه، آموزش زبان فارسی را از یک فعالیت صرفاً فرهنگی، به ابزاری راهبردی در دیپلماسی علمی و تعاملات دانشگاهی ارتقا می‌دهد.

مؤسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران، به عنوان نخستین مرکز دانشگاهی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان، سوابق درخشانی در تربیت زبان‌آموزان بین‌المللی و ارتقای استانداردهای آموزش زبان فارسی دارد.

شوراهای نظارت موتور محرک بهبود مستمر عملکرد در دانشگاه‌ها هستند

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم با تأکید بر اینکه شورای نظارت باید به حلقه بهبود مستمر کیفیت تبدیل شود، از آمادگی برای ارائه گزارش‌های تحلیلی و ورود رسمی دانشگاه پیام نور به چرخه ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۴ خبر داد.

نسیم نهاوندی در جلسه شورای نظارت و ارزیابی دانشگاه پیام نور که با حضور امین ناجی، رئیس دانشگاه و اعضای شورا برگزار شد؛ ضمن گرامیداشت یاد رهبر شهید انقلاب و شهدای جنگ رمضان، بر نقش کلیدی نظارت در پیشبرد اهداف کلان دانشگاه تأکید کرد.

وی با اشاره به فلسفه وجودی شوراهای نظارت، اظهار داشت: شورای نظارت در واقع موتور محرک چرخه بهبود مستمر است. این چرخه با بررسی برنامه‌ها و فرآیندها، انجام اقدامات اصلاحی و تأثیرگذاری بر سیاست‌های دانشگاه تکمیل می‌شود و می‌تواند به ارتقای کیفیت در تمامی سطوح کمک شایانی کند.

طراحی مدل ریاضی برای ارزیابی هیئت‌های استانی

وی از طراحی یک مدل ریاضی با رویکرد شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) برای سنجش کارکرد هیئت‌های نظارت استان‌ها خبر داد و گفت: این مدل در اداره نظارت وزارت علوم، طراحی و در حال اجرای دوره دوم آن هستیم و به منظور شفافیت و ایجاد امکان گفت‌وگوی مشترک، گزارش‌های عملکردی نظارت مستقیماً به خود دانشگاه‌ها ارسال می‌شود. بررسی این گزارش ها توسط مدیران دانشگاه و ارائه نقطه‌نظرات، به ارزیابی دقیق‌تر نقاط قوت و ضعف منجر می شود.

ورود دانشگاه پیام نور به ارزیابی عملکرد ۱۴۰۴

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم با اشاره به اینکه ارزیابی عملکرد دانشگاه‌های دولتی به صدور کارنامه منجر شده است، از ورود رسمی دانشگاه پیام نور به این فرآیند خبر داد و افزود: برای ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۴، این دانشگاه نیز وارد این چرخه خواهد شد و با توجه به مأموریت ویژه دانشگاه پیام نور در حوزه آموزش مجازی، شاخص‌های اختصاصی را نیز با همفکری دوستان این دانشگاه تعریف خواهیم نمود.

هدف ما رقابت نیست، کمک به بهبود مستمر عملکرد است

نهاوندی با بیان اینکه هدف از سطح‌بندی دانشگاه‌ها صرفاً رقابت نیست، تصریح کرد: نتیجه این ارزیابی‌ها به دانشگاه کمک می‌کند تا خود را در کنار سایر دانشگاه‌ها ببیند و با شناسایی نقاط قابل بهبود، فرآیندهای معیوب را اصلاح کند. برای مثال، شاخص «مدیریت دوره تحصیل دانشجویان» و «طول مدت تحصیل» بسیار مهم است. اگر دانشگاهی از میانگین کشوری بالاتر باشد، شورای نظارت می‌تواند با تحلیل داده‌ها برای کاهش این زمان فرآیندسازی کند؛ همچون تخصیص استاد راهنما به دانشجویان دکتری از همان ترم اول که تأثیر مستقیمی بر کاهش زمان تحصیل دارد.

اعتبارسنجی و ابزارهای نوین

وی در پایان از نهایی شدن مطالعات مدل اعتبارسنجی (اعتباربخشی) با اقتباس از مدل‌های بین‌المللی و بومی‌سازی آن با ۴ استاندارد و ۹ سوال تخصصی خبر داد و خاطرنشان کرد: همه این ابزارها در خدمت کیفیت است. ما به‌عنوان بهره‌بردار در کنار شما هستیم تا با کمک داده‌های سامانه‌های آموزشی، تصمیم‌گیری برای آینده واحدها و رشته‌ها تسهیل شود.

اخبار کوتاه دانشگاهی 29 تیرماه

سامان حسین‌خانی به عنوان رئیس المپیاد جهانی زیست‌شناسی IBO انتخاب شد

سامان حسینخانی عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی به عنوان رئیس المپیاد جهانی زیست‌شناسی IBO انتخاب شد.

حسینخانی استاد دانشکده علوم زیستی و معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس، برای دومین دوره به عنوان عضو کمیته المپیاد جهانی زیست‌شناسی انتخاب و پس از آن در انتخابات داخلی به عنوان رئیس این المپیاد جهانی برای یک دوره ۴ ساله انتخاب شد.

اخبار کوتاه دانشگاهی 29 تیرماه

سرپرستان چهار اداره‌کل دفتر تخصصی جهاددانشگاهی منصوب شدند

با تأیید علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی و با احکام زهرا شیخی معاون پژوهش و فناوری این نهاد، فروزنده جعفرزاده‌پور به‌عنوان سرپرست اداره‌کل دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر، مسعود کمبرانی به‌عنوان سرپرست اداره‌کل دفتر تخصصی علوم پایه و فنی‌مهندسی، سید ضیاء نصرتی به‌عنوان سرپرست اداره‌کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی و محمدرضا نژادمقدم به‌عنوان سرپرست اداره‌کل دفتر تخصصی علوم پزشکی جهاددانشگاهی منصوب شدند.

در متن این احکام، با اشاره به تعهد، شایستگی‌های علمی و مدیریتی و تجارب ارزشمند این مدیران، بر تدوین و اجرای برنامه عملیاتی دفاتر تخصصی، هدایت، هماهنگی، پایش و ارزیابی گروه‌های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی، ارتقای کیفیت و تسریع در بررسی طرح‌ها و قراردادهای پژوهشی، شناسایی نیازهای اولویت‌دار کشور، توسعه تعاملات برون‌سازمانی، پروژه‌یابی و پشتیبانی از شکل‌گیری طرح‌ها و قراردادهای پژوهشی و فناورانه بزرگ و اثرگذار، توانمندسازی مدیران و اعضای گروه‌های پژوهشی، استقرار نظام سنجش عملکرد و ارائه گزارش‌های دوره‌ای به معاونت پژوهش و فناوری تأکید شده است.

شیخی، با آرزوی توفیق برای سرپرستان جدید، ابراز امیدواری کرده است که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و تخصصی جهاددانشگاهی، خرد جمعی و همکاری مؤثر واحدهای سازمانی، در ارتقای جایگاه و اثربخشی حوزه‌های تخصصی و تحقق مأموریت‌های پژوهشی و فناورانه جهاددانشگاهی موفق و مؤید باشند.

همچنین در نامه‌هایی جداگانه، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، از خدمات و تلاش‌های محمدرضا توکلی محمدی و مهدی مبارکی در دوران تصدی مسئولیت مدیرکلی دفتر تخصصی علوم پایه و فنی‌مهندسی و دفتر تخصصی علوم انسانی، اجتماعی و هنر، تشکر و قدردانی کرد.

سید ضیاء نصرتی و محمدرضا نژادمقدم پیش از این نیز به‌ترتیب مسئولیت مدیرکلی دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی و سرپرستی دفتر تخصصی علوم پزشکی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی را بر عهده داشتند.

فروزنده جعفرزاده‌پور، دانش‌آموخته دکترای جامعه‌شناسی و دانشیار و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی، مدیر گروه پژوهشی مطالعات جوانان و مناسبات نسلی این پژوهشگاه است. اجرای ده‌ها طرح پژوهشی، انتشار مقالات علمی و تألیف کتاب از جمله سوابق علمی و پژوهشی وی به شمار می‌رود.

مسعود کمبرانی، دانش‌آموخته دکترای مهندسی شیمی و عضو هیئت‌علمی جهاددانشگاهی تهران، پیش از این ریاست سازمان جهاددانشگاهی تهران و پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی را بر عهده داشته است.

چاپ کتاب « نانوزیست‌فناوری در کشاورزی پایدار: راهبردی نوین برای توسعه امنیت غذایی»

چاپ اول کتاب « نانوزیست‌فناوری در کشاورزی پایدار: راهبردی نوین برای توسعه امنیت غذایی»، تألیف سید مجتبی خیام نکویی و فروغ قاسمی، مرضیه سپهوند و آمنه ناصری از سوی انتشارات دانشگاه تربیت مدرس منتشر شد.

کتاب «نانوزیست‌فناوری در کشاورزی پایدار: راهبردی نوین برای توسعه امنیت غذایی» به‌عنوان اثری جامع و مبتنی بر شواهد، کاربردهای یکپارچه فناوری‌های نانو و زیست‌فناوری را در جهت دستیابی به کشاورزی پایدار و امنیت غذایی بررسی می‌کند.

این کتاب با رویکردی بین‌رشته‌ای، به موضوعات کلیدی‌ای از جمله سنتز سبز نانومواد از منابع زیستی، طراحی نانوکودهای هوشمند، توسعه نانوآفت‌کش‌ها و نانوعلف‌کش‌ها، به‌کارگیری نانو(زیست)حسگرها برای پایش دقیق خاک، گیاه و آلاینده‌ها و همچنین نانوزیست‌پالایی خاک و آب می‌پردازد.

هم‌زمان، چالش‌های مرتبط با ایمنی، چارچوب‌های نظارتی بین‌المللی و ملی و ملاحظات اخلاقی و اجتماعی کاربرد این فناوری‌ها در بخش کشاورزی و زنجیره تولید مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.

با تلفیق دستاوردهای پیشرفته جهانی و تطبیق آنها با نیازهای منطقه‌ای کشاورزی ایران، این اثر راهکارهای نوینی برای افزایش بهره‌وری، کاهش وابستگی به نهاده‌های شیمیایی و کاهش آثار زیست‌محیطی فعالیت‌های کشاورزی ارائه می‌دهد.

این کتاب مرجعی ارزشمند برای محققان، دانشجویان، سیاست‌گذاران و متخصصان حوزه‌های کشاورزی، نانوفناوری، زیست‌فناوری و توسعه پایدار است که به دنبال راه‌حل‌های نوآورانه و مبتنی بر شواهد برای چالش‌های جهانی تولید پایدار غذا هستند.

گزارشی از فعالیت‌های مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس ارائه شد

رییس مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه تربیت مدرس در نشست شورای دانشگاه گزارشی از فعالیت‌های این مرکز ارائه داد.

ناصر نیکوبخت با اشاره به جایگاه مرکز آموزش زبان فارسی اظهار کرد: این مرکز از سال ۱۳۹۷ به‌صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است. این مرکز در بدو امر با همکاری استادان و متخصصان مجرب و با به‌کارگیری جدیدترین فناوری‌های آموزشی، روش‌ها و مهارت‌های یادگیری زبان دوم، ارزشیابی مهارت‌های زبانی، بهترین خدمات آموزشی را به علاقه‌مندان زبان فارسی ارائه داده است.

وی درباره ساختار آموزشی مرکز گفت: دوره‌های آموزش زبان فارسی در سه سطح مقدماتی، میانی و پیشرفته برگزار می‌شود. دوره مقدماتی شامل ۱۸۰ ساعت آموزش و دوره‌های میانی و پیشرفته هر کدام ۱۵۰ ساعت است. هدف از دوره مقدماتی، آشنایی اولیه زبان‌آموزان با زبان فارسی است تا بتوانند به‌تدریج وارد محیط‌های آموزشی و دانشگاهی شوند.

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی با تأکید بر اینکه تسلط کامل به زبان فارسی تنها با ۱۸۰ ساعت آموزش امکان‌پذیر نیست، افزود: زبان‌آموزان پس از ورود به محیط فارسی‌زبان و ادامه آموزش، طی یک تا دو سال به سطح مطلوبی از مهارت‌های زبانی دست پیدا می‌کنند.

نیکوبخت همچنین به فعالیت‌های فرهنگی مرکز اشاره کرد و گفت: برای فارسی آموزانی که در کلاس‌های حضوری شرکت می‌کنند، جشن ها و اردوهایی برگزار می‌شود. به عنوان مثال به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر جشنی برای فارسی آموزان در دانشگاه برگزار شد و هدایایی به عنوان یادبود از دوره فارسی آموزی به آنها تقدیم شد.

همچنین برای توسعه جذب دانشجویان بین‌المللی، همکاری گسترده‌ای با مؤسسات دارای مجوز از وزارت علوم آغاز شده و تفاهم‌نامه‌های متعددی در این زمینه به امضا رسیده است.

وی با اشاره به مدرسان متخصص آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان اظهار داشت: مرکز آموزش زبان فارسی حدود ۱۰۰ مدرس دارد که از طریق شیوه نامه جذب مدرس انتخاب و جذب شده اند و در پایان دوره‌های آموزش زبان فارسی از سوی فارسی آموزان و مدیر آموزش مرکز ارزشیابی می‌شوند.

وی افزود: دوره تربیت مدرس زبان فارسی نیز با هدف آموزش مدرسان و مربیان زبان فارسی است، در بازه زمانی یک سال گذشته دوبار (هر دوره بین ۲۰-۳۰ ساعت) برگزار شده است ( اردیبهشت ۱۴۰۴ و بهمن ۱۴۰۴) و علاقمندان به آموزش زبان فارسی دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری (در رشته‌های مرتبط) با حضور در این دوره ها آماده تدریس و آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان می‌شوند.

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی از تدوین منابع آموزشی جدید نیز خبر داد و گفت: مرکز آموزش زبان فارسی سعی بر تولید و تدوین منابع آموزشی زبان فارسی دارد و برنامه‌ریزی هایی برای تهیه مواد آموزشی ( نسخه کاغذی و همچنین تدریس محتوای غیرهمزمان زبان فارسی ) کرده است. در حال حاضر کتاب سطح مقدماتی آماده شده است و بقیه سطوح هم در حال آماده سازی است تا علاوه بر دانشگاه، در سایر مراکز آموزش زبان فارسی نیز مورد استفاده قرار گیرند.

وی در تشریح آمار فعالیت‌های مرکز اظهار کرد: تعداد زبان‌آموزان از ۶۸ نفر در سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۲۳۹ نفر در سال ۱۴۰۴ رسیده است که نشان‌دهنده رشد ۱۸ برابری در مدت چهار سال است. بیشترین تعداد زبان‌آموزان نیز در سطح مقدماتی مشغول به تحصیل هستند.

نیکوبخت درباره شیوه برگزاری آزمون‌ها گفت: آزمون‌های مرکز به دو صورت کتبی و شفاهی برگزار می‌شود. با توجه به برگزاری آنلاین آزمون‌ها، کنترل سلامت امتحانات نیازمند نظارت دقیق است و آزمون‌های شفاهی به‌صورت انفرادی برگزار می‌شود که گاهی تا ساعت ۱۲ شب ادامه دارد.

رئیس مرکز آموزش زبان فارسی همچنین از رشد قابل توجه درآمدهای اختصاصی مرکز خبر داد و گفت: درآمد مرکز از حدود ۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۲۴۰ میلیارد و ۴۵۱ میلیون ریال در سال ۱۴۰۴ رسیده که در این مدت حدود ۶۳ برابر شده است و بیانگر رشد مطلوبی است. این در حالی است که شهریه‌های مرکز همچنان از بسیاری از دانشگاه‌های کشور پایین‌تر است.

وی در پایان با اشاره به ارزیابی‌های سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه موفق به کسب رتبه عالی شده و به‌عنوان یک مرکز پیشرو شناخته شده است. که قطعا حمایت های هیات رییسه دانشگاه در کسب این عنوان

نیکوبخت همچنین با اشاره به شرایط کنونی منطقه گفت: به دلیل شرایط جنگی اعزام دانشجویان خارجی کاهش یافته است، اما تلاش می‌کنیم با حفظ فعالیت‌های مرکز، چراغ آموزش زبان فارسی همچنان روشن بماند.

در ادامه حجت رییس دانشگاه از نیکوبخت و همکاران ایشان در مرکز آموزش زبان فارسی به دلیل کسب رتبه عالی و عنوان مرکز پیشرو در ارزیابی سازمان امور دانشجویان تشکر و قدردانی کرد.

ارائه گزارش فعالیت‌های دانشکده حقوق در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس

در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس، گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های دانشکده حقوق ارایه شد.

در این نشست پارساپور رییس دانشکده حقوق ضمن ارائه گزارش فعالیت‌های دانشکده حقوق و معرفی کوتاهی از سابقه دانشکده پرداخت و گفت: این دانشکده به‌عنوان نخستین و مهم‌ترین دانشکده تحصیلات تکمیلی در رشته حقوق، سهم مؤثری در تربیت حقوق‌دانان، وکلا و قضات برجسته در سطح کشور داشته و سهم بسزایی در تربیت اساتید متخصص، متعهد و برجسته در دانشکده‌های مختلف حقوق در سطوح ملی و بین‌المللی ایفا کرده است و در حال حاضر دارای ۵ گروه آموزشی حقوق عمومی، حقوق کیفری، حقوق خصوصی، حقوق بین الملل و حقوق مالکیت فکری می باشد.

وی به معرفی اعضای هیات علمی دانشکده پرداخت و گفت در حال حاضر۲۳ عضو هیات علمی در دانشکده مشغول به فعالیت هستند و نسبت دانشجو به استاد ۱۱ به ۱ می باشد.

وی با اشاره به تعداد دانشجویان سنواتی در دانشکده خاطر نشان کرد: در حال حاضر برای بهبود وضعیت دانشجویان رسوبی، پایش ماندگاری دانشجویان و ارائه گزارش منظم توسط گروه ها در شورای دانشکده در دستور کار قرار دارد.

وی به همکاری های بین دانشکده ای / دانشگاهی و انعقاد تفاهم نامه بین دانشکده و دانشگاه شانگهای اشاره کرد و گفت: جهت تعمیق روابط دانشگاهی ایران و چین، تفاهم نامه همکاری بین این دانشکده و دانشگاه شانگهای منعقد گردید .

به دنبال آن با برگزاری جلسه ای بین مقامات دانشگاه های تربیت مدرس و دانشگاه شانگهای، تفاهم نامه ای نیز میان دو دانشگاه به انعقاد رسید.دانشکده اقدامات مختلف برای تقویت ارتباطات علمی فیمابین دو کشور را در دستور کار داشته و آنها را دنبال می نماید. به عنوان نمونه در تعریف پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری، موضوعات تطبیقی ایران و چین را در نظر داشته که البته مورد استقبال دانشجویان نیز قرار گرفته است.

وی میزان اشتغال فارغ التحصیلان دانشکده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: نظر به گستردگی دامنه کاربرد رشته حقوق در همه مسائل اجتماعی، فارغ التحصیلان دانشکده حقوق به سرعت پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار می شوند. در سنوات اخیر برخی از فارغ التحصیلان دانشکده در مشاغل مهم و حساس در کشور مشغول به کار شده اند.نظر به نرخ اشتغال صد درصدی فارغ التحصیلان در این رشته متقاضیان ورودی به این دانشکده (اعم از ایرانی و غیرایرانی) بسیار زیاد بوده که این مهم توجه و نگاه ویژه دانشگاه به دانشکده حقوق را می طلبد.

پارساپور در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت دانشجویان بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۸ دانشجوی غیرایرانی وارد دانشکده شدند که حدود ۹درصد کل ورودی‌ها را تشکیل می‌دادند. این آمار در سال ۱۴۰۴ به ۲۱ دانشجوی بین‌المللی رسید که معادل ۱۷.۸ درصد کل ورودی‌های بین الملل است.

وی همچنین از حضور ۱۵ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۲۶ دانشجوی دکتری بین‌المللی در حال تحصیل خبر داد و افزود: در دو سال و نیم اخیر نیز تعدادی از دانشجویان بین‌المللی، به ویژه در مقطع دکتری، با موفقیت از پایان‌نامه‌های خود دفاع کرده‌اند.

رئیس دانشکده حقوق با بیان اینکه ارائه مشاوره حقوقی به اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان از خدمات مستمر دانشکده است، اعلام کرد: برنامه‌ریزی برای تأسیس کلینیک حقوقی در دستور کار قرار دارد تا این خدمات به صورت منسجم ارائه شود و دانشجویان نیز در کنار اساتید در فرآیند ارائه مشاوره‌های حقوقی مشارکت کنند.

وی همچنین از اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های علمی مختلف از جمله راه‌اندازی مرکز ارائه مشاوره حقوقی رایگان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارکنان دانشگاه و قضات، اجرای پروژه «شهر ترمیمی؛ از نظریه تا عمل» و برگزاری همایش‌های بین‌المللی در حوزه عدالت ترمیمی خبر داد.

پارساپور درباره فعالیت‌های پژوهشی دانشکده گفت: فصلنامه پژوهش های حقوق تطبیقی در سال ۱۳۷۶ با هدف کمک به ارتقاء وتوسعه دانش حقوق از طریق انتشار مقالات پژوهشی حاصل از مطالعات تطبیقی ، راه اندازی شده است. این نشریه صرفاً مقالاتی را منتشر می کند که دستاورد جدیدی را در این زمینه عرضه کنند. این مجله از سال ۱۴۰۲ دارای رتبه الف وزارت علوم و در پایگاه ISC دارای نمایه Q۲ می باشد.

همچنین مقدمات راه‌اندازی فصلنامه جدید «نقد و نظریه حقوقی» فراهم شده و این فصلنامه با همکاری انجمن علمی اخلاق زیستی در مسیر مراحل ایجاد می باشد .

رئیس دانشکده حقوق از تدوین طرح توسعه دانشکده و برنامه‌ریزی برای ایجاد رشته‌های جدید خبر داد و گفت: دانشکده دارای طرح توسعه مصوب می باشد که در آن ایجاد و تاسیس رشته های حقوقی از جمله حقوق کیفری اقتصادی، حقوق ورزش، حقوق بانکی و خدمات مالی، حقوق و توسعه، و نیز حقوق حمل و نقل تجاری لحاظ گریده است و در بازه کوتاه مدت پیش رو ایجاد و تاسیس رشته های ذیل در اولویت می باشد: به گفته وی، در مرحله نخست راه‌اندازی رشته‌های حقوق ورزشی، حقوق توسعه و دوره دکتری حقوق بین‌الملل در دستور کار قرار گرفته است.

وی در پایان با اشاره به موفقیت دانشجویان دانشکده در مسابقات شبیه‌سازی دادگاه (Moot Court) اظهار کرد: تیم دانشکده در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ موفق شد به مرحله نیمه‌نهایی این رقابت‌های ملی راه یابد و امسال نیز به مرحله نهایی صعود کرد، اما به دلیل جنگ، محدودیت های موجود و مشکلات ناشی از قطع اینترنت، امکان حضور در رقابت‌های بین‌المللی فراهم نشد. دکتر پارساپور از برنامه‌ریزی برای تأسیس مرکز تخصصی مسابقات موت‌کورت در دانشکده با همکاری دانشگاه خبر داد و ابراز امیدواری کرد این مرکز زمینه موفقیت‌های بیشتر دانشجویان را در رقابت‌های داخلی و بین‌المللی فراهم کند.

اخبار کوتاه دانشگاهی 29 تیرماه

نشست هم‌اندیشی اساتید گروه مدرسی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد

نشست هم‌اندیشی اساتید گروه مدرسی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از مسئولان دانشگاه معارف اسلامی و با محوریت بررسی عملکرد و چالش‌های گروه مدرسی معارف اسلامی، در دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در آغاز این نشست، حجت‌الاسلام محمدمهدی باباپور، رئیس دانشکده الهیات و ادیان، ضمن خیرمقدم به مسئولان دانشگاه معارف اسلامی، بر نقش مؤثر و کلیدی استادان معارف اسلامی در تبیین معارف الهی و ارتقای سطح معرفتی دانشجویان تأکید کرد.

در ادامه، حجت‌الاسلام حسین ارجینی، معاون آموزش دانشگاه معارف اسلامی، با قدردانی از رئیس دانشکده، مدیر گروه و اعضای هیئت علمی، هدف از برگزاری این نشست را بررسی مسائل و چالش‌های گروه مدرسی معارف اسلامی، تبادل نظر درباره راهکارهای ارتقای فعالیت‌های آموزشی و تقویت فرآیند تربیت استادان توانمند برای تدریس دروس معارف اسلامی عنوان کرد.

در بخش دیگری از این نشست، رحیم دهقان، مدیر گروه مدرسی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی، با ارائه گزارشی از عملکرد گروه، به تشریح وضعیت اعضای هیئت علمی، استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این رشته پرداخت و مهم‌ترین چالش‌های پیش روی گروه را تبیین کرد.

وی با تأکید بر ضرورت تربیت مدرسان تراز برای تدریس دروس معارف اسلامی در دانشگاه‌های کشور، اظهار داشت: مدرس تراز، علاوه بر برخورداری از دانش تخصصی، باید توانایی ایجاد یادگیری عمیق، الگو بودن در اخلاق حرفه‌ای، برقراری ارتباط مؤثر و معنوی با دانشجویان و بهره‌گیری از استدلال عقلانی و شواهد علمی در فرآیند آموزش را داشته باشد.

مدیر گروه مدرسی معارف اسلامی همچنین پایش مستمر کلاس‌های معارف اسلامی از نظر محتوا و روش تدریس را از مهم‌ترین دغدغه‌های این گروه برشمرد و بازنگری برنامه‌های درسی رشته‌های مدرسی قرآن و حدیث، مدرسی اخلاق اسلامی و مدرسی مبانی نظری را در راستای ارتقای کیفیت آموزش و تربیت نسل آگاه، مؤمن و مسئول ضروری دانست.

در ادامه نشست، اعضای هیئت علمی گروه معارف اسلامی و مسئولان دانشگاه معارف اسلامی دیدگاه‌ها، پیشنهادها و راهکارهای خود را برای ارتقای گروه‌های مدرسی معارف اسلامی در دانشگاه‌های کشور ارائه کردند.

این نشست در پایان با جمع‌بندی دیدگاه‌ها، بررسی عملکرد گروه مدرسی معارف اسلامی دانشگاه شهید بهشتی و تأکید بر استمرار همکاری‌های علمی و آموزشی میان دو دانشگاه به کار خود پایان داد.

مرکز آزفای دانشگاه خوارزمی موفق به کسب ارزیابی «بسیار خوب» شد

مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان (آزفا) دانشگاه خوارزمی در ارزیابی کیفی مراکز آزفای دانشگاه‌های کشور، موفق به کسب درجه «بسیار خوب» شد.