شناسهٔ خبر: 78992103 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حمل و نقل بین شهری پردیس‌ در انتظار نوسازی

پردیس- ایرنا- ناوگان حمل و نقل بین شهری پردیس که روزانه بیش از ۶ هزار مسافر را جابجا می کند در انتظار نوسازی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهر جدید پردیس به دلیل رشد سریع جمعیت و فاصله جغرافیایی با کلان‌شهر تهران، وابستگی شدیدی به شبکه حمل‌ونقل عمومی دارد.

وضعیت فعلی سیستم اتوبوسرانی با اتوبوس‌های فرسوده و بدون کولر در فصل تابستان پاسخگوی نیازهای روزمره ساکنان نیست و به یکی از چالش‌ها در کاهش کیفیت زندگی و افزایش استرس روزانه تبدیل شده است.

فرسودگی و عدم کارآمدی

وضعیت اتوبوس‌های فعال در مسیر پردیس-تهران از استانداردهای اولیه رفاهی فاصله معناداری داری دارد و استفاده از اتوبوس‌های قدیمی، علاوه بر ضریب ایمنی پایین، موجب ایجاد آلودگی صوتی و آلودگی هوای مضاعف در مسیر می‌شود.

صندلی‌های سفت، خشک

صندلی اتوبوس های قدیمی برای مسافران بین شهری به ویژه سالمندان چندان راحت نیست و زمان رسیدن به سختی از اتوبوس پیاده می شوند و این در حالی است که تمامی اتوبوس‌های پایتخت در فاصله ای نزدیک به شهر پردیس دارای سیستم سرمایشی و راحت هستند.

ساکنان فاز ۵ تا تهران سرپا می ایستند

یکی از موارد مهم این شبکه، نحوه توزیع ظرفیت مسافرگیری است، اتوبوس ها در فازهای ابتدایی یا مراکز اصلی شهر پر می‌شوند و ساکنان فاز ۵ که در مسیر اتوبان سوار می‌شوند، عملاً شانسی برای نشستن ندارند.

ایستادن در کل مسیر اتوبان (تا تهران) به‌ویژه در ساعات سنگینی ترافیک، برای ساکنان فاز ۵ جنوبی بسیار سخت است.

برای دریافت پاسخ گلایه ها و سوالات شهروندان به سراغ رئیس اداره حمل و نقل شهر پردیس رفتیم تا از راهکارهای این سازمان برای رفع مشکلات حمل و نقل بین شهری و شهری آگاه شویم.

جابجایی روزانه ۶ تا ۸ هزار مسافر پردیس - تهران

رئیس اداره حمل و نقل شهرداری پردیس گفت: حمل و نقل بین شهری روزانه بین ۶ تا ۸ هزار مسافر از پردیس به تهران و بالعکس جابجا می کند.
سید رضا محسنیان روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: برای واگذاری ناوگان اتوبوسرانی پردیس به بخش خصوصی برنامه ریزی شده و نرخ کرایه جدید ابتدای مرداد ماه اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح و اضافه شدن ۱۵ دستگاه اتوبوس نو، تحول ملموسی در حمل و نقل عمومی شهر ایجاد خواهد شد و روزانه بین ۶ تا ۸ هزار مسافر توسط ۲۴ دستگاه اتوبوس فعال، بین پردیس و تهران جابجا می شوند.
رئیس اداره حمل و نقل شهرداری پردیس با اشاره به جمعیت رو به رشد شهر پردیس و نیاز روزافزون شهروندان به ناوگان حمل و نقل عمومی، از برنامه های توسعه‌ای این حوزه خبر داد.
محسنیان گفت: در حال حاضر ۲۴ دستگاه اتوبوس از ساعت ۴:۳۰ صبح تا حدود ۸ تا ۹ شب، مسافران را از پایانه فاز ۲ به مقصد تهران جابجا می کنند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر اتوبوسها، ۱۶۰ دستگاه تاکسی نیز در خطوط برونشهری فعال هستند و از فازهای ۲ و ۱۱ به تهران اعزام می شوند.
رئیس اداره حمل و نقل شهرداری پردیس با تأکید بر برنامه‌های نوسازی ناوگان، خاطرنشان کرد: برخلاف تاکسیرانی که تسهیلات دولتی به آن تعلق نگرفته، ناوگان اتوبوسرانی وضعیت بهتری دارد و تعداد اتوبوسهای نیازمند بهسازی بسیار اندک است.
رئیس اداره حمل و نقل شهرداری پردیس گفت: موضوع نوسازی در دستور کار قرار دارد و در گام نخست، فرآیند اخذ مجوز برای ۱۵ دستگاه اتوبوس نو در حال انجام است.
محسنیان مهمترین برنامه پیش رو را واگذاری خطوط و بهره‌برداری از ناوگان اتوبوسرانی به بخش خصوصی اعلام کرد و گفت: کارشناسیهای لازم انجام شده، مجوز استان اخذ گردیده و پیشنویس قرارداد برای مناقصه عمومی در سامانه ستاد آماده می شود.
وی افزود: با واگذاری به بخش خصوصی، نه تنها تعداد اتوبوسها افزایش می یابد بلکه ایستگاه‌های متعدد در نقاط مختلف شهر برای کاهش زمان انتظار شهروندان تعبیه خواهد شد که انشاءالله طی یک تا دو ماه آینده عملیاتی می شود.
رئیس اداره حمل و نقل شهرداری پردیس در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کولر اتوبوسها، تصریح کرد: به رانندگان ابلاغ شده که ملزم به استفاده از کولر و خدمات رفاهی هستند و این موضوع روزانه رصد می‌شود و مسافران می توانند موارد و مشکلات را به شماره های درج شده در داخل اتوبوس گزارش کنند.

محسنیان گفت: بحث تعبیه ایستگاه اتوبوس در آزادراه در دست رایزنی است و در حال حاضر شهروندان فازهای جدید می توانند با مراجعه به پایانه فاز ۲ از ناوگان استفاده کنند.

وی با اشاره به ثبت تخلفات سیار و رعایت ایمنی و بیمه مسافران، از نصب برچسب نرخ کرایه جدید بر روی تمام ناوگان طی هفته آینده خبر داد و افزود: با توسعه ناوگان داخلی در طرح واگذاری به بخش خصوصی، اتوبوسهای درونشهری با زمانبندی منظم و تردد مکرر در ایستگاه ها ، بخش عمده‌ای از دغدغه شهروندان را برطرف خواهند کرد.
شهرستان پردیس با جمعیتی بیش از ۵۰۰هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.