شناسهٔ خبر: 78982918 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایتنا | لینک خبر

آمریکا ممنوعیت تیک‌تاک در دستگاه‌های دولتی را لغو کرد

دولت آمریکا پس از بازنگری در ساختار مالکیت و مدیریت تیک‌تاک، ممنوعیت استفاده از این اپلیکیشن در دستگاه‌های دولت فدرال را لغو کرد. مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که تغییرات ایجادشده، نگرانی‌های امنیتی پیشین را تا حد زیادی برطرف کرده است. با این حال، هر سازمان دولتی همچنان می‌تواند به‌صورت مستقل درباره استفاده از این برنامه تصمیم بگیرد.

صاحب‌خبر - وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک در دستگاه‌های الکترونیکی دولت فدرال لغو شده است. این وزارتخانه تأکید کرد نسخه کنونی این شبکه اجتماعی دیگر تهدیدهای امنیتی که در سال‌های گذشته زمینه‌ساز اعمال این محدودیت شده بود را ندارد.

به گزارش ایتنا، این تصمیم پس از بازسازی ساختار فعالیت‌های تیک‌تاک در آمریکا و تشکیل یک نهاد مستقل برای مدیریت این پلتفرم اتخاذ شده است؛ اقدامی که با هدف کاهش نگرانی‌های امنیتی درباره دسترسی به اطلاعات کاربران آمریکایی انجام شد.

دولت آمریکا در سال ۲۰۲۲ به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی و احتمال دسترسی شرکت چینی ByteDance به داده‌های کاربران آمریکایی، استفاده از تیک‌تاک را در اغلب دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده بود.

پس از آن، کنگره آمریکا در سال ۲۰۲۴  قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، ByteDance موظف شد فعالیت‌های تیک‌تاک در آمریکا را واگذار کند. این روند در ژانویه ۲۰۲۶ با نهایی شدن معامله‌ای به پایان رسید که طی آن نهادی جدید با عنوان «سرمایه‌گذاری مشترک امنیت داده‌های تیک‌تاک در آمریکا» تشکیل شد.

بر اساس این توافق، ByteDance حدود ۲۰ درصد از سهام این مجموعه را حفظ کرده، اما بخش عمده مالکیت آن در اختیار سرمایه‌گذاران آمریکایی، از جمله شرکت Oracle، قرار گرفته است.

 
 

زیرساخت جدید با مدیریت اوراکل


تیک‌تاک اعلام کرده است که زیرساخت جدید این پلتفرم بر بستر یک سامانه ابری امن و تحت مدیریت اوراکل فعالیت می‌کند؛ زیرساختی که با هدف حفاظت از داده‌های کاربران آمریکایی طراحی شده و در عین حال امکان دسترسی کاربران به محتوای جهانی را نیز حفظ می‌کند.

وزارت دادگستری آمریکا نیز اعلام کرد نهاد جدید به‌صورت مستقل از ByteDance فعالیت می‌کند و سامانه‌های پیشنهاد محتوا و سازوکارهای امنیت سایبری آن تحت بررسی‌های فنی و امنیتی قرار گرفته‌اند تا داده‌های دولت فدرال از هرگونه مؤلفه‌ای که احتمال ایجاد نگرانی‌های امنیتی داشته باشد، جدا شود.
 

اختیار نهایی همچنان با سازمان‌های دولتی است


با وجود لغو ممنوعیت در سطح دولت فدرال، این تصمیم به معنای الزام تمامی سازمان‌های دولتی به استفاده از تیک‌تاک نیست. هر نهاد دولتی همچنان اختیار دارد با توجه به ملاحظات امنیتی یا سیاست‌های داخلی، درباره نصب یا ممنوعیت این اپلیکیشن روی دستگاه‌های سازمانی خود تصمیم‌گیری کند.

برخی سازمان‌ها ممکن است علاوه بر مسائل امنیتی، به دلایلی مانند کاهش عوامل حواس‌پرتی کارکنان و افزایش بهره‌وری، همچنان محدودیت‌هایی برای استفاده از تیک‌تاک اعمال کنند.

لغو این ممنوعیت را می‌توان نشانه‌ای از تغییر رویکرد دولت آمریکا نسبت به تیک‌تاک پس از بازنگری در ساختار مالکیت و مدیریت این پلتفرم دانست؛ هرچند واشنگتن همچنان بر اعمال سازوکارهای نظارتی برای حفاظت از داده‌های حساس و کاهش مخاطرات امنیت ملی تأکید دارد.