شناسهٔ خبر: 78978730 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

نماینده مجلس: ممنوعیت واردات لوازم خانگی برداشته شود؛ تولید داخل پاسخگوی نیاز بازار نیست

سید سلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با انتقاد از افزایش بی‌رویه قیمت لوازم خانگی، خواستار برداشته شدن موقت ممنوعیت واردات این کالاها شد و تاکید کرد که ظرفیت تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ذاکر با اشاره به دستور رئیس‌جمهور در نشست استانداران استان‌های مرزی که در بانک مرکزی برگزار شد، گفت:

رئیس‌جمهور در نشست با استانداران استان‌های مرزی که در بانک مرکزی برگزار شد دستور دادند که این استان‌ها مجاز خواهند بود از سه شیوه «واردات بدون ارز»، «تهاتر» و «ملوانی»، بدون محدودیت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن و فارغ از فرایند‌های قبلی و بدون معطلی در سامانه‌ها، نسبت به واردات کالا‌های اساسی اقدام کنند بنابراین مرزنشینان می‌توانند نسبت به واردات کالا‌های مورد نیاز مردم در این حوزه نیز اقدام کنند.

پیشنهاد لغو موقت ممنوعیت واردات لوازم خانگی

نماینده مردم ارومیه در مجلس با تاکید بر ضرورت تامین نیاز بازار، اظهار داشت: «لازم است ممنوعیت واردات کالا‌هایی و لوازم خانگی فعلا برداشته شود چراکه میزان تولید لوازم خانگی در داخل پاسخگوی نیاز کشور نیست بنابراین باید مرز‌ها را برای واردکنندگان و تجار باز بگذاریم، همچنین مسئولان گمرکات نیز باید در دستورالعمل‌های برخی استان‌های مرزی تجدیدنظر کنند.»

ذاکر یکی از مشکلات اصلی گمرکات استان‌های مرزی را کمبود مدیران کارآمد دانست و گفت: «هم اکنون مشکل حوزه گمرک به تعداد محدود مدیران توانمند، خلاق و پیگیر در استان‌ها برمی‌گردد بنابراین لازم است نسبت به بکارگیری افراد خلاق و توانمند در این حوزه نیز اقدام شود.»

واردات از مسیر رسمی، نه کولبری

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر این که تسهیل واردات به معنای حمایت از کولبری نیست، تصریح کرد: «البته باز گذاشتن مرز به معنای تقویت کولبری نیست بلکه تجار و واردکنندگان دارای کارت بازرگانی باید بتوانند از طریق گمرکات نسبت به واردات لوازم خانگی متناسب با نیاز جامعه اقدام کنند.»

وی استفاده از ظرفیت تهاتر را نیز یکی از راهکار‌های تامین لوازم خانگی عنوان کرد و گفت: «تهاتر لوازم خانگی از طریق صادرکنندگان به جای پرداخت ارز از دیگر راهکار‌هایی است که می‌تواند در جهت رفع نیاز مردم در این حوزه مورد توجه قرار گیرد تا در این شرایط خاص کشور گره‌های موجود را بگشایند.»

ذاکر همچنین بر ضرورت ارتقای تجهیزات نظارتی در مرز‌ها تاکید کرد و توضیح داد که لازم است ایکس‌ری مناطق مرزی را نیز بالا ببریم.

مرز‌ها باید به فرصت تبدیل شوند

این نماینده مجلس در پایان از مداخلات در روند واردات استان‌های مرزی انتقاد کرد؛ او معتقد است که به مرز‌ها باید به چشم فرصت نگاه شود، نه تهدید:

عدم دخالت مسئولان بلندپایه در امور واردات استان‌های مرزی از دیگر موارد حائز اهمیت در این حوزه است که مرز‌ها را به جای تهدید یک فرصت بدانند چرا که این گونه اقدامات مانعی در مسیر رفع مشکلات مردم است کما این که ما در گمرکات استان آذربایجان غربی با این مشکل مواجه شده‌ایم.