شناسهٔ خبر: 78976076 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

سناتور مورفی: تشدید تنش پر هزینه ترامپ، فاجعه است

برنا - گروه بین الملل: کریس مورفی، سناتور دموکرات آمریکایی می‌گوید: تشدید تنش با ایران جواب نخواهد داد. این کار آمریکایی‌ها را ورشکسته می‌کند، به اعتبار جهان...

صاحب‌خبر -

کریس مورفی، سناتور دموکرات ایالت کانتیکت در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که آیا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با ازسرگیری حملات نظامی متجاوزانه علیه ایران و تشدید تنش، می تواند ایران را دوباره پای میز مذاکره بیاورد، گفت: هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

مورفی در گفت‌وگویی با سی‌ان‌ان بیان کرد: سوال این است که برای چه هدفی؟ در حال حاضر، به نظر می‌رسد که هدف اصلی این جنگ صرفا بازگشایی دوباره تنگه هرمز باشد. در حالی که پیش از شروع جنگ، تنگه باز بود.

او با اشاره به یادداشت تفاهم پایان جنگ میان آمریکا و ایران که بخشی از آن بازگشایی تنگه هرمز با ترتیبات ایران و اقدامات اعتمادساز آمریکا، از جمله لغو کلیه تحریم‌های ایران و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده آن بود، گفت: «به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور حاضر است هر هزینه لازم را برای رسیدن به این هدف بپردازد، از جمله لغو کامل تحریم‌های نفتی علیه ایران. اگر سرانجام این جنگ به این شکل تمام شود که ما جنگی به هزینه ۱۰۰ میلیارد دلار به راه انداخته‌ایم که بیش از ۱۲ آمریکایی را کشته، کل منطقه را به آتش کشیده، فقط برای این که امتیاز این را به دست آوریم که میلیاردها دلار به ایران بپردازیم تا تنگه را باز نگه دارد، این معامله‌ای بسیار بد برای آمریکایی‌هاست.»

سناتور دموکرات آمریکایی با اشاره به محقق نشدن اهداف اعلامی ترامپ برای برپایی این جنگ غیرقانونی علیه ایران گفت: «در این مرحله، به نظر می‌رسد این تنها راه پایان جنگ است؛ این که ما این تشدید تنش را نه برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران و نه برای از کار انداختن موشک‌هایش، بلکه صرفا برای بازگشت به نقطه‌ای که پیش از شروع جنگ در آن بودیم، پیش می‌بریم؛ فاجعه است.»

رئیس‌جمهور آمریکا اخیرا در پیامی در حساب کاربری خود در تروث سوشال اعلام کرد، محاصره دریایی غیرقانونی بنادر ایران را که به موجب یادداشت تفاهم پایان جنگ در خردادماه لغو شده بود، باز می‌گرداند.

این اقدام در پی نقض مکرر بند ۵ تفاهم‌نامه از سوی آمریکا انجام شده است که طبق آن، تردد دریایی از تنگه هرمز با ترتیبات ایرانی از سر گرفته می‌شود. با این حال، ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر چندین بار تلاش کرد با عبور دادن کشتی‌ها از مسیر جایگزین این ترتیبات را نادیده بگیرد که با پاسخ نیروهای مسلح ایران مواجه شد.

آمریکا پس از پاسخ ایران به این پیمان‌شکنی طی روزهای اخیر بارها به اهدافی در ایران، به‌ویژه بنادر جنوب حملات متجاوزانه انجام داده و اهداف غیرنظامی، از جمله پل‌ها، برج مراقبت دریایی، قایق‌های ماهیگری و تاسیسات آب‌شیرین‌کن را هدف قرار داده است. طبق گزارش‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا از سرگیری عملیات نظامی علیه ایران را که به گفته ان‌بی‌سی نیوز تا کنون هزینه‌ای در حدود ۱۰۰ میلارد دلار داشته است را به کنگره اطلاع داده است.

نیروهای مسلح ایران طی عملیات نصر ۲ پاسخ این حملات را با حملات موشکی و پهپادی علیه پایگاه‌ها و منافع آمریکا در کشورهای منطقه داده‌اند. این درگیری و تبادل آتش تا امروز ادامه داشته است.

در میانه درخواست بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی برای بازگشت دو طرف به روند مذاکرات صلح، کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران در آخرین موضع گیری درباره تفاهم اسلام‌آباد گفته است: آمریکا با تصمیمی که سه شنبه شب درباره پایان دادن به رفع محاصره دریایی علیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، تمامی تعهدات خود ذیل یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را زیر پا گذاشت. در چنین شرایطی، جمهوری اسلامی ایران هیچ تعهدی را احساس نمی‌کند؛ زیرا اساساً دیگر تفاهمی وجود ندارد که بتوان درباره اجرای تعهدات آن سخن گفت.

غریب‌آبادی تصریح کرد: آمریکا تمام اقدامات لازم برای متلاشی کردن یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را انجام داده است و هیچ کشوری نباید از جمهوری اسلامی ایران انتظار داشته باشد که درباره اجرای تعهدات خود ذیل این تفاهم سخن بگوید.

انتهای پیام

برچسب‌ها: