شناسهٔ خبر: 78902691 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

معمای مرگ خرس قهوه‌ای در گرگان

رئیس اداره حیات‌وحش اداره کل محیط‌زیست گلستان گفت: جسد یک خرس قهوه‌ای نر و بالغ در ارتفاعات چهارباغ گرگان کشف شده که فرآیند شناسایی علت مرگ، با انجام کالبدشکافی آغاز شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمود شکیبا در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: جسد یک خرس قهوه‌ای نر و بالغ در ارتفاعات روستای چهارباغ گرگان توسط مردم محلی پیدا شد و پس از اطلاع‌رسانی، برای بررسی‌های تخصصی در اختیار مأموران محیط‌زیست گلستان قرار گرفت.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست گلستان افزود: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این خرس قهوه‌ای از سن بالایی برخوردار بوده و شکستگی دندان‌های آن نیز کهولت سن این حیوان را محتمل تر نموده است.

وی ادامه داد: برای مشخص شدن علت دقیق مرگ، لاشه این گونه ارزشمند به اداره کل حفاظت محیط‌زیست گلستان منتقل شده و کالبدشکافی توسط کارشناسان انجام خواهد شد تا هرگونه احتمال از جمله مرگ طبیعی، بیماری یا عوامل دیگر به‌صورت دقیق بررسی شود.

شکیبا با اشاره به اهمیت حفاظت از گونه‌های شاخص حیات‌وحش استان گفت: منطقه چهارباغ گرگان یکی از زیستگاه‌های شناخته‌شده خرس قهوه‌ای در گلستان است و این گونه در بخش‌هایی از جنگل‌های هیرکانی و مناطق کوهستانی استان زیست می‌کند.

وی تصریح کرد: حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی و پایش مستمر گونه‌های جانوری از مهم‌ترین برنامه‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست گلستان است و گزارش‌های مردمی نیز نقش مؤثری در شناسایی و بررسی سریع رخدادهای مرتبط با حیات‌وحش دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط‌زیست گلستان خاطرنشان کرد: نتیجه نهایی کالبدشکافی و بررسی‌های تخصصی پس از تکمیل آزمایش‌ها اعلام خواهد شد.

گفتنی است، استان گلستان به دلیل برخورداری از جنگل‌های هیرکانی، مناطق کوهستانی، دشت‌ها و زیستگاه‌های آبی، از مهم‌ترین کانون‌های تنوع زیستی کشور به شمار می‌رود و میزبان ده‌ها گونه پستاندار، پرنده، خزنده، دوزیست و آبزی است.