شناسهٔ خبر: 78866975 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

ائمه جمعه استان کردستان در خطبه‌های نماز جمعه تأکید کردند:

از تشییع حماسی تا خطبه های وحدت آفرین؛ هم صدایی ائمه جمعه اهل سنت کردستان در ترسیم دولت تراز اسلامی و تجدید پیمان با آرمانهای انقلاب

ائمه جمعه اهل سنت در هفت شهرستان استان کردستان، در فضای معنوی پس از شهادت قائد شهید امت، با محور قراردادن آیات قرآن و سیره نبوی، بر وجوه مشترکی همچون عدالت گستری، مردم مداری، مبارزه با فساد، تقوا و خودسازی تأکید کردند و ضمن گرامیداشت حضور حماسی ملت در تشییع رهبر شهید، بر لزوم تمسک به قرآن و عترت، وحدت امت اسلامی و پاسداری از ارزشهای انقلابی به عنوان راهکارهای اصلی تعالی جامعه و سربلندی در دنیا و آخرت صحه گذاشتند.

صاحب‌خبر -
به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، در فضای معنوی و انقلابی حاکم بر جامعه پس از شهادت جانگداز قائد شهید امت، خطبه‌های نماز جمعه این هفته در شهرستان‌های مختلف استان کردستان، جلوه‌گاهی از همدلی، بصیرت و وفاداری به آرمان‌های اسلامی بود. امامان جمعه اهل سنت این شهرستان‌ها، با تأسی از قرآن و سنت نبوی، ضمن گرامیداشت حماسه تشییع رهبر شهید، به تبیین آموزه‌های ناب دینی در حوزه‌های فردی، اجتماعی و حکومتی پرداختند. آنچه در ادامه می‌خوانید، گزارشی جامع از محورهای اصلی این خطبه‌هاست که هر یک، گوشه‌ای از معارف ژرف اسلامی را برای مخاطبان خود ترسیم نموده‌اند.

کامیاران: نور اسلام هرگز خاموش‌نشدنی است / تشییع رهبر شهید، تجلی ارادت ملت به آرمان‌های الهی

ماموستا سیدمحسن حسینی، امام جمعه کامیاران، با استناد به آیات قرآن، بر خاموش‌ناپذیری نور اسلام تأکید کرد و گفت: خداوند در قرآن وعده داده که کافران هرچند درصدد خاموشی نور الهی برآیند، هرگز موفق نخواهند شد و دین اسلام همچون خورشیدی همیشه فروزان خواهد ماند.

وی با اشاره به تفسیر مفسران، غلبه نهایی اسلام را به معنای آشکار شدن حقیقت آن بر همگان دانست و افزود: این وعده الهی تا ظهور حضرت مهدی(عج) تحقق می‌یابد.

امام جمعه کامیاران تشییع حماسی رهبر شهید را نشانه عشق و ارادت ملت ایران به ارزش‌های اسلامی خواند و تأکید کرد: اطاعت مطلق از کفار در اسلام جایز نیست و تنها راه سربلندی، تمسک به قرآن و عترت است.


دیواندره: مردم‌داری، رمز حیات اجتماعی مسلمانان و الگوی انبیاء

ماموستا جلال مرادی، امام جمعه دیواندره، ضمن قدردانی از حضور مردم در تشییع رهبر شهید، از برگزاری مراسم بزرگداشتی در هفته آینده خبر داد.

وی در ادامه، مردم‌داری را یکی از ضرورت‌های بنیادین اخلاق مسلمانی دانست و با استناد به آیات و روایات، نمودهای آن را شامل خوش‌اخلاقی، عفو و گذشت، بخشش و محبت، حوصله و تحمل، و تفقّد از نیازمندان برشمرد.

وی با اشاره به آیه «فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیَذْهَبُ جُفاءً»، تأکید کرد که آنچه به سود مردم باشد پایدار می‌ماند. امام جمعه دیواندره با انتقاد از احتکار و رفتارهای ضداجتماعی، آنان را مصداق «مردم‌خواری» خواند و بر لزوم همدلی و پرهیز از بی‌تفاوتی تأکید کرد.


 شویشه: دولت موفق در تراز اسلام، عدالت‌محور، خدمتگزار و مبارز با فساد است

ماموستا امیر امجدی، امام جمعه شویشه، دولت موفق را دارای ویژگی‌هایی چون عدالت، خدمتگزاری، پاک‌دستی و مبارزه با فساد دانست و با استناد به آیات «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ» و «أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ»، مسئولیت حکومت را امانتی الهی خواند.

امام جمعه شویشه در ادامه به «عدالت» به‌عنوان ستون اصلی حکومت اشاره کرد و با استناد به آیه «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ» و نیز «إِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ»، تصریح کرد: تمدن‌ها با عدالت باقی می‌مانند و با ظلم سقوط می‌کنند. وی افزود: دولت موفق، درد مردم را از نزدیک لمس می‌کند و اگر مسئولی از مشکلات معیشتی، بیکاری و مسکن مردم غافل شود، از روح مدیریت اسلامی فاصله گرفته است.
 
ماموستا امجدی با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی، مسئولیت یک امتیاز نیست، بلکه خدمت است، به حدیث «سید القوم خادمهم» اشاره کرد و گفت: بهترین مسئول، کسی است که بیشترین خدمت را به مردم ارائه دهد، نه کسی که بیشترین امکانات را برای خود فراهم کند. مردم زمانی به مسئولان اعتماد می‌کنند که صداقت، ساده‌زیستی، تلاش و اخلاص را در رفتار آنان ببینند.

وی مبارزه با فساد را شرط بقای حکومت دانست و هشدار داد که شایسته‌سالاری باید جایگزین روابط ناسالم شود.

امام جمعه شویشه همچنین بر حمایت از تولید، علم، فرهنگ، امنیت و وحدت به‌عنوان ارکان پیشرفت جامعه تأکید کرد.


قروه: سعادت دنیا و آخرت در گرو اقامه نماز و انفاق است / تشییع شهید، تجدید پیمان با ارزش‌های الهی

ماموستا عزیز امیری، امام جمعه قروه، با تلاوت آیه ۳۱ سوره ابراهیم، بر اقامه نماز و انفاق به‌عنوان دو اصل بنیادین برای سعادت دنیا و آخرت تأکید کرد.

وی با استناد به حدیث «رأس الأمر الإسلام، وعموده الصلاة»، نماز را ستون دین خواند و انفاق را عامل همبستگی اجتماعی دانست.

امام جمعه اهل سنت قروه در بخش دوم خطبه، تشییع باشکوه رهبر شهید را تجدید پیمان با ارزش‌های ایمان، عدالت، عزت و وحدت امت اسلامی توصیف کرد و با استناد به حدیث «إذا أثنيتم على الميت خيرًا وجبت له الجنة»، حضور گسترده مردم را گواهی خیر بر آن شهید والامقام دانست.


موچش: تقوا و خودسازی، رمز قرب الهی / آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها گناه کبیره است

ماموستا محمدعلی فروتنی، امام جمعه موچش، با تأکید بر مسئولیت فردی انسان در برابر اعمال خود، تقوا و خودسازی را رمز قرب الهی دانست و با استناد به کلام حضرت علی(ع) که «بهشت با اخلاق‌های نیک و دوزخ با شهوات حرام آراسته شده»، بر مهار هوس‌های نفسانی تأکید کرد.

وی با استناد به حدیث نبوی، بر محافظت از وضو، نماز و زمین به‌عنوان مادر انسان تأکید کرد. امام جمعه موچش در بخش دیگری، آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها را از گناهان کبیره خواند و نسبت به عواقب شرعی و قانونی آن هشدار داد.

وی همچنین سخنان رهبر شهید درباره تمدن اسلامی، وحدت و مبارزه با استکبار را یادآور شد.

 بیجار: بهشت جاودانه، وعده الهی به مؤمنان در مسیر بندگی و آزمایش دنیوی**

ماموستا جمال جعفری، امام جمعه اهل سنت بیجار، با اشاره به مقام جانشینی انسان در زمین، زندگی دنیوی را میدان آزمون الهی دانست و تأکید کرد که بندگان با انجام فرامین دینی، امر به معروف و نهی از منکر، مورد سنجش قرار می‌گیرند.

وی با استناد به وعده‌های قرآنی، بهشت را پاداش مؤمنانی دانست که در مسیر الهی گام برمی‌دارند و از همنشینی با پیامبران، صدیقان، شهدا و صالحان بهره‌مند می‌شوند.

امام جمعه اهل سنت بیجار در پایان، تمسک به قرآن و عترت را راهی برای آمادگی جهت دیدار پروردگار و بهره‌مندی از نعمت‌های جاودانه بهشتی معرفی کرد.


 بهاران مریوان: اصرار بر گناه، انسان را از علم، برکت، آرامش و توفیق محروم می‌کند

ماموستا سیدمصطفی حسینی، امام جمعه مسجد قبای بهاران مریوان، با بیان اینکه گناه زخمی عمیق بر روح و روان انسان است، اصرار بر آن را عامل محرومیت از چهار نعمت بزرگ دانست: علم سودمند، روزی با برکت، آرامش روحی و توفیق الهی.

وی با اشاره به سیره علمای ربانی که با استغفار به درگاه خداوند بازمی‌گشتند، تأکید کرد که توبه صادقانه، راه گشودن قفل‌های بسته شده بر دل‌هاست.

امام جمعه بهارن مریوان مریوان در پایان، مؤمنان را به ترک گناه، روی آوردن به عبادت و بهره‌گیری از فرصت باقی‌مانده عمر برای جبران کوتاهی‌ها فراخواند.

 انتهای پیام/