شناسهٔ خبر: 78819925 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خزر روی دور جنون؛ هیچ گردشگری در امان نیست!

ساری - ایرنا - غرق شدن ۲ برادر ۲۷ و ۲۹ ساله روز گذشته در سواحل بابلسر در حالیست که خبر غرق شدن دختر ۱۴ ساله مشهدی در تاریخ ۶ تیرماه در این نقطه از ساحل خزر خانواده‌ای دیگر را داغدار کرده بود، مرگی که با بی توجه به هشدارهای ناجیان غریق و مسوولان مبنی بر خطر غرق شدگی در مناطق ممنوعه «خودخواسته » تلقی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اگر چه فرماندار بابلسر غرق شدگی شهروندان و مسافرانی که از سراسر کشور در ساحل بابلسرحضور می یابند تحت هیچ شرایطی را پذیرفتنی ندانست و همه دستگاه‌های مسوول در این حوزه باید پاسخگو دانست، اما وقتی شهروندان به هشدارهای جدی ناجیان غریق و علائم‌های شنا ممنوعه بی توجهی می‌کنند، از دست کسی کاری بر نمی‌آید، در واقع نوعی مرگ خود خواسته به نظر می‌رسد.

نمونه بارز به بی توجهی به هشدارهای ناجیان غریق و اعلام ممنوعیت شنا به دلیل طوفانی بودن دریا در تاریخ ششم تیرماه بوده است، یعنی یک گروه هفت نفری مشهدی که در شرایط بد امواج با تیوب وارد دریا شدند، ۶ نفر توسط ناجیان غریق و قایق‌های امدادی نجات یافتند اما متاسفانه یک دختر ۱۴ ساله جان خود را از دست داد.

سواحل دریای خزر فضای جذاب و چشم نوازش برای هر کسی که به این خطه از شمال کشور می آید وسوسه شنا در دریا را ایجاد می‌کند تا در مدت حضورش در این منطقه به قول معروف تنی به آب بزند و شنا کند. اما خزر با امواج شکافنده‌اش به عنوان دریای خطرناک و وحشی قلمداد می‌شود ولی بسیاری بدون درنظر گرفتن ویژگی‌هایش به آب می‌زنند و گرفتار امواج سهمگین آن می‌شوند.

سواحل دریای خزر یکی از حادثه خیزترین آب‌های کشور محسوب می‌شود که هر ساله صدها مسافر و بومی را به کام مرگ می‌کشاند. عمق متغیر، وجود گرداب‌های زیرسطحی، ساخت و سازهای چندین دهه پیش در زمان پسروی دریا و ورود رودخانه‌ها و ایجاد جریانات کششی هرکدام باعث شده تا سواحل دریای خزر به خصوص مازندران میزبان غرقی‌های بی‌شماری باشد.

طبق آمار وزارت کشور حدود ۹۰۰ کیلومتر سواحل دریای خزر در سه استان شمالی وجود دارد که افزون بر ۴۷۰ کیلومتر از سواحل دریای خزر در مازندران قرار دارد و به واسطه وجود این سواحل نیز سالانه خیل عظیمی از مسافران و گردشگران برای گشت و گذار به این استان سفر می‌کنند تا از بیکران آبی دریا بهره بگیرند.

هر چند اجرای طرح‌های سالم سازی سواحل دریای خزر هر ساله به عنوان یک طرح در سواحل استان‌های شمالی مازندران، گلستان و گیلان اجرایی می‌شود اما طبق آمار رسمی علاوه بر این که بی توجهی به شرایط نامناسب جوی و وارد شدن به دریا برای شنا خطر غرق شدگی را دوچندان می کند؛ وجود یک هزار منطقه حادثه خیز نیز مزیدبر علت است.

شنا در مناطق ممنوعه خزر ؛مرگی خود خواسته!

بی رحمی خزر را جدی بگیرد

سال‌های متمادی بارها و بارها توسط کارشناسان و خبرگان و اهل فن به مسافران و گردشگران توصیه و هشدار داده شد که در نقاط ممنوعه و کور شنا نکنند؛ زیرا شنا در این مناطق برابر با از دست دادن جانشان همراه خواهد بود؛ طبق آمار رسمی پزشکی قانونی مازندران طی پنج سال گذشته ۵۶۸ نفر در سواحل دریای دریای خزر این خطه شمالی غرق شدند.

بر اساس بررسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران افزون بر ۹۰ درصد مسافران و گردشگران با هدف شنا در دریای خزر در فصل گرما به این خطه شمالی سفر می کنند، یعنی مسافری که به شمال ایران سفر می کند دوست دارد به هر طریقی شده تنی به آب خزر بزند و از گرمای مطبوع آن لذت ببرد حال اگر شانس یارش باشد که هوا خوب باشد احتمال خطر کم می شود اما اگر هوا خوب نباشد و دریا توفانی باشد وسوسه شنا او را به دریا می برد و خطر غرق شدن چند برابر می شود.

تاکید می شود خزر همواره آبستن بروز حوادث پیش بینی نشده برای آنهایی است که احساس می کنند شناگر هستند و می توانند در این نقطه همچون استخر شنا کنند اما غافل از اینکه «جریان شکافنده» و نقاط دنج سواحل این دریا مستعد و عامل بروز حوادثی نظیر غرق شدن در دریا است.

طرح های سالم سازی دریا در سواحل مازندران هرساله با فراررسیدن فصل خرداد ماه و گرم شدن هوا با هدف افزایش ضریب امنیت شناگران، ایجاد فضای نشاط آفرین و فراهم سازی امکانات بهینه با بهره گیری از ظرفیت های دولتی و خصوصی در محدوده ساحلی دریای مازندران آغاز می شود.

هرساله در فصل تابستان و با شدت گرفتن تعداد حضور مسافران در مازندران حادثه غرق شدن در دریای خزر همواره کام بسیاری از خانواده ها که عزیزان خود را از دست دادند، تلخ کرد به طوریکه این وضعیت فوت براثر غرق شدن در دریا جز لاینفک سفرهای تابستانی در این استان قرار دارد.

مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا با ۱۵ طرح سالمسازی، از شاخص‌ترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می‌شوند.

طول سواحل کشور حدود پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر است که ۸۹۰ کیلومتر آن در شمال ایران در سه استان مازندران، گیلان و گلستان واقع شد و کارشناسان امر معتقدند ۵۰ درصد جاذبه های گردشگری که زمینه توسعه استان مازندران را فراهم می کند مربوط به سواحل دریا بوده است.