شناسهٔ خبر: 78743749 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سیتنا | لینک خبر

سامسونگ و رقبایش متهم به دستکاری بازار شدند

صاحب‌خبر -
متن خبر

به گزارش سیتنا، یک شکایت دسته‌جمعی در دادگاه ایالت کالیفرنیا علیه سه غول بزرگ صنعت نیمه‌هادی شامل سامسونگ الکترونیکس، SK Hynix و میکرون تکنولوژی ثبت شده است. این شرکت‌ها که مجموعاً حدود ۹۵ درصد بازار جهانی DRAM را در اختیار دارند، به محدودسازی عمدی تولید تراشه‌های حافظه متهم شده‌اند.

بر اساس این شکایت، شرکت‌های مذکور با وجود افزایش تقاضا در بازارهای موبایل و رایانه، تولید DRAM را به‌طور هدفمند کاهش داده‌اند؛ اقدامی که باعث کمبود مصنوعی و جهش شدید قیمت‌ها در بازار شده است. شاکیان این وضعیت را «فاجعه حافظه RAM» توصیف کرده‌اند و مدعی هستند قیمت‌ها در برخی موارد چندین برابر شده و این افزایش فراتر از شرایط طبیعی بازار است.

در متن شکایت همچنین آمده است که این شرکت‌ها با تغییر ظرفیت تولید به سمت تراشه‌های حافظه با پهنای باند بالا (HBM) برای سرورهای هوش مصنوعی که سودآوری بیشتری دارند و کاهش تولید DRAM استاندارد، قوانین ضدانحصار (آنتی‌تراست) را نقض کرده‌اند.

افزایش قیمت حافظه در ماه‌های اخیر به صنایع مختلف نیز سرایت کرده است. شرکت‌هایی مانند اپل نیز ناچار به افزایش قیمت برخی محصولات خود از جمله مک و آی‌پد شده‌اند و دلیل آن را رشد هزینه‌های حافظه در پی افزایش تقاضای مرتبط با هوش مصنوعی اعلام کرده‌اند. سایر تولیدکنندگان نیز با افزایش قیمت یا تأخیر در عرضه محصولات مواجه شده‌اند.

این نخستین بار نیست که چنین اتهاماتی علیه این شرکت‌ها مطرح می‌شود؛ آن‌ها در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی نیز در پرونده‌ای مشابه با تحقیقات ضدانحصار روبه‌رو شده و در نهایت میلیاردها دلار جریمه پرداخت کرده بودند.

انتهای پیام