شناسهٔ خبر: 78732756 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

زمان آغاز ثبت‌نام پیاده روی اربعین

سازمان حج و زیارت اعلام کرد:‌ متقاضیان سفر اربعین از فردا (سه‌شنبه نهم تیرماه) می‌توانند در سامانۀ سماح ثبت‌نام کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش تابناک، در نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که دوشنبه هشتم تیرماه به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب تشکیل شد، مرتضی آقایی، معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به آسیب‌شناسی‌های مراسم پیاده‌روی اربعین سال گذشته، برنامه‌ریزی اربعین پیش‌رو انجام شده است.

او با بیان اینکه عملیات اربعین امسال از سوم تا ۱۵ مرداد (دهم تا ۲۲ صفر) پیش‌بینی شده است، افزود: حدود ۱۱۰۰ نفر برای ارائه خدمات در بخش امور امداد و گمشدگان ساماندهی می‌شوند و با هدف ارائه خدمات مطلوب‌تر، برای این افراد دوره آموزشی برگزار خواهد شد.

نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم با توجه به شرایط کشور لزوم اتخاذ تدابیر مناسب و بهره‌گیری از سایت پشتیبان برای ثبت‌نام روان از متقاضیان سفر اربعین را یادآور شد.

او پیرو گزارش معاون عتبات سازمان حج نسبت به راه‌اندازی ۷۵ پایگاه برای ارائه خدمات در حوزه امداد و امور گم‌شدگان به زائران ایرانی در شهرهای کربلا، نجف، کاظمین و بین مسیر نجف به کربلا، بر ضرورت اطلاع‌رسانی به مسافران اربعین درباره تعهدهای بیمه‌ای و تلاش برای افزایش کیفیت ارائه خدمات به زائران اربعین تاکید کرد.

آقایی، معاون عتبات عالیات هم به بکارگیری یک نیروی امداد در مواکب اربعین اشاره کرد و این اقدام را حرکت مثبتی دانست که ظرفیت قابل توجهی را در بخش امداد ایجاد خواهد کرد.

علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت نیز با تاکید بر آمادگی این مجموعه برای ثبت‌نام از متقاضیان سفر اربعین، گفت: با بهره‌گیری از آسیب‌شناسی‌های انجام شده درباره ثبت‌نام و نحوه اعزام، گروه‌بندی متقاضیان، عبور از مرز، ارائه خدمات در داخل کشور و عراق، پوشش بیمه، امداد و گم‌شدگان و همکاری و تعامل با دستگاه‌های مختلف تدابیر لازم اندیشیده شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین هم از تولید ۱۱۲ محصول جدید و چند زبانه و اعزام حداقل ۵ هزارمبلغ به اربعین امسال خبر داد و گفت: آموزش مبلغان شروع شده است و یک جلسه توجیهی برای آنان در اوایل ماه صفر در قم برگزار خواهد شد.

در ادامه این جلسه، اکبر رضایی، معاون حج و زیارت سازمان حج با اشاره به آغاز پیش ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ از ۲۱ تیر ماه، گفت: پس از پیش ثبت‌نام، اطلاعات متقاضیان به مرکز پزشکی حج و زیارت منتقل و بلافاصله برای فرایند معاینات پزشکی اقدام خواهد شد.

او افزود: برای سرعت عمل بیشتر در این بخش با همکاری مدیران حج و زیارت استان‌ها و مرکز پزشکی، کشور به ۸ منطقه تقسیم شده است و نهایتا طی ۷۲ ساعت نتیجه معاینات در سامانه درج خواهد شد و موضوع کمیسیون‌های تخصصی پزشکی از این فرایند جداست.

معاون سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه همچنان یک زائر ایرانی در مکه در بیمارستان بستری است، افزود: با دستور ریاست سازمان حج خدمات لازم به این بیمار و همراه او درحال ارائه است تا با بهبود وضعیت جسمی به ایران منتقل شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم از مسئولان حوزه حج و زیارت خواست با توجه به مراجعات جاماندگان حج ۱۴۰۵، با اطلاع‌رسانی به آنان در خصوص شرایط گذشته و حال، یکی از معاونت‌های سازمان حج مسئول پاسخگویی به مراجعان باشد و تصریح شود که بانک مرکزی بابت اعزام این افراد ارزی در اختیار سازمان حج و زیارت قرار نداده است.

علی‌رضا رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت هم گفت: با توجه به سهمیه‌ای که کشور میزبان (عربستان) در اختیار سازمان حج قرار داد بیش از ۳۰ هزار و ۶۰ نفر به حج اعزام شدند و بیش از ۳۰ نفر هم ایرانیانی بودند که از خارج از کشور آمده و به حجاج ایرانی پیوستند.