شناسهٔ خبر: 78663098 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

استفاده از موبایل پشت فرمان چند نمره منفی دارد؟

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با هشدار نسبت به خطرات استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی اعلام کرد این تخلف علاوه بر جریمه، برای رانندگان نمره منفی نیز در پی دارد.

صاحب‌خبر -

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به خطرات استفاده از تلفن همراه در زمان رانندگی، گفت: صحبت کردن با گوشی یا استفاده از وسایل ارتباطی مشابه باعث کاهش تمرکز راننده شده و احتمال وقوع حوادث رانندگی را افزایش می‌دهد.

ابوالفضل موسوی‌پور اظهار کرد: حواس‌پرتی ناشی از کار با تلفن همراه ممکن است باعث بروز تخلفاتی مانند عبور از چراغ قرمز، تغییر مسیر ناگهانی، انحراف به چپ یا راست و افزایش سرعت شود؛ تخلفاتی که می‌توانند پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشند.

وی با اشاره به قوانین مربوط به تخلفات حادثه‌ساز افزود: استفاده از تلفن همراه یا تجهیزات ارتباطی مشابه هنگام رانندگی، در صورتی که سرعت خودرو بیش از ۶۰ کیلومتر بر ساعت باشد، علاوه بر جریمه، برای راننده خودروهای شخصی ۳ نمره منفی و برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی ۵ نمره منفی به همراه خواهد داشت.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ درباره روند اعمال نمرات منفی توضیح داد: اگر راننده‌ای برای نخستین بار ۳۰ امتیاز منفی دریافت کند، گواهینامه او به مدت سه ماه ضبط می‌شود. در مرحله دوم، کسب ۲۵ امتیاز منفی موجب ضبط گواهینامه به مدت شش ماه خواهد شد و در مرحله سوم، با ثبت ۲۰ امتیاز منفی، گواهینامه فرد باطل می‌شود و راننده پس از گذراندن دوره‌های آموزشی و پرداخت هزینه‌های مربوط می‌تواند برای دریافت دوباره گواهینامه اقدام کند.

موسوی‌پور همچنین با اشاره به ماده ۱۸۰ آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی گفت: استفاده از هر وسیله یا تجهیزاتی که موجب انحراف ذهنی و رفتاری راننده شود، ممنوع است.

وی از رانندگان خواست هنگام رانندگی تلفن همراه خود را کنار بگذارند و تأکید کرد: حتی چند ثانیه توجه نکردن به مسیر می‌تواند احتمال وقوع حادثه را افزایش دهد و رعایت قانون، گامی برای حفظ جان راننده، سرنشینان و دیگر شهروندان است.