شناسهٔ خبر: 78567220 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

فعالیت اتوبوس‌های لابراتوار سیار در مدارس تهران آغاز شد

معاون شهرداری تهران از آغاز فعالیت اتوبوس‌های لابراتوار سیار خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، محمد علی‌نژاد، معاون مالی شهرداری تهران در مراسم رونمایی از یک دستگاه اتوبوس مجهز به «لابراتوار ساخت و خلاقیت» که امروز در دبستان کیهانی منطقه ۲۰ برگزار شد، اظهار کرد:آزمایشگاه‌ها یا لابراتوارهای ساخت به‌صورت سیار طراحی شده‌اند تا در مدارس و سایر فضاهایی که امکان تجمع دانش‌آموزان وجود دارد مستقر شوند. هدف این است که دانش‌آموزان بتوانند با حضور در این اتوبوس‌ها و با همراهی مربیان، ایده‌های خود را عملی کنند و بیاموزند چگونه می‌توان یک محصول را از مرحله ایده و طرح روی کاغذ به یک نمونه قابل ساخت تبدیل کرد.

وی افزود: این طرح علاوه بر تقویت مهارت‌های عملی و ساخت‌وساز، به دانش‌آموزان کمک می‌کند خلاقیت خود را پرورش دهند و آموخته‌های مدرسه را به‌صورت کاربردی پیاده‌سازی کنند. توسعه این طرح به‌صورت مرحله‌ای آغاز شده و در گام نخست، پنج دستگاه اتوبوس تجهیز شده است.

علی‌نژاد با اشاره به برنامه‌ریزی برای گسترش این طرح گفت: هدف ما این است که با توجه به نیاز و استقبال مدارس، تعداد این اتوبوس‌ها افزایش یابد. در طرح اولیه، پیش‌بینی ۱۰ دستگاه اتوبوس انجام شده که در حال حاضر پنج دستگاه آماده بهره‌برداری است و پنج دستگاه دیگر نیز بر اساس درخواست‌ها اضافه خواهد شد. همچنین احتمال دارد تا پایان تابستان پنج دستگاه دیگر نیز به ناوگان افزوده شود.

وی ادامه داد: در طول سال تحصیلی نیز این خدمات بر اساس درخواست مدارس و به‌ویژه در مناطق مختلف شهر تهران، به‌خصوص مناطق جنوبی، ارائه خواهد شد. مدارس و مراکز آموزشی می‌توانند از طریق ثبت‌نام و هماهنگی با آموزش‌وپرورش و همچنین سامانه سازمان فناوری‌های نوین و نوآوری شهری، درخواست اعزام این اتوبوس‌ها را ثبت کنند.

معاون مالی شهرداری تهران درباره هزینه تجهیز این اتوبوس‌ها اظهار کرد: هزینه تجهیز هر اتوبوس به‌طور میانگین حدود ۱۰ میلیارد تومان است و با توجه به تنوع تجهیزات، این رقم در برخی موارد متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی، ارزش تجهیزات به‌کاررفته در هر اتوبوس قابل توجه است و این طرح با هدف حمایت از مهارت‌آموزی دانش‌آموزان اجرا شده است.

علی‌نژاد در پایان تأکید کرد: شهرداری تهران با رویکرد مسئولیت اجتماعی و توسعه مهارت‌های آموزشی، این اتوبوس‌های سیار را فراهم کرده تا امکان دسترسی دانش‌آموزان به تجربه‌های عملی ساخت و نوآوری در نقاط مختلف شهر فراهم شود.