شناسهٔ خبر: 78562657 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سینماپرس | لینک خبر

در دهه اول محرم؛

همراهی «شبکه چهار سیما» با سوگواران اباعبدالله(ع)

سینماپرس: شبکه چهار سیما همزمان با فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، با تدارک ویژه‌برنامه‌هایی در جهت معرفت افزایی برای مخاطبان خود تلاش دارد با تهیه برنامه های مختلف فضایی آکنده از معنویت و بصیرت حسینی را به مخاطبان تقدیم کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سینماپرس، این شبکه در دهه اول محرم، با رویکردی تبیینی جدول پخش خود را متناسب با حال و هوای دهه اول محرم تنظیم کرده است. در این راستا، برنامه سوره در شب‌های دهه اول محرم ویژه برنامه ای را به روی آنتن می‌برد که شامل ۱۰ قسمت تقریبا ۸۵ دقیقه ای خواهد بود.
این برنامه شامل سلسله گفتگوهایی است با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان به میزبانی شبیر فیروزیان که به بررسی «جنگ‌های صدر اسلام» به عنوان موضوع کلی برنامه می‌پردازد. سورهٔ ویژه محرم که به همت گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار تهیه می‌شود از شب اول محرم مقارن با دوشنبه ۲۵ خرداد از ساعت ۲۲:۳۰ به مدت ۱۰ شب به صورت زنده به روی آنتن شبکه چهار خواهد رفت.

برنامه علمی فرهنگی «چاووش» نیز تمامی فعالیت‌های خود را در بخش‌های ادبی، هنری و علمی به صورت ویژه به موضوع محرم اختصاص می‌دهد. در این راستا با تمرکز بر بازخوانی آیین‌های سوگواری، بررسی کتاب‌ها و مقاتل معتبر، نقد و بررسی اشعار و آثار تولید شده در حوزه ادبیات آیینی و همچنین میزبانی از هنرمندان و نویسندگان فعال در این عرصه، بستری را برای تبیین ابعاد مختلف نهضت عاشورا فراهم می‌آورد تا از منظر پژوهشی و زیباشناختی به واکاوی آثار ماندگار مرتبط با قیام حسینی بپردازد. این برنامه از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸ الی ۲۱ به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

شبکه چهار پخش چند مستند را نیز به این مناسبت درنظر گرفته است: مستند «شرح مدح» که روز پنجشنبه ۲۸ خرداد مقارن با سوم محرم در ساعت ۱۸ به روی آنتن می رود، روایتی کوتاه است از سه دهه ارتباط گرم و صمیمی آیت الله سید علی خامنه ای، رهبر شهید انقلاب، با مداحان اهل بیت و خاطرات شنیدنی این مداحان از دیدارها و روضه ها در حضور ایشان و مستند «تکیه دولت» که بخش‌هایی از اجرای تعزیه در تکیه تاریخی تجریش در دهه ۵۰ را به نمایش می‌گذارد. این مستند در روز ۴ تیرماه مقارن با روز عاشورا در ساعت ۱۸ از شبکه چهار پخش می شود.

همچنین فیلم های سینمایی «شور عاشقی» و «کربلا جغرافیای یک تاریخ» در این ایام از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.
فیلم سینمایی «کربلا جغرافیای یک تاریخ» نگاهی اجمالی دارد به تاریخ اسلام از بعثت حضرت رسول اکرم (ص) تا واقعه ی کربلا. این فیلم را داریوش یاری کارکردانی کرده و محصول ۱۳۹۱ است. زمان پخش این فیلم روز پنجشنبه ۴ تیرماه مقارن با روز عاشورا است.
«شور عاشقی» به کارگردانی داریوش یاری که محصول سال ۱۴۰۲ است در روز جمعه ۲۹ خرداد مقارن با ۴ محرم به روی آنتن شبکه می‌رود. فیلم شور عاشقی دربارهٔ کاروان اسرای کربلا است که از کوفه تا شام حرکت می‌کنند و سلما (شهره موسوی) زنی است که مأمور می‌شود رسانه کاروان اسرای کربلا و زینب(س) باشد و با آگاهی دادن آدمهایی که توسط شمر (پیام احمدی‌نیا) و مأموران فریب خورده‌اند را روشن کند.
ساعت پخش فیلم‌های سینمایی ۲۰:۳۰ است.

تئاتر تلویزیونی «۶ قسمتی پیر وفا» نیز که نمایشی است در سوگ هانی ابن عروه از سه‌شنبه ۲ تیرماه مقارن با ۸ محرم طی ۶ روز متوالی ساعت ۱۷ در قاب شبکه چهار به نمایش درخواهد آمد.

سخنرانی های دکتر رحیم‌پور ازغدی نیز علاوه در طبق روالِ روزهای جمعه، در روزهای ۴ و ۱۱ محرم (مصادف با ۲۹ خرداد و ۵ تیرماه) با موضوع قیام حضرت سیدالشهدا پخش خواهد شد.

برنامه «هنر عاشورایی» برنامه دیگری‌ست که به مناسبت محرم و ایام شهادت سرور و سالار شهیدان به روی آنتن می رود، این برنامه مصاحبه با هنرمندانیست که درباره عاشورا و امام حسین (علیه السلام) فعالیت نموده اند و در دهه اول محرم روزهای پنجشنبه و جمعه ساعت ۱۹ از شبکه ۴ پخش خواهد شد.