مجید اسکندری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یک قاضی دوستدار طبیعت حساسیت خاصی نسبت به حفظ طبیعت داشته و در نخستین گام نسبت به برگزاری جلسه ای با مسوولان محیط زیست، منابع طبیعی و امور آب درباره وضعیت تالاب پیرسلمان، منابع آبی آن و پاکسازی محیط این تالاب اقدام کرد.
وی اضافه کرد: در این نشست پیشنهاد شد با توجه به مشاهده فراوانی زباله در محیط پیرامونی تالاب پیرسلمان از محکومان به جای تحمل زندان در قالب رای باز نسبت به پاکسازی این تالاب اقدام کنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست اسدآباد بیان کرد: در این راستا این قاضی دادگاه عمومی و انقلاب بخش پیرسلمان، برای یک متهم که به جرم نگهداری غیرمجاز یک قبضه سلاح شکاری تحت پیگرد قرار داشت، مجازات جایگزین حبس صادر کرد.
اسکندری افزود: بر اساس حکم صادره توسط مقام قضایی، این فرد بهجای تحمل ۶ ماه حبس تعزیری به انجام ۵۴۰ ساعت خدمات عمومی رایگان با موضوع «پاکسازی محیط تالاب پیرسلمان» محکوم شده است.
وی اضافه کرد: اجرای این حکم با نظارت اداره حفاظت محیطزیست شهرستان اسدآباد انجام شده و قرار است متهم هفته ای یک نوبت نسبت به پاکسازی حاشیه تالاب پسرسلمان از زرباله اقدام کند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست اسدآباد ادامه داد: نظارت بر فرایند کار این فرد از سوی کاشناسان محیط زیست صورت می گیرد همچنین آموزش های لازم برای بهره گیری از دستکش، گونی برای قرار دادن زباله به جای کیسه پلاستیکی و محل دپو و جمع آوری زباله های صورت گرفته است.

اسکندری تاکید کرد: صدور احکام سبز نقش بسزایی در بازاجتماعی کردن محکومان و افزایش حس مسئولیتپذیری در قبال طبیعت دارد.
وی بیان کرد: جایگزینی مجازاتهای حبس با خدمات عامالمنفعه محیطزیستی، علاوه بر کاهش آسیبهای اجتماعی، به بهبود وضعیت زیستگاههای طبیعی و تالابهای منطقه کمک کرده و الگوی موثری برای ترویج فرهنگ حفاظت از زیستبوم منطقه است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست اسدآباد گفت: عرصه های محیط زیسست به ویژه پیرامون تالاب پیرسلمان هفته ای سال چند نوبت با حضور گروه های مختلف، دوستداران طبیعت پاکسازی می شود.
اسکندری افزود: امسال به مناسبت هفته محیط زیست کارگروه مدیریت پسماند در حاشیه تالاب برگزار شده و نسبت به جمع اوری زبااله توسط مسئولان در پایان نشست اقدام شد.
به گزارش ایرنا، تالاب پیرسلمان به وسعت سه هکتار در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر اسدآباد و ۱۰ کیلومتری پیرسلمان قرار دارد، این منطقه از سال ۱۴۰۱ تیراندازی و شکار ممنوع اعلام شده است.
شهرستان اسدآباد دارای یک منطقه حفاظت شده به نام «آلمابلاغ» به وسعت هشت هزار هکتار است.