شناسهٔ خبر: 78524861 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

برنامه‌ریزی برای ارتقای جایگاه تعزیه در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- مسوولان فرهنگی و فعالان حوزه تعزیه چهارمحال و بختیاری عصر جمعه در گردهمایی سرپرستان گروه‌های تعزیه، بر ضرورت برنامه‌ریزی برای ارتقای جایگاه این هنر آیینی با محوریت حفظ اصالت، اصلاح نسخه‌های اجرایی، حمایت از جوان و توسعه آموزش‌های تخصصی تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد در این آیین با اشاره به جایگاه معنوی تعزیه گفت: تعزیه فقط یک هنر نمایشی نیست، بلکه مجلسی برای عبادت، راز و نیاز و تقرب به خداوند است و ذکر اهل بیت (ع) در این مجالس دارای ثواب معنوی است.

تاکید بر ارتقای جایگاه تعزیه در چهارمحال و بختیاری از اصلاح نسخه‌ها تا حمایت از نسل جوان

حجت‌الاسلام سید ابوالحسن فاطمی با یادآوری پیشینه تاریخی تعزیه در استان افزود: مردم متدین در گذشته، تعزیه را به‌عنوان یک آیین اعتقادی دنبال می‌کردند و این هنر آیینی نقش مهمی در انتقال معارف دینی و تاریخی اسلام داشته است.

وی با بیان اینکه آیین تعزیه برای مردم همچون یک دانشگاه سمعی و بصری، تاریخ اسلام را مجسم می‌کرد گفت: نام مرحوم حاج سید عبدالباقی دهکردی (صولت‌السادات) برای اهالی تعزیه آشنا است، در آن زمان مردم به تعزیه با نگاه اعتقادی می‌نگریستند.

فاطمی، تعزیه را میراثی ارزشمند دانست و تاکید کرد: محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است و پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دفاع مقدس و صبوری خانواده‌های شهدا همه به برکت نام حسین بن علی(ع) بوده است.

تعزیه‌ها تا ساعت ۹ شب پایان یابد

تاکید بر ارتقای جایگاه تعزیه در چهارمحال و بختیاری از اصلاح نسخه‌ها تا حمایت از نسل جوان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در این آیین با اشاره به همزمانی ایام محرم با شرایط خاص کشور گفت: لازم است زمان اجرای برنامه‌های تعزیه تا ساعت 21 شب به پایان برسد تا با راهپیمایی‌ها و تجمعات شبانه تداخل پیدا نکند و همچنین امینی مکان‌های اجرا مورد توجه قرار گیرد.

شهرام فرجی با بیان اینکه برخی آسیب‌ها در حوزه تعزیه وجود دارد افزود: تحریف در نسخه‌ها، طولانی بودن اجراها و کم‌توجهی به نسل جوان از مهمترین چالش‌های این هنر آیینی است و باید با برنامه‌ریزی دقیق برای رفع آن‌ها اقدام شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری بر نقش الگوسازی شبیه‌خوانان تاکید کرد و اظهار داشت: هنرمندان تعزیه باید علاوه بر اجرای نقش‌های مذهبی، در رفتار اجتماعی نیز الگوی شخصیت‌های دینی باشند تا تاثیرگذاری این هنر در نسل جوان افزایش یابد.

ثبت رسمی کانون تعزیه استان

تاکید بر ارتقای جایگاه تعزیه در چهارمحال و بختیاری از اصلاح نسخه‌ها تا حمایت از نسل جوان

عضو کانون تعزیه چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین از ثبت رسمی کانون تعزیه استان خبر داد و گفت: کارهای ثبت به مرحله نهایی رسیده است و همچنین برنامه تشکیل انجمن تعزیه، تکمیل شناسنامه تعزیه استان و تهیه کتابچه مفاخر تعزیه در دستور کار قرار دارد.

رضا رحیم‌زاده از برنامه‌ریزی برای برگزاری سوگواره تعزیه از سوم محرم به مدت ۱۰ شب در شهر کیان خبر داد و افزود: انتظار می‌رود مکانی با عنوان «بیت‌الحسین» در اختیار کانون تعزیه قرار گیرد تا جلسه‌های آموزشی در آن برگزار شود.

وی یادآور شد: امسال حال و هوای سوگواری متفاوت است همه ما داغدار رهبر شهیدمان هستیم و امید می‌رود با عنایت امام حسین(ع) بتوانیم تصویری شایسته از ایستادگی و مقاومت ارائه دهیم.

به گزارش ایرنا، در این آیین از پیشکسوتان تعزیه استان نیز تجلیل و قدردانی شد.